(24-04-2022, 01:00 PM)Monarhist Пише: [ -> ] (24-04-2022, 12:00 PM)Mekenzi Пише: [ -> ]Oно шта ја предлажем да се то мора довести у ред оно ни нашта не личи.
Гледам постројавање или смотру пре пар година, један са пивским стомаком, други до њега 1.90 висок трећи 1.60 висок, један са брадом други без браде, један у дубоким војним ципелама онај тамо у плитиким ципелама...
О уинформама ко да је маскембал. Једни црни, други зелени, трећи са униформама СРЈ, четврти у информама Крајине, Српске, Разних паравојних формација из рата 91-95, Војске Србије мож' да бираш шта оћеш па онда мајице од Легије, Ратка, Радована, Драже, са'ће ове године на сабору да доминирају Z, V, Путин мајице
Оно што је јако битно, Равна Гора се не сме обележавати у духу тренутне политичке ситуације. Као што се од 1990 године до данас обележава.
Од Вука и СПО-а, преко рата 90-их, Радована и Ратка, Шешеља па до данас Z и V и дешавања око Русије.
Равна Гора мора имати свој традиционални програм.
Равна Гора треба да се прослави достојанствено а то значи:
1. Прво искључиво под Благословом СПЦ и Краљевске круне.
Литургију мора да води искључиво Патријарх.
2. На Равној Гори мора бити престолонаследник и његов син.
3. Униформе и смотра. Униформе морају бити нове, модерне и у духу равногорске традиције.
Лица која носе те униформе морају бити исте висиине, телесне грађе да смотра изгледа лепо а не ко из кафане са Ибарске.
Ко из кафане код брата Шумија у Краљевској кафани (Иначе да пофалимо да Краљево има добре кафане са добром јањетином)
4. Лице које врши смотру мора да има благослов СПЦ и да је војно устоличен од стране круне. Не може вршити смотре коме је Шешељ додељивао као "пијани арапин" титуле "војводе" или самозване "војводе" "комаданти" "пуковници" и остали "официри".
Како треба изгледати План одржавања:
а) Литургија и парастос
б) Смотра
в) Полагање венаца и одавање поште
г) Свечана академија на сећање и страдања равногорског покрета где ће бити позване и говорити признате и познате личности.
д) Крај.
Ко хоће шатор, певаљку, музику, јањетину и "дивљање" уз опијање и то све треба да о свом трошку организује на некој другој ливади.
Ок воле људи да попију, загаламе, запевају, вишак тестостерона се мора избацити по мом мишљењу Равна Гора није за вашар него да се достојанствено, у сећање и свечано обележи страдање и ода помен.
Апсолутно. Па кад дођу једни у береткама, дригу у шубарама, трећи у шајкачама. ...
Мислим да је акадамија поред литургије можда и најважнији елемент обиљежавања. Ако не да држава да војска дође и ода пошту, онда ко што си рекао да се формира одред, народна одела, и то је то. Присуство Круне обавезно, као и Патријарха. Не сећам се кад је Престолонаследник задњи пут био на Равној Гори. А и нормално је да не иде, међу примитивце.
Ако смо пристојни (и достојни) сви остали из региона (а и Србије) ће да нам завиде. А овако праве подругљиве ТВ репортаже (нож међу зубе, пиво, јањетина).
Равна Гора је светиња, исто као и Орашац и Таково.
Добро си ме подсетио, што се капа тиче ту је тек маскембал од руских војних преко козачких шубара, онда разних капа попут оних шапки Ратка Младића па разних беретки у разним бојама од црвених, модрих, зелених, црних па онда симболи на тим капама од четничке динарске дивизије, преко јсо, разних других полицијских и војних формација. Циркус живи.
Док неко озбиљан и са ауторитетом не узме организацију Равне Горе и доведе је у озбиљан ред имаћемо горе четнички Егзит или као Дринску регату. Што би рекли енглези "крејзи сербс"
Мислим да у оваквим околностима Патријарх и Престоланаследник неће да се спуштају међ дивљаке и примитиван свет који се непримерено понаша. Руља би извиждала Престолонаследника.
Тако је брате,
Равна Гора је светиња и треба се ићи са поштовањем и неким редом а не да се трчи, скаче и дивља по ливади и да се траже шатори ђе има ладна пива и јањетина са музиком да се угаси жеђ.
Људима је горе који дођу на памет само ђе има хране и алкохола друго их не интересује толико.
Част изузецима али они су у 5%
Могу и хрвати да нам се подсмевају, да кажу је то "сајам српског барбаризма". И неће пуно погрешити. Само што је то новокомпоновани барбаризам, који је србима кроз векове био стран и туђ.
Сама суштинска разлика између
1. Изворне
2. Новокомпоноване и
3. Турбо-фолк
Музике је
1. Изворна - оно што је српски народ компоновао.
2. Новокомпонована - је покушај да се српска народна музика - интернационализује. Да се од здравог народа направи неки хибридни, новокомпоновани, изрод-народ. Новокомпоновани, рекло би, накриво насађени. Циљ форсирања ове музике у доба комунизма је да разроди музику, а са њом и народ, да увођењем фолклорне традиције других народа, првенствено исламских и шпанских традиција, и понешто грчке народ заборави и ко је и шта је.
3. Последња фаза где је то све само не музика. И све само не - уметност. То је један ђавољи ритам - без душе. Анти-српска музика.
Изворна музика и турбо-фолк имају додирних тачака, колико и злато и помије.
(23-04-2022, 10:53 PM)Шумадинац Пише: [ -> ] (23-04-2022, 10:46 PM)Mario Пише: [ -> ]Мекензи слажем се са тобом, Равна Гора уместо да има синоним за литургију обележавање устанка и отићи кући достојанствено, она има синоним за вашар... Можете неки да ме нападнете због ових речи, али осврните се око себе када одете 8. маја па онда опет прочитајте ово...
Сваке године је литургија, смотра и парастос. Свако види оно што хоће и жели.
Нисам ја рекао да нема свега тога. Само кажем да је синоним за РГ вашар, а не литургија и парастос...
(24-04-2022, 03:03 PM)Mekenzi Пише: [ -> ]Мислим да у оваквим околностима Патријарх и Престоланаследник неће да се спуштају међ дивљаке и примитиван свет који се непримерено понаша. Руља би извиждала Престолонаследника.
Извиждали би и Патријарха можда хахах

(24-04-2022, 07:31 PM)Mario Пише: [ -> ] (23-04-2022, 10:53 PM)Шумадинац Пише: [ -> ] (23-04-2022, 10:46 PM)Mario Пише: [ -> ]Мекензи слажем се са тобом, Равна Гора уместо да има синоним за литургију обележавање устанка и отићи кући достојанствено, она има синоним за вашар... Можете неки да ме нападнете због ових речи, али осврните се око себе када одете 8. маја па онда опет прочитајте ово...
Сваке године је литургија, смотра и парастос. Свако види оно што хоће и жели.
Нисам ја рекао да нема свега тога. Само кажем да је синоним за РГ вашар, а не литургија и парастос...
Опет сличан одговор: Како за кога.... за неког је Равна Гора вашар а за неког озбиљна и узвишена ствар.
(21-04-2022, 11:49 AM)Kaludjer Пише: [ -> ]Зна ли се ко је посланик из редова РП.
(24-04-2022, 08:41 PM)Monarhist Пише: [ -> ] (24-04-2022, 03:03 PM)Mekenzi Пише: [ -> ]Мислим да у оваквим околностима Патријарх и Престоланаследник неће да се спуштају међ дивљаке и примитиван свет који се непримерено понаша. Руља би извиждала Престолонаследника.
Извиждали би и Патријарха можда хахах 
хахахаха
Хахаха па ништа није немогуће горе. Кад се попије може и Патријарх да буде "непријатељ".
Зна ли су они и краља и Вука и све да извижде горе ко год да се појави да држи говор чује се уааа уааа...
Једино кога неби извиждали је Баја Мали Книнџа, ја би њега довео горе.
Баја брате да дође горе и да запева знаш ти које весеље би настало....Једноставно људи који долазе горе су верни поштоваоци и фанови БМК.
Ја би од Равне Горе, поред официјалног дела, направио музички фестивал.
На пример: Четник мјузик фест "Равна Гора" па лепо три дана цео викенд квалитетне турбофолк, народне, патриотске музике, јањетине, алкохола, свега.
Тиме би привукли странце, људи би горе се веселили (зато и долазе) и домаћини би зарадили добре паре а Равна Гора би се прочула...
Замисли концерт Баје Малог Книнџе на Равној Гори. 20 иљада људи лагано. За'ебо би Вука и Равногорски Сабор из 1991 године...
Официјални део само до 14 ч да буде. После тога фест.....
Свашта ви написаште и напричасте се о посјетиоцима РГ и РГП. Ко вама брани да идете на РГ, утичете на организацију, одајете почаст Чичи и четницима онако како мислите да треба. Најбоље кудити и ништа не урадити, нема одговорности, нема трошка.
Нико нема право на монопол на РГП, ни један слој друштва. Као што су и у рату у њему били заступљени сви слојеви од аристократије и буржоазије до сиромаха, од генерала до неспособног за војску, од високог интелектуалаца до неписменог човјека, тако и данас свако има право на Равну Гору. Друга је прича што су "букаџије" надгласали ове друге (вас), није им ни било тешко.
Него, Бенито 'оћемо ли 8. маја горе пит' кафу од јечма са рахатлуком?

Бенито, Николај, Перуне, Митићу, Монархисто, Калуђеру, Режисеру Стари..... Идемо ли сутра?
(02-05-2022, 09:54 PM)Шумадинац Пише: [ -> ]Него, Бенито 'оћемо ли 8. маја горе пит' кафу од јечма са рахатлуком? 
Удајем унуку баш сутра

Тако да ће ово бити за 30 година други скуп на којем нећу присуствовати, оправдано.

Свима који иду желим леп дан и угоднан боравак на нашој светој планини.
Братски поздрав свима.
Честитам, Калуђеру. Нек је са срећом удаја унуке!
А и хвала Шумадинцу на позиву да идемо на Равну Гору.
Не идем сутра, пошто треба сутра идем до Лесковца. У последње време само идем у оквиру јужне Србије.
А додуше и нажалост, нисам скоро био до Равне Горе.