Погледи форум

Пуни Облик: Ове године на Равној Гори ?
Тренутно прегледате lite облик форума. Погледајте пуни облик са одговарајућим обликовањима.
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8
У мају се обележава почетак устанка на Равној Гори, има ли нека препорука кад ће бити окупљање, ког датума?
Ми као студентарија тамо пре 15-20 -25 година смо ишли редовно на Равну Гору. Организовали су неке студентске патриотске организације, неке уније студената итсл.

Каса смо ишли то је више била екскурзија у Аутобусу са пуно алкохола, зајебанције и четничке музике..

Но, када смо зашли у озбиљне године и није нам место међ тим светом.

Мислим ми за шатру нисмо. Да пумпамо тестостерон лажним патриотизмом нисмо..Да се опијамо ни то није за нас..

А богме нами доктори кажу да не тееба да се стресирамо.

А горе када видимо оне униформе од црнокошуљаша, до војске РСК, РС, СРЈ,ВС итсл..

Пошто смо сконтали да је чак и госн. Милослав Самарџић дигао руке ид Равне Горе и ми смо.

Ми ћемо се попети горе када се то доведе у ред, буде достојанствено и свечано а не сеоски вашар.

Када горе дођу:

1. Патријарх српски Порфирије.

2. Принц Филип Карађорђевић.

3. Када почасна стража буде обучена у свечану лепу унформе маслинасто зелене боје, а не распасани задригли црнокопуљаши.

Пошто је високообразован свет, српска елита, и познате личности дигле руке од Равне Горе и ми смо одустали.

Шатра, вађење ватреног оружја, вишак тестостерона, пењање по астлима, ломљење чаша то је незрело и неозбиљно за нас у овим годинама...
Све се слажем, оно горе личи на вашар. Има превише њих који су се уживели у Булајићеве статисте. Али, тужно је да се не обележи устанак, ако ништа бар због нових генерација које долазе. Хтео сам да водим децу, били су кад нема никога, али би било лепо да виде како је када има људи ...
(17-04-2024, 06:27 PM)Андреј501 Пише: [ -> ]Све се слажем, оно горе личи на вашар. Има превише њих који су се уживели у Булајићеве статисте. Али, тужно је да се не обележи устанак, ако ништа бар због нових генерација које долазе. Хтео сам да водим децу, били су кад нема никога, али би било лепо да виде како је када има људи ...

Ови организују ове године Равну гору.

Запрати их

https://www.facebook.com/profile.php?id=...tid=ZbWKwL
Већ 25-30 година не могу да докучим која је фора или шта већ и које и када увео  да се људи (обични цивили и грађани) облаче (маскирају у костиме) у копије униформе (углавном различитих војски од Краљевине , преко 90-их до данашње па и полицијске униформи а буде и руских) да би дошли на Равну Гору?

Може неко да ми објасни откуда и зашто тај ритуал да се цивили облаче у различите униформе различитих војски да би дошли ба Равну Гору???

Ко је увео ритуал да се људи да би пошли на Равну Гору облаче у костиме које су лоше копије униформи??

Нигде на свету не постоји да било који цивили одају помен некој у различитим униформама различитих војски.

Замислите да одајемо помен Косовској Бици и сви да дођемо обучени к'о војници Цара Лазара са све шлемовима, штитовима и буздованима..

или било којој бици и војсци.

Не контам шта је циљ да неко обуче неки костим што личи на униформу и дође на Равну Гору.

Унуформе искључуво носи регуларна армија.

Униформе које нису више у употреби не могу носити цивили јер су музејски експонати или лица која су служила ораџбими могу да их носе на меморијалним скуповима...
Не копије, него оригинал униформе.
(24-04-2024, 11:15 PM)Mekenzi Пише: [ -> ]Већ 25-30 година не могу да докучим која је фора или шта већ и које и када увео  да се људи (обични цивили и грађани) облаче (маскирају у костиме) у копије униформе (углавном различитих војски од Краљевине , преко 90-их до данашње па и полицијске униформи а буде и руских) да би дошли на Равну Гору?

Може неко да ми објасни откуда и зашто тај ритуал да се цивили облаче у различите униформе различитих војски да би дошли ба Равну Гору???

Ко је увео ритуал да се људи да би пошли на Равну Гору облаче у костиме које су лоше копије униформи??

Нигде на свету не постоји да било који цивили одају помен некој у различитим униформама различитих војски.

Замислите да одајемо помен Косовској Бици и сви да дођемо обучени к'о војници Цара Лазара са све шлемовима, штитовима и буздованима..

Не контам шта је циљ да неко обуче неки костим што личи на униформу и дође на Равну Гору.

Униформе које нису више у употреби не могу носити цивили јер су музејски експонати или лица која су служила ораџбими могу да их носе на меморијалним скуповима...

Па ти онда обуци ону уску тренерку што наликују на оне шиптарске старе панталоне, беле патике, дукс и боди мајицу уз тарзански фриз. И не заборави неке црне цвикере.  Јок
(27-04-2024, 01:32 PM)Шумадинац Пише: [ -> ]
(24-04-2024, 11:15 PM)Mekenzi Пише: [ -> ]Већ 25-30 година не могу да докучим која је фора или шта већ и које и када увео  да се људи (обични цивили и грађани) облаче (маскирају у костиме) у копије униформе (углавном различитих војски од Краљевине , преко 90-их до данашње па и полицијске униформи а буде и руских) да би дошли на Равну Гору?

Па ти онда обуци ону уску тренерку што наликују на оне шиптарске старе панталоне, беле патике, дукс и боди мајицу уз тарзански фриз. И не заборави неке црне цвикере.  Јок
Не!

На Равну Гору би требало пристојно и цивилизовано обући!

ДОСТОЈНО!

Трба се направити кодекс облачења.

Кад видим оне полуразваљене ликове кад обуку оне униформе...Мени буде много жао  тих унофирми јер су се морале крваво заслужити у њима су војници полагали своје животе...а не да је носе полупијане сеоске лоле са вишком тестостерона или још оне црне мајице са различитим мотивима од Путина V, Z, Kосова па до Равне Горе..

Мајице које су биле популарне

Пре су били популарни Ратко и Радован

Пре њих Шешељ.

А најпопуларнији је био Вук Драшковић.

Ове године доминираће Путин и Русија.

Само не знам как'е везе има Руска Федерација са Равном Гором.

Замисли на Газиместану се сви појавимо као Војници цара Лазара аа буздованима, мачевима, штитовима и кацигама.

Једно је достојно и честито култирно и примерено облачење.

А друго је незрело, варошко, сеоско, маскенбалско облачање...

И да поновим питање:

Од када је постало популарно да људи обичнк цивили на Равну Гору долазе обучени у костиме и копије униформи???
Ми када дођемо на влас' донећемо закон да се заустави скрнављење српске војне униформе из првог и другог светског рата.

Ко год би је носио био би жестоко кажњен па и копије.

Та униформа је крвљу натопљена. Милиони Срба су изгиули у њој и не сме служити за спрдњу, маскенбал и зајебанцију.

То је Света униформа.

Закон треба донети, 

Ево и зашто.

Самозвани "кнез" Срђан Бабовић лице са специјалним потребама неко му да копију униформе из првог светског рата.

Лик са том униформом се слима исоред Дражиног споменика на Равној Гори и испод качи Руску заставу.

Значи лице које је ометено у развоју и има психичке сметње се спрда са свехом српском униформом.

Ови доле се у коментарима спрдају па пишу кнеза за Војводу. Живео Кнез. Кнеза у ђенералштаб..

[Слика: Screenshot-20240428-163608-953.png]
Без шубаре и шајкаче, као и евентуално брич панталона, јелека и осталог, се не иде на Равну Гору. То је сеоско одело и треба да се што више носи, а не само на Равној Гори.
Ко још покрива главу?
(30-04-2024, 02:52 PM)Шумадинац Пише: [ -> ]Без шубаре и шајкаче, као и евентуално брич панталона, јелека и осталог, се не иде на Равну Гору. То је сеоско одело и треба да се што више носи, а не само на Равној Гори.

То што си набројао Ти је негде сад ново око 1500 евра.
Па се Ти модирај....  Тужан
(30-04-2024, 04:29 PM)Бенито Пише: [ -> ]
(30-04-2024, 02:52 PM)Шумадинац Пише: [ -> ]Без шубаре и шајкаче, као и евентуално брич панталона, јелека и осталог, се не иде на Равну Гору. То је сеоско одело и треба да се што више носи, а не само на Равној Гори.

До само пре 20- ак година свако домаћинство је то имало. За време Броза се скоро сваки сељак тако одевао. Потиснули смо сеоско одело и народну ношњу у заборав, заменивши га са модом европском. А то што се тиче цене, за нас скромне је то много скупо, док, рецимо, за Киза није.  Јок
Мени је довољно и само шајкача, нема лепше капе од ње, она је довољна и све говори, са кокардом. Али, и то је само ствар личног избора, не мора нико да се посебно на неки начин "униформише", смешно је стварно гледати одрасле људе у годинама у различитим шареним униформама, често личе на карикатуре. Али, упркос свему како је и како ће бити ове године, важно је да се и нове генерације укључе у обележавање почетка отпора на Равној Гори. Да се надамо да ће временом нешто да се промени, да ће бити мање вашарске атмосфере, све то зависи доста од организатора.... Једино ми није јасно откуда толико црних униформи.
(17-04-2024, 08:09 PM)Mekenzi Пише: [ -> ]
(17-04-2024, 06:27 PM)Андреј501 Пише: [ -> ]Све се слажем, оно горе личи на вашар. Има превише њих који су се уживели у Булајићеве статисте. Али, тужно је да се не обележи устанак, ако ништа бар због нових генерација које долазе. Хтео сам да водим децу, били су кад нема никога, али би било лепо да виде како је када има људи ...

Ови организују ове године Равну гору.

Запрати их

https://www.facebook.com/profile.php?id=...tid=ZbWKwL

(27-04-2024, 01:32 PM)Шумадинац Пише: [ -> ]

(30-04-2024, 07:54 PM)Шумадинац Пише: [ -> ]
(30-04-2024, 04:29 PM)Бенито Пише: [ -> ]

До само пре 20- ак година свако домаћинство је то имало. За време Броза се скоро сваки сељак тако одевао. Потиснули смо сеоско одело и народну ношњу у заборав, заменивши га са модом европском. А то што се тиче цене, за нас скромне је то много скупо, док, рецимо, за Киза није.  Јок

Пааа неће да бидне!

Ми смо се одрекли материјалног зарад живота вечног.

Ми се ође скромно облачимо. Брендирано не купујемо нити имамо пара за бацање.

Имамо један пар фармерки које носимо док ае не поцепају. Око годину дана. Исто важи из патике.

Једино што вреди да се купује од обуће јесте у аrmy shopu. Кад од њих купите патике или полудобуке чизме наредних 5-7 година сте мирни..

Оно планета, ђак спорт, нспорт кукууу и леле...Лепљена јефтина кинеска пластика ниђе ђона. Распадну се после месец дана интензивног ношења а још коштају као Светог Петра кајгана.

Вели најке, адидас oно бре лепљено најлошијим кинеским  лепком.

Квалитет очајан.

Тако да ако оћете обућу јес' мало скупље ал брале траје и квалитет је одличан а нису фенси к'о што шуми носи и немају ваздушне Ђонове, Само Аrmy shop.

Додуше имају и добре елдктро шокере јаке волтаже, ваља узети пар комада. То се сме носити, а ногме делује ко пиштољ. Може онесвестити чо'ека.

Имамо највише обичних мајица на кратке рукаве.

Ми се облачимо достојанатвено сходно свакој прилици јер због година се односимо и према, oблачељу.

Браво Андреј.

Ваистину!

За Равну Гору је довољна света српска капа, зелене боје знана као шајкача евентуално са кокардом и ништа више.

Лепе панталоне и горе кошуља или обична мајица.

Добро си рекао, мало је трагикомично и смешно да људи у каснијим годинама се облаче у униформе. Изгледају к'о ликови из цртаног филма.
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8