Погледи форум

Пуни Облик: Дал су била два анатифашистичка покрета?
Тренутно прегледате lite облик форума. Погледајте пуни облик са одговарајућим обликовањима.
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8
Господине Самарџићу, одосмо у филозофију а не у политику. Хоћу да кажем да обичан човек је желео слободу од окупатора и није правио питање да ли је онај кому је доносио основан по закону или не.
Југословенска војска се предала по међународном праву али је мимо тог "Уговора" пуковник Дража
Миахиловић наставио борбу против агресора.
(08-10-2014, 01:32 AM)Кент Пише: [ -> ]Господине Самарџићу, одосмо у филозофију а не у политику. Хоћу да кажем да обичан човек је желео слободу од окупатора и није правио питање да ли је онај кому је доносио основан по закону или не.
Југословенска војска се предала по међународном праву али је мимо тог "Уговора" пуковник Дража
Миахиловић наставио борбу против агресора.
Обичан човек је познавао закон.
Што се тиче предаје/капитулације, то је део приче о ''покретима отпора'':

http://www.pogledi.rs/kraljevina-nije-ka...41-godine/
Читао сам тај текст само не могу да верујем да ђенерал Калафатовић на своју руку потписао капитулацију читаве Југословенске војске.
(08-10-2014, 10:30 PM)Кент Пише: [ -> ]Читао сам тај текст само не могу да верујем да ђенерал Калафатовић на своју руку потписао капитулацију читаве Југословенске војске.
Па није потписао, прочитај поново...
(08-10-2014, 10:30 PM)Кент Пише: [ -> ]Читао сам тај текст само не могу да верујем да ђенерал Калафатовић на своју руку потписао капитулацију читаве Југословенске војске.

Пардон ђенерал Калафатовић је самовољно овластио ђенерала Јанковића да потпише капитулацију.
(08-10-2014, 10:42 PM)Кент Пише: [ -> ]

Пардон ђенерал Калафатовић је самовољно овластио ђенерала Јанковића да потпише капитулацију.
Овластио га је да настави преговоре о примирју, а овлашћење је било неважеће, јер је био ратни заробљеник.
Каква је овлашћења имао генерал Михаило Боди, пошто сам негде видео његове фотографије како преговара са Швабама?
У мемоарима Милована Ђиласа "Револуционарни рат" на стр.34 нашао сам занимљиву мисао:
"Чланови Политбироа и други чланови ЦК, који су се тада налазили у Београду, предвиђали су и
спремали се за напад на окупаторске снаге, али тек кад Немци буду истрошени и деморалисани ратом.
Сличне визије су имале и неке снаге бившег режима: већ тада смо знали о официрима одметнутим у
западној Србији и о њиховим намерама да сломом Немачке успоставе стару власт и старе односе. Наше припреме против окупатора биле су истовремено и припреме против снага старог поретка..."
Колико ја знам, они су повели општи устанак против Шваба у јесен 41. јер су мислили да ће Руси доћи за 2-3 мјесеца. Па су на зиму рекли још 2-3 мјесеца и тако до 44.
(01-11-2014, 04:17 PM)Романија1 Пише: [ -> ]Колико ја знам, они су повели општи устанак против Шваба у јесен 41. јер су мислили да ће Руси доћи за 2-3 мјесеца. Па су на зиму рекли још 2-3 мјесеца и тако до 44.

За њих је убиства жандарма Богдана Лончара и Миленка Браковића почетак устанка. Они од тог датума и тог крвопролића нису ни данас одустали а камоли покајали. Не признају народни "Јунски устанак" у Херцеговини зато што у њему нису учествовали ( директива је директива! ). Устанак у коме је КПЈ активно учествовала је "Јулски устанак" у Црној Гори.
Josip Broz Tito bio je više od oca nacije, iskorijenio je versku i nacionalnu mržnju i stvorio modernu državu.
http://www.pravda.rs/2014/05/28/u-beogra...-na-drvar/

Е мој Карађорђе.
(17-11-2014, 08:10 PM)Романија1 Пише: [ -> ]Josip Broz Tito bio je više od oca nacije, iskorijenio je versku i nacionalnu mržnju i stvorio modernu državu.
http://www.pravda.rs/2014/05/28/u-beogra...-na-drvar/

Е мој Карађорђе.

jeste na neki način bio otac nacije j.... nam majku svima
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/522589/...za-cetnike

Предраг Марковић решио дилему из наслова ове теме Сирома'
Цитат:Ravnogorci bi mogli da dobijaju penzije od oko 300 evra, ako prođe novi zakon o pravima boraca i invalida rata.

Tolika je, otprilike, i prosečna penzija pripadnika partizanskog pokreta, koji se u narodnooslobodilačkom ratu priključio pre septembra 1943. godine. Oni koji su se u NOB uključili posle tog datuma, primaju oko 24.000 dinara.
Са горњег линка.
Ово је потпуно нетачна конструкција.
За учешће у рату се добија ратни стаж, а не пензија. Пензија се остварује на основу законски прописаних услова.
Ако неко сад оствари ратни стаж, обзиром да се ради о старијим лицима која су сигурно у пензији, на основу тога ће моћи да остваре незнатно повећање пензије, можда за коју хиљаду, а неки ни толико.
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8