Поруке: 81
Теме: 3
Придружен: Oct 2014
Углед:
5
Господине Самарџићу, одосмо у филозофију а не у политику. Хоћу да кажем да обичан човек је желео слободу од окупатора и није правио питање да ли је онај кому је доносио основан по закону или не.
Југословенска војска се предала по међународном праву али је мимо тог "Уговора" пуковник Дража
Миахиловић наставио борбу против агресора.
Поруке: 81
Теме: 3
Углед:
5
Читао сам тај текст само не могу да верујем да ђенерал Калафатовић на своју руку потписао капитулацију читаве Југословенске војске.
Поруке: 2,160
Теме: 21
Придружен: Aug 2013
Углед:
342
Каква је овлашћења имао генерал Михаило Боди, пошто сам негде видео његове фотографије како преговара са Швабама?
Поруке: 129
Теме: 5
Углед:
2
У мемоарима Милована Ђиласа "Револуционарни рат" на стр.34 нашао сам занимљиву мисао:
"Чланови Политбироа и други чланови ЦК, који су се тада налазили у Београду, предвиђали су и
спремали се за напад на окупаторске снаге, али тек кад Немци буду истрошени и деморалисани ратом.
Сличне визије су имале и неке снаге бившег режима: већ тада смо знали о официрима одметнутим у
западној Србији и о њиховим намерама да сломом Немачке успоставе стару власт и старе односе. Наше припреме против окупатора биле су истовремено и припреме против снага старог поретка..."
Поруке: 2,374
Теме: 43
Придружен: Jan 2014
Углед:
201
Колико ја знам, они су повели општи устанак против Шваба у јесен 41. јер су мислили да ће Руси доћи за 2-3 мјесеца. Па су на зиму рекли још 2-3 мјесеца и тако до 44.