Оцена Теме:
  • 21 Гласов(а) - 4.24 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Партизани Квислинзи ! Фотографије

[Слика: Dfowk_NRX4_AIVISN.jpg]
Одговори

Било на РТС-у данас у јутарњем програму ,јавили да се појавио овај документ.
[Слика: 36885809_283415625561441_4571292748656672768_n.jpg]
Одговори

Прајд у Тирани 1944.Кез
[Слика: 40053249_2272923092717861_3657899044706975744_n.jpg]
Одговори

Документ преговора партизана и Немаца у марту 1943. год.

[Слика: IMG-9630.jpg]

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Јосип Броз војник 42. Вражје дивизије Аустроугарске војске,позира за успомену пуцајући на Српске војнике и Српски народ.
[Слика: 693201-josip-broz-tito-tamna-strana-srps...sal-ls.jpg]
Одговори

(26-10-2018, 06:27 PM)Шумадинац Пише:  Документ преговора партизана и Немаца у марту 1943. год.

[Слика: IMG-9630.jpg]

Погледајте ову ознаку „NOKW“... Значи да је документ читан у Нирнбергу. Вероватно га је предложило немачко бранилаштво да покаже и ону другу страну медаље. Зато је суђење нацистима у Нирнбергу, како сам већ писао, врло занимљиво за дешавања у Југославији. Тј, како је Међународни суд видео читав проблем око кога се и даље ломе копља. Да се овако нешто појавило на Дражином суђењу...
Одговори

[Слика: Dt-Kz-Jh-ZWk-AAzyok.jpg]

Иначе, овај "народни ослободилац" је лета 1941. наредио да се спале сва српска села у околини Бијелог Поља и Сјенице, о чему постоји документ (његово наређење). Један од мноштва ратних злочинаца који су прешли од Павелића Титу.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Са`ће Ватра да те демантује...
Одговори

Тачније, сад сам проверио, Јаковљевић је "само" извршилац наређења одозго. Он је попалио сва та села пре него што су се усташе повукле из Санџака. А пре тога је лично издао проглас да ће за сваког убијеног Хрвата или муслимана бити ликвидирано 50 Срба. То је било пре Кајтелове наредбе 100 за једног.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Припадници Хускине легије након прикључења партизанима, слика из Реџићеве књиге "Муслиманско аутономаштво и 13. СС дивизија"

[Слика: 47378683_479171879272427_651431884651233...e=5C9A272E]
Одговори

(03-12-2018, 06:41 PM)Николај Пише:  [Слика: Dt-Kz-Jh-ZWk-AAzyok.jpg]

Иначе, овај "народни ослободилац" је лета 1941. наредио да се спале сва српска села у околини Бијелог Поља и Сјенице, о чему постоји документ (његово наређење). Један од мноштва ратних злочинаца који су прешли од Павелића Титу.

Четници га заробили код ослобођења Фоче ( мислим авг.1942 ), али под притиском Италијана пуштен ( замењен ). Иначе досезао је и на простор : Стари Рас - Јавор - Златибор.
Пишем по сећању, али могао бих да поткрепим њег. "рад". Нисам знао да је завршио код комуниста, али нисам изненађен.
Одговори

(03-12-2018, 09:06 PM)Мића Адмирал Пише:  Четници га заробили код ослобођења Фоче ( мислим авг.1942 ), али под притиском Италијана пуштен ( замењен ). Иначе досезао је и на простор : Стари Рас - Јавор - Златибор.
Пишем по сећању, али могао бих да поткрепим њег. "рад". Нисам знао да је завршио код комуниста, али нисам изненађен.

Помешао си са жандармеријским поручником Миланом Штимецом. Прочитао сам 7-8 хрватских извештаја из тог периода, о паду Фоче, нигде се не помиње као заробљеник. У то време треба да је био у Сарајеву.

Одговори

На нету имате доступан Живковићев докторат, а и њега можете лако да контактирате и питате у вези ове слике. Његово мишљење је да је Јаковљевић крајем рата покушао да се пребаци у НОВЈ, али како је убрзо потом нестао, вероватно су открили детаље његове каријере са почетка рата.
Одговори

(03-12-2018, 09:13 PM)Николај Пише:  
(03-12-2018, 09:06 PM)Мића Адмирал Пише:  Четници га заробили код ослобођења Фоче ( мислим авг.1942 ), али под притиском Италијана пуштен ( замењен ). Иначе досезао је и на простор : Стари Рас - Јавор - Златибор.

Помешао си са жандармеријским поручником Миланом Штимецом. Прочитао сам 7-8 хрватских извештаја из тог периода, о паду Фоче, нигде се не помиње као заробљеник. У то време треба да је био у Сарајеву.

Најв.си у праву, мада јесу у то време и Штимец и Јаковљевић били у - око Фоче. Ово што наводи Ватхра Живковићев докторат и ја сам на њега мислио када сам оно навео за Јаковљевића, али рад има преко 1 000 страна и не могу сада поново да га пролазим
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним