Поруке: 14,541
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,077
Савремена Црна Гора наставља да " одушевљава" својим " новим" концептом националне стратегије. Приметно је да желе да се што више удаље од своје српске прошлости и формирају свој национални идентитет. Користе се опробани методи које су већ користили Хрвати, а и комунисти правећи македонску нацију.
Међутим, очигледно је да Ђукановић не жели да препусти ником титулу од " својих" титулу " оца нације". Евентуално неком " са стране" , којем би се одала почаст за заслуге у стварању " црногорске нације", али којем не би могла припасти улога " оца нације", самим тим што је странац.
Истовремено, на овом путу највише сметају они који симболишу српски идентитет Црне Горе. Или ОНАЈ, кога као таквог познају и они у Црној Гори, а и они који тамо никад нису ни били.
То су разлози зашто се опет мењао изглед " маузолеја" на Ловћену, зашто се Његошево дело латинизира, зашто се цензуришу " сумњиви" делови његових спепова у уџбеницима итд... Са друге стране, долази " спонтана" иницијатива за подизање споменика Јосипу Брозу у центру Подгорице.
Па, нешто се размишљам, да се покрене једна иницијатива:
Да се званичној Црној Гори испоручи комплетна Кућа цвећа да је ставе у центар Подгорице. Рачунам да им је то јефтиније него да праве и измишљају нови споменик, а и одмах би сви знали шта то место симболизује. Такође, пошто ни ми сами ни данас не знамо шта се налази испод оног мермера, боље да ни даље не знамо, него да то испоручимо све ђутуре, па нека велики црногорски " стручњаци" утврђују о чему се ту ради.
А заузврат, да предложимо интелектуалним и супериорним модерним Црногорцима да се ослободе више тог конзервативца и ратног хушкача, позивача на геноцид, Петра Другог Петровића Његоша и да његове мучене кости препусте нама, а да му ми Србијанци, ратни хушкачи и геноцидлије, какав је и он био, подигнемо једну гробну црквицу на некој од ових наших преосталих хиљаде планинских врхова, и омогућимо да мирује једном занавек, кад му његови потомци то нису услишили онако, на врх Ловћена, како је он желео.
Поруке: 7,047
Теме: 39
Углед:
167
Када може свјетски тамничар и крвник
Пркосити Богу са кипа слободе,
Што да и Црњегора нема свој споменик
Да им Душу пара, да им очи боде?!
Да би њина несвјест постала још већа
Да би сами себи откинули главу,
Премало је само једна кућа цвјећа,
Морају саградит' варошицу праву!
И да спомен плочу има свака џада
Да на свакој само USTAŠICOM пише:
„Нико да се Оца не сјећа од сада
нит смо Божји људи,нит' смо Срби више!”
По Ликоти препјевао ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Углед:
3,077
Значи ти си анти- полу- противан мојим промиџбеним предожбама?
Поруке: 3,876
Теме: 103
Придружен: May 2017
(22-11-2018, 04:08 PM)Бенито Пише: Савремена Црна Гора наставља да " одушевљава" својим " новим" концептом националне стратегије. Приметно је да желе да се што више удаље од своје српске прошлости и формирају свој национални идентитет. Користе се опробани методи које су већ користили Хрвати, а и комунисти правећи македонску нацију.
Међутим, очигледно је да Ђукановић не жели да препусти ником титулу од " својих" титулу " оца нације". Евентуално неком " са стране" , којем би се одала почаст за заслуге у стварању " црногорске нације", али којем не би могла припасти улога " оца нације", самим тим што је странац.
Истовремено, на овом путу највише сметају они који симболишу српски идентитет Црне Горе. Или ОНАЈ, кога као таквог познају и они у Црној Гори, а и они који тамо никад нису ни били.
То су разлози зашто се опет мењао изглед " маузолеја" на Ловћену, зашто се Његошево дело латинизира, зашто се цензуришу " сумњиви" делови његових спепова у уџбеницима итд... Са друге стране, долази " спонтана" иницијатива за подизање споменика Јосипу Брозу у центру Подгорице.
Па, нешто се размишљам, да се покрене једна иницијатива:
Да се званичној Црној Гори испоручи комплетна Кућа цвећа да је ставе у центар Подгорице. Рачунам да им је то јефтиније него да праве и измишљају нови споменик, а и одмах би сви знали шта то место симболизује. Такође, пошто ни ми сами ни данас не знамо шта се налази испод оног мермера, боље да ни даље не знамо, него да то испоручимо све ђутуре, па нека велики црногорски " стручњаци" утврђују о чему се ту ради.
А заузврат, да предложимо интелектуалним и супериорним модерним Црногорцима да се ослободе више тог конзервативца и ратног хушкача, позивача на геноцид, Петра Другог Петровића Његоша и да његове мучене кости препусте нама, а да му ми Србијанци, ратни хушкачи и геноцидлије, какав је и он био, подигнемо једну гробну црквицу на некој од ових наших преосталих хиљаде планинских врхова, и омогућимо да мирује једном занавек, кад му његови потомци то нису услишили онако, на врх Ловћена, како је он желео.
Мило Ђукановић би се одушевио и његови покровитељи.
"Видите, зато смо се ми осамосталили. Црна Гора је антифашистичак земља и са задовољтвом ће примити и посмртне остатјке "Маршала Тита".
"Национални предлог" ти стиже када у Богородичиној цркви у Паризу се вијоре заставе под којима су убијани Срби у свим ратовима а нашто је написао Ђорђе Ивковић скуп поводм победе у ПСР је више личио на НАТО скуп из 1999. где је Србија добила магарећу клупу а чак председник САД лекцију о патриотизму од нашег бившег савезника из два светска рата !
Па би и "Косово" рекло ми смо прогласили независност зато што је Србија фашистичка држава" иако су они јутрос увели санкције на хлеб и млеко нашим сународницима на КиМ !
Једини савезник ( поред Кине ) која Србија и чији председник ће доћи у јануару не би био одушевљен када би сазнао да су Срби прихватили "национални предлог" и савезника Русије у "Великом отаџбинском рату" иселили у неку земљу која је чланица НАТО-а.
Када дође неко друго, боље време по Србе ја ћу међу првима бити за твој "национални предлог" али и за "национални предлог" да се Слободан Милошевић сахрани на гробљу. У Пожаревцу.
Углед:
3,077
Нисам те најбоље разумео, против ког дела " националног предлога"- да узмемо кости Његошеве или да испоручимо Кућу цвећа?
(22-11-2018, 08:42 PM)Бенито Пише: Нисам те најбоље разумео, против ког дела " националног предлога"- да узмемо кости Његошеве или да испоручимо Кућу цвећа?
Ништа од тога. Када дође повољно време по Србе Кућу цвећа понудимо ономе који жели да је узме а Његош ће почивати тамо где је и сад.
(22-11-2018, 09:47 PM)Бенито Пише: Иначе нам гроб аустроугарског каплара брани ово мало државности???
Е, мој Србине, и то ултрадесни...
Па нарано да не брани. Ово мало државности нам чува Русија.

Издржи ту Кућу цвећа још неколико година. Па није ти пред вратима.
Окружени смо НАТО земљама, да ти не понављам шта се дешеава на КиМ...
И ти сада непријатељски земљама као да желиш да дајеш "антифашистичку" муницију пред светском јавношћу...
Србија није планета па да може да ради шта хоће " него је кућу направила на сред друма" и да се не враћам на Париз...Срби нису баш популарни на "Демократском" Западу. Чак је бољи тренутак за твој "национални предлог" био када је тадашњи четнички војвода Шешељ кренуо у Кућу цвећа са "глоговим коцем" али је тада на врхунцу власти био Милошевић.
Е мој Србине, и то са толиком знањем из историје...Која беше учитељица живота чини ми се ?
Углед:
3,077
Прво, хвала на комплименту, али искрено, много си претерао. Има много већих зналаца, али их нико не слуша.
Друго, нас не цене зато што одржавамо титоистичко наслеђе. Зато нас овако и третирају, како у време Милошевића, тако ДОС-а, па и сада у време овог несрећника, када за то има и најмање оправдања. Титоизам је оставио дубоке негативне последице на карактер српске политике. Наши политичари данас личе на Хрвате из доба Аустроугарске. Понашају се као " стари парничари у политици", како је то говорио Слободан Јовановић за Хрвате. Тако се понаша неко ко нема изграђен свој идентитет.
Треће, зато треба и симболично показати да смо ми своји на своме и иселити ту страну политику која разара наш национални организам.
Четврто, то ће бити сигнал Србима да не раде за Швабове за 200 евра месечно, него да морају мало да мућну својом главом. И силне друге промене у нашем друштву.
Пето, без тога да сами себе ценимо, неће нас ценити нико.
(23-11-2018, 11:56 AM)Бенито Пише: Прво, хвала на комплименту, али искрено, много си претерао. Има много већих зналаца, али их нико не слуша.
Друго, нас не цене зато што одржавамо титоистичко наслеђе. Зато нас овако и третирају, како у време Милошевића, тако ДОС-а, па и сада у време овог несрећника, када за то има и најмање оправдања. Титоизам је оставио дубоке негативне последице на карактер српске политике. Наши политичари данас личе на Хрвате из доба Аустроугарске. Понашају се као " стари парничари у политици", како је то говорио Слободан Јовановић за Хрвате. Тако се понаша неко ко нема изграђен свој идентитет.
Треће, зато треба и симболично показати да смо ми своји на своме и иселити ту страну политику која разара наш национални организам.
Четврто, то ће бити сигнал Србима да не раде за Швабове за 200 евра месечно, него да морају мало да мућну својом главом. И силне друге промене у нашем друштву.
Пето, без тога да сами себе ценимо, неће нас ценити нико.
Можда сам ја претерао? Демантуј ме.
Није ваљда да верујеш нас Западна цивилизација "не цени зато што одржавамо титоистичко наслеђе. Зато нас овако и третирају, како у време Милошевића, тако ДОС-а, па и сада у време овог несрећника, када за то има и најмање оправдања. Титоизам је оставио дубоке негативне последице на карактер српске политике."
Па да се вратимо на мировни план лорда Питера Карингтона из 1991.
Југославија може да постоји али републике могу да је напусте али унут. границе се не смеју никако мењати !!! Које установио границе република и покрајина у Југославији и када ? Милошевић ? Вук Драшковић ? Шешељ ? Ћосић ? Ранковић ? ОЗНА/УДБА ?
Како се зове та нелегална и нелегитимна институција у сред рата која је донела одлуку ће будућа Југославија бити федерална република ?
Ко на Западу ( па и на истоку ) осуђује Тита као тиранина, убицу ? Једно име ми напиши.
На Западу ( нарочито у Лондону ) жале за Титом, Тротским, Јељцином...а не за ђенералом Михаиловићем ( осим "Српског кокуса" ) а камоли за побијеном руском царском породицом Романов.
М. Самарџић је рекао нешто интересатно у једном интервјуу. Можда сам га погрешно схватио. У "ДСР Савезници нису били савезници Срба него савезници Тита". Черчил чак више од Стаљина.