Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

01.12.1918.-01.12.2018. Ко је профитирао стварањем Југославије ?

Данас је стогодишњица стварања Југославије-највеће грешке у историји србског народа.

Пре него што је створена Југославија само су Срби имали државу т.ј. двије државе:
КРАЉЕВИНА СРБИЈА и
КРАЉЕВИНА ЦРНА ГОРА

Данас постоје :

Србија
Црна Гора (у међувремену је постала АНТИСРБСКА)

Хрватска (у међувремену је готово остала без Срба-пола поклато,пола протјерато)
Словенија
Босна и Херцеговина
Македонија
непризнато тзв.Косово (у међувремену је готово остало без Срба)

Дакле,преко 2 мил. Срба је погинуло у 20.вијеку да би екс-ЈУ фукаре имале државе и још нас мрзе из дна душе...

Замисли колико треба бити болестан да данас хвалиш или желиш нову Југославију након што су те лажна браћа
ТРИ ПУТА ПОКЛАЛА у 20.вијеку:
1914-18
1941-45
1990-их

----------------------
п.с.БиХ-Срећом ту је ВРС 1992-95 изборила Републику Српску и показала како треба чистити усташко-муџахедински отпад са србске земље

Што се тиче саме Србије ту је стање врло нестабилно:
На њеном тлу су Албанци из Прешева и Бујановца који раде о глави Србије као и Муслимани из Рашке.
Косово и Метохија је под окупацијома, а постоје изроди и на тлу АП Војводине.
Још да комуњаре нису помеле њемачке нацисте из Војводине 1945-46.
Србија би била сведена на "Београдски пашалук" 1990-их.

Оно што су ослободили Обреновићи то је и данас 100% СРБСКО,
оно што су ослобађали Карађорђевићи то или више није србско или се доводи у питање.

Обреновићи (као и ВРС 1992-95) су спроводили политику ЧИШЋЕЊА ДУШМАНА са србске земље -СЛАВА ИМ !
Карађорђевићи су спроводили политику МУЛТИ-КУЛТИ САМОУБИСТВА !

Шта ти вриједи добити рата ако ДУШМАНЕ не почистиш са своје земље,јер тај исти душманин кога поштедиш данас клао би ти дјецу сутра (историја је то већ ДОКАЗАЛА) !
Одговори

.
ЈУГОСЛАВИЈА ЈЕ МРТВА

[Слика: IMG-9906.jpg]

Југославију није измислио српски народ, који је у својим народним песмама певао само о српском имену и српском јунаштву. Југославију није хтео српски народ, који се вековима борио само за српски „крст часни и слободу златну“. Други су имали интереса да се Југославија створи. А сада ето дошао је дан да су се и њени творци одрекли свога дела. Она више није потребна ни њима ни Енглеској, чији је она била жандарм на Балкану. Сада се у енглеским империјалистичким рачунима појавила друга потреба за новом Централном Европом, која би њом имала да служи у будућности.

Југославију су измислили „мајстори са мора“, као што су некада били измислили Илирију. Али тада, када се вештачким илирским именом хтело да збрише српско, које се са чашћу било пронело кроз целу Европу, устали су највиши претставници Срба и ставили свој вето. Вук је бацио крилатицу „Срби сви и свуда“, Светозар Милетић је 1846. говорио: „Ми имамо своје народно име које никоме не натурамо, али кога се никоме за љубав не можемо одрећи. Хоћемо да останемо Срби“. Лукијан Мушицки је огорчен испевао тада оду, која је постала програмом свих Срба:

„О, име рода.
Неће те срећни син изневерити.
Светиња с’ Народу Ти Српском.
Свештеник је сваки Сербљин
при свештеном огњу твоме.“

Када су други због својих рачуна, а против Срба, почели да стварају Југославију, заморен дугим борбама српски народ је пао у замку и узалудно је само још стари државник Никола Пашић бранио српско име и српску државу. Једино су као носталгична опомена остале да звоне у сећањима његове речи: „Србија, наша Србија још увек постоји.“

Данас од Југославије беже и „мајстори са мора“, јер су постигли оно што су хтели: увукли су српски народ у њу, искористили га, издали га и упропастили. И зато би било смешно, да није то све жалосно и трагично, када се међу нама нађу и такве мудре главе, које о Југославији још и данас сањају. Сигурно да је смешно када ми, који нисмо хтели Југославију, који смо због ње смртно настрадали, једино ми је бранимо и богорадимо, да се опет нађемо на купу са „браћом“ која нас неће. (…)
Наши назови политичари лутају по магли стварајући опет државу без припита народа, ни свог ни оних других, које увлаче у тако луду комбинацију.
Ми Срби имали смо довољно од Југославије. Не само да нећемо, овако жртвовани од ортака у њу, него нећемо уопште да чујемо за њу, за ту перфидну комбинацију коју је време прегазило и које у Новој Европи неће ни бити.

Зашто српски народ неће више Југославију?
Зато што је српски народ имао своје часно и светло име, које му је у Југославији угушено и упрљано.
Зато што је српски народ имао своје стегове славе и победа, које је заменио другима, под којима је познао само срамоту, расуло, пораз и уништење.
Зато што је српски народ био народ чојства и јунаштва, док су у Југославији они који су је измислили, покушали да га претворе у народ никоговића.
Зато што је српски народ држао изнад свега своју задату реч, а њу су му у Југославији згазили и њега вероломником учинили.
Зато што је најзад српски народ имао своју велику народну кућу, вековном тешком борбом стечену, а која му је у Југославији раскућена.
Зато трошити узалудно народну снагу око непостојеће Југославије, значи не само млатити празну сламу, већ директно радити против интереса свога властитог народа. (…)
Југославија не може васкрснути, јер је неће ни њени творци, ни њени народи, па ни ново време ни Нова Европа.

И они преварени, верне слуге лоших господара, свршили су. Једино спасење и опроштај могу добити ако се врате Мајци Србији као покајници и заблудели њени синови, који су јој толико несрећа и јада задали својом службом туђину. Јер, доиста, једна тешка трагика лежи у кобној чињеници да су они, залуђени и заведени, који су мислили да служе својој земљи и своме народу у ствари били баш његови највећи крвници.
Само политички слепци не виде ново време и истину. Југославија је мртва и неће се више повратити. (…) Али зато ми можемо, као некада Доситеј Обрадовић, из пуног иако окрвављеног срца да узвикнемо: „Сербија је наша избављена“, јер њену судбину држимо ми у својим рукама.

ГЕНЕРАЛ МИЛАН Ђ. НЕДИЋ

Смарање бре

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Teма није КО ЈЕ СТВОРИО ЈУГОСЛАВИЈУ (та тема већ постоји) већ ко је ПРОФИТИРАО СТВАРАЊЕМ ЈУГОСЛАВИЈЕ И КАКВЕ СУ ПОСЉЕДИЦЕ ПО СРБЕ 100 ГОДИНА КАСНИЈЕ

Иначе,тај Недић је навео бројне лажи у том тексту. Био је њемачки послушник 1941-44 и између 1934. и 1935. начелник Главног генералштаба југословенске војске, министра војске и морнарице Краљевине Југославије 1939-40

Ево сад налети и на овог "јунака" :

Виктор Викерхаузер (нем. Viktor Wikerhauser; Загреб, 25. новембар 1866 — Београд, 14. децембар 1940) је био аустроугарски, a касније и југословенски адмирал.

Током Првог светског рата од 1914. до 1917. године био је начелник Општевојног одељења Команде Аустроугарске морнарице у Бечу. Од 1917. године премештен је за команданта речне флотиле. Пред крај рата пензионисан је по својој молби 1. октобра 1918. године. У новембру 1918. ставио се на располагање Народном већу СХС у Загребу. Након формирања Краљевине СХС, реактивиран и примљен у новоформирану војску 22. јула 1919. године и стављен је на располагање до 1920. године са чином контра адмирала. Дана 18. октобра 1920. године постављен за професора Војног морнарства на Нижој школи и Ратне морнарице на Вишој школи Војне академије. Од 29. августа 1920. до 26. октобра 1929. године био је начелник Морнаричког одељења у Министарству војске и морнарице. Командант Морнарице постао је 26. октобра 1929. године и на том положају остао је до пензионисања. Пензионисан и преведен у резерву 7. априла 1932. године. Био је члан у управним одборима "Јута и конопља а.д." и "Филипс југословенско а.д.".

Преминуо је 14. децембра 1940. године. Сахрањен је на Новом гробљу у Београду.

Унапређен је у чин: поручника фрегате 1887; поручника бојног брода 1895; капетана корвете 1907; капетана бојног брода 1912; контра адмирала 9. септембра 1918; вице адмирала 1919; и адмирала 11. априла 1930. године.

Одликован је Орденом Карађорђеве звезде 3. реда и Орденом Југословенске круне 2. реда.

-------------------------------------
СРЕЋА ДА НИЈЕ БИО ЖИВ 1941.
ВЈЕРОВАТНО БИ ВЈЕШАО ПО БЕОГРАДУ ИЛИ БИО УПРАВНИК НЕКОГ ЛОГОРА ЗА СРБЕ
Одговори

(01-12-2018, 09:21 AM)АНТИЈУГОСЛОВЕН Пише:  Данас је стогодишњица стварања Југославије-највеће грешке у историји србског народа.

Пре него што је створена Југославија само су Срби имали државу т.ј. двије државе:
КРАЉЕВИНА СРБИЈА и
КРАЉЕВИНА ЦРНА ГОРА

Данас постоје :

Србија
Црна Гора (у међувремену је постала АНТИСРБСКА)

Хрватска (у међувремену је готово остала без Срба-пола поклато,пола протјерато)
Словенија
Босна и Херцеговина
Македонија
непризнато тзв.Косово (у међувремену је готово остало без Срба)

Дакле,преко 2 мил. Срба је погинуло у 20.вијеку да би екс-ЈУ фукаре имале државе и још нас мрзе из дна душе...

Замисли колико треба бити болестан да данас хвалиш или желиш нову Југославију након што су те лажна браћа
ТРИ ПУТА ПОКЛАЛА у 20.вијеку:
1914-18
1941-45
1990-их

----------------------
п.с.БиХ-Срећом ту је ВРС 1992-95 изборила Републику Српску и показала како треба чистити усташко-муџахедински отпад са србске земље

Што се тиче саме Србије ту је стање врло нестабилно:
На њеном тлу су Албанци из Прешева и Бујановца који раде о глави Србије као и Муслимани из Рашке.
Косово и Метохија је под окупацијома, а постоје изроди и на тлу АП Војводине.
Још да комуњаре нису помеле њемачке нацисте из Војводине 1945-46.
Србија би била сведена на "Београдски пашалук" 1990-их.

Оно што су ослободили Обреновићи то је и данас 100% СРБСКО,
оно што су ослобађали Карађорђевићи то или више није србско или се доводи у питање.

Обреновићи (као и ВРС 1992-95) су спроводили политику ЧИШЋЕЊА ДУШМАНА са србске земље -СЛАВА ИМ !
Карађорђевићи су спроводили политику МУЛТИ-КУЛТИ САМОУБИСТВА !

Шта ти вриједи добити рата ако ДУШМАНЕ не почистиш са своје земље,јер тај исти душманин кога поштедиш данас клао би ти дјецу сутра (историја је то већ ДОКАЗАЛА) !

Да ли то значи да су за покољ Срба криви Карађорђевићи а не усташе?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Не, то значи:" Мој тата кад је ишао у осмољетку је читао Добрицу Ћосића. Није шћео он, ал га учитељица турила клечи на пасуљу. Он се заинатио и све прочит'о. Ја нисам ни иш'о у у школу, но ми тата све преприч'о. Зато знам све и ако те нешто интересује.... Било шта..."
Е, то значи!
Одговори

Највише су профитирали неоријатељи српског народа.
Одговори

(01-12-2018, 02:35 PM)Сиви Вук Пише:  Највише су профитирали неоријатељи српског народа.

Тачно. Али ту спадају и Хитлер и његови фашистички савезници.
Одговори

(01-12-2018, 03:58 PM)Ултрадесничар Пише:  
(01-12-2018, 02:35 PM)Сиви Вук Пише:  Највише су профитирали неоријатељи српског народа.

Хитлер је био за сарадњу са нама Србима, али непријатељи српског народа хтели су крв између Срба и Немаца.
Одговори

(01-12-2018, 04:05 PM)Сиви Вук Пише:  

Хитлер је био за сарадњу са нама Србима, али непријатељи српског народа хтели су крв између Срба и Немаца.

Лупио си и остао жив. Опет можда си у праву ако пружиш неке доказе, изворе из књига, линкове. Ако немаш доказе ја имам "како је Хитлер хтео са нама Србима".
Одговори

(01-12-2018, 04:15 PM)Ултрадесничар Пише:  

Лупио си и остао жив. Опет можда си у праву ако пружиш неке доказе, изворе из књига, линкове. Ако немаш доказе ја имам "како је Хитлер хтео са нама Србима".

Зашто се онда Хитлер састао прво са кнезом Павлом?

https://www.youtube.com/watch?v=Ca5HaPTQ5J4
Одговори

(01-12-2018, 04:18 PM)Сиви Вук Пише:  

Да "питамо" кнеза-намесника Павла Кађорђевића ?

"...Званична посета Немачкој почела је 1.јуна 1939.г.
Кнез Павле је већ 2. јуна ,у Берлину, Алфонсу од Шпаније рекао да је Хитлер - луд ! И да се боји да ће се сигурно заратити.
Средином јула, америчком амбасадору Џозефу Кенедију , приликом њиховог сусрета у Лондону , кнез Павле је изнео своје свеже утиске о посети Немачкој.
" Он ( кнез Павле ) каже да су га три ствари импресионирале у току посете Хитлеру : пре свега, Хитлер је убеђен да се британска
империја распада и да зато неће бити у стању да издржи напоран рат , иако им храброст не недостаје ; друго , констатовао је
исту ситуацију и у Лондону и у Паризу ; кад је Хитлера и Геринга упитао шта знају о Русији - одговрили су му "ништа" ; треће , за
Геринга мисли да је пристојан момак, врло способан и врло расположен да буде конструктиван. Рибентроп , међутим ,у то време у
сваком случају није био више на врху." ( стр. 39/40 )

извор: Миодраг Јанковић и Вељко Лалић "Кнез Павле: истина о 27. марту" ; УНА прес, Београд, 2007.
Одговори

(01-12-2018, 04:43 PM)Ултрадесничар Пише:  
(01-12-2018, 04:18 PM)Сиви Вук Пише:  

Да "питамо" кнеза-намесника Павла Кађорђевића ?

"...Званична посета Немачкој почела је 1.јуна 1939.г.
Кнез Павле је већ 2. јуна ,у Берлину, Алфонсу од Шпаније рекао да је Хитлер - луд ! И да се боји да ће се сигурно заратити.
Средином јула, америчком амбасадору Џозефу Кенедију , приликом њиховог сусрета у Лондону , кнез Павле је изнео своје свеже утиске о посети Немачкој.
" Он ( кнез Павле ) каже да су га три ствари импресионирале у току посете Хитлеру : пре свега, Хитлер је убеђен да се британска
империја распада и да зато неће бити у стању да издржи напоран рат , иако им храброст не недостаје ; друго , констатовао је
исту ситуацију и у Лондону и у Паризу ; кад је Хитлера и Геринга упитао шта знају о Русији - одговрили су му "ништа" ; треће , за
Геринга мисли да је пристојан момак, врло способан и врло расположен да буде конструктиван. Рибентроп , међутим ,у то време у
сваком случају није био више на врху." ( стр. 39/40 )

извор: Миодраг Јанковић и Вељко Лалић "Кнез Павле: истина о 27. марту" ; УНА прес, Београд, 2007.

Дакле како год било Хитлер је хтео сарадњу са нама.
Одговори

[/quote]

Ја мислим да је Хитлер био одушевљн што Краевина Југославија је једина земља у Европи није признала СССР иако је било притисака
у српском народу.
Друго, иако је кнез Павле сменио фашисту ДР Милана Стојадиновића,
Хитлер је мислио да ће Југославија наставити не само економску сарадњу са Немачком него да ће отићи даље ка војној сарадњи а сви
знамо да то могло да се деси јер су Срби нису хтели да издају своје
савезнике из Великог рата. Срби су чак су тражили да се обнове односи са "Мајком Русијом" која није нити се тако звала нити се понашала као "маћеха" према Србима за време Дургог светског рата.

То је моје мишљење али имам још извора који ти се неће свидети.

[/quote]
Одговори

(01-12-2018, 05:55 PM)Ултрадесничар Пише:  
(01-12-2018, 05:40 PM)Сиви Вук Пише:  

Ја мислим да је Хитлер био одушевљн што Краевина Југославија је једина земља у Европи није признала СССР иако је било притисака
у српском народу.
Друго, иако је кнез Павле сменио фашисту ДР Милана Стојадиновића,
Хитлер је мислио да ће Југославија наставити не само економску сарадњу са Немачком него да ће отићи даље ка војној сарадњи а сви
знамо да то могло да се деси јер су Срби нису хтели да издају своје
савезнике из Великог рата. Срби су чак су тражили да се обнове односи са "Мајком Русијом" која није нити се тако звала нити се понашала као "маћеха" према Србима за време Дургог светског рата.

То је моје мишљење али имам још извора који ти се неће свидети.

[/quote]
[/quote]

Ми смо ту да расправљамо. Милан Стојадиновић није био фашиста. А Србија је већ тада била под снажним масонским утицајем који су радили на уништењу Хитлера и Немачке. Русија бар за мене не може бити никада "наша мајка" или сличне будалаштине. Русија је страна држава која је увек гледала само своје интересе.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним