08-03-2019, 02:34 PM
Ватхра ниси приметио о којем броју побијених усташа са Блаибурга се ради у тексту?Пише лепо 3. до 4. хиљаде!Ко је од ваших Историчара додао једну нулу,код броја мртвих усташа тамо,ако знаш да ми одговориш?
(08-03-2019, 02:34 PM)Милош Шарац Пише: Ватхра ниси приметио о којем броју побијених усташа са Блаибурга се ради у тексту?Пише лепо 3. до 4. хиљаде!Ко је од ваших Историчара додао једну нулу,код броја мртвих усташа тамо,ако знаш да ми одговориш?
Цитат:Prema službenim izvještajima komande 17. udarne istočnobosanske divizije u borbama oko Mislinje divizija je u dva dana imala 82 mrtva i 186 ranjenih, ali u njima se tvrdilo da su ustaški gubici znatno veći, oko 3000 mrtvih i 10.960 zarobljenih.У Словенији је било више оваквих група које су се уз више или мање борбе на крају предале. Они који су се предали су после тријаже углавном стрељани уколико су били у некој квислиншкој формацији.
(08-03-2019, 11:39 AM)ватхра Пише: У линку који је поставио горе Ковач је исповест Миховиловића који је на слици:
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska...i/5784671/
"U tom kaosu skupina talaca, među kojima je bio i Mihovilović, uspjela je pobjeći te prijeći na partizansku stranu. Sretni što mogu kući, oslobođeni ustaški taoci zajedno su se fotografirali."
И даље наводи да су га повратку у Загреб поново затворили и наставили испитивање.
(08-03-2019, 04:18 PM)ватхра Пише:(08-03-2019, 04:10 PM)Коча Пише: И још једном, да ли неко може да постави ону фотографију са насловнице последњег издања књиге Сарадња партизана...да чујемо "објашњење" и за њуОву?
А, за њу се зна ко је на слици...
(08-03-2019, 04:38 PM)Милослав Самарџић Пише: Није то само у мемоарима, има и документ, цитирао сам у поменутој књизи.
(08-03-2019, 04:04 PM)ватхра Пише:(08-03-2019, 02:34 PM)Милош Шарац Пише: Ватхра ниси приметио о којем броју побијених усташа са Блаибурга се ради у тексту?Пише лепо 3. до 4. хиљаде!Ко је од ваших Историчара додао једну нулу,код броја мртвих усташа тамо,ако знаш да ми одговориш?
Ако мислиш на овај део:
Цитат:Prema službenim izvještajima komande 17. udarne istočnobosanske divizije u borbama oko Mislinje divizija je u dva dana imala 82 mrtva i 186 ranjenih, ali u njima se tvrdilo da su ustaški gubici znatno veći, oko 3000 mrtvih i 10.960 zarobljenih.У Словенији је било више оваквих група које су се уз више или мање борбе на крају предале. Они који су се предали су после тријаже углавном стрељани уколико су били у некој квислиншкој формацији.
(08-03-2019, 04:49 PM)Коча Пише:Нема, биће ваљда и треће издање.(08-03-2019, 04:38 PM)Милослав Самарџић Пише: Није то само у мемоарима, има и документ, цитирао сам у поменутој књизи.
Нисам знао за то. Сјајно! Поред овога, видео сам само Дедијерово писмо где спомиње уговор али чини ми се правда Тита, као није знао и сл. Опет, после је рецезент Јакшићевих мемоара где стоји да је Тито морао знати...
Јел има књиге на стању?
(08-03-2019, 06:54 PM)Милош Шарац Пише: Да на то сам мислио!Овако по броју ко бајаги заробљеника рекао би да је претерана цифра!Или ме очи варајуImaš u Zbornicima izveštaj Koste Nađa od 16. Maja koji navodi da je u Sloveniji zarobljeno 40 hiljada domobrana/ustaša, 5 hiljada četnika.
(08-03-2019, 07:34 PM)ватхра Пише:Који четници? Није било четника тамо, они су отишли у Италију.(08-03-2019, 06:54 PM)Милош Шарац Пише: Да на то сам мислио!Овако по броју ко бајаги заробљеника рекао би да је претерана цифра!Или ме очи варајуImaš u Zbornicima izveštaj Koste Nađa od 16. Maja koji navodi da je u Sloveniji zarobljeno 40 hiljada domobrana/ustaša, 5 hiljada četnika.
To je verovatno zaokruženo, ali nije puno uvećan broj.
Preko toga je vraćeno 26 hiljada iz Austrije, od toga 12 ustaše, 9 slov domobrani, 5 četnici i SDK.
Ukupno preko 70 hiljada.
Od svih njih možda 5% nije streljano.