Оцена Теме:
  • 21 Гласов(а) - 4.24 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Партизани Квислинзи ! Фотографије

Ватхра ниси приметио о којем броју побијених усташа са Блаибурга се ради у тексту?Пише лепо 3. до 4. хиљаде!Ко је од ваших Историчара додао једну нулу,код броја мртвих усташа тамо,ако знаш да ми одговориш?
Одговори

Чудни неки заробљеници,пукли од смеха чим су видели камеру навикли да се смеју кад је виде? И пази то ослањате се на рватске *повјесничаре* ...

[Слика: image.jpg]
Одговори

(08-03-2019, 02:34 PM)Милош Шарац Пише:  Ватхра ниси приметио о којем броју побијених усташа са Блаибурга се ради у тексту?Пише лепо 3. до 4. хиљаде!Ко је од ваших Историчара додао једну нулу,код броја мртвих усташа тамо,ако знаш да ми одговориш?

Ако мислиш на овај део:
Цитат:Prema službenim izvještajima komande 17. udarne istočnobosanske divizije u borbama oko Mislinje divizija je u dva dana imala 82 mrtva i 186 ranjenih, ali u njima se tvrdilo da su ustaški gubici znatno veći, oko 3000 mrtvih i 10.960 zarobljenih.
У Словенији је било више оваквих група које су се уз више или мање борбе на крају предале. Они који су се предали су после тријаже углавном стрељани уколико су били у некој квислиншкој формацији.
Одговори

хахаха...добро, ај да пробамо поново...Како ватхра објашњава ову фотографију? Smile

И још једном, да ли неко може да постави ону фотографију са насловнице последњег издања књиге Сарадња партизана...да чујемо "објашњење" и за њу

(08-03-2019, 11:39 AM)ватхра Пише:  У линку који је поставио горе Ковач је исповест Миховиловића који је на слици:
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska...i/5784671/

"U tom kaosu skupina talaca, među kojima je bio i Mihovilović, uspjela je pobjeći te prijeći na partizansku stranu. Sretni što mogu kući, oslobođeni ustaški taoci zajedno su se fotografirali."
И даље наводи да су га повратку у Загреб поново затворили и наставили испитивање.

ма шта нам наприча опет су га испитивали? Rolleyes а Владика Николај је "сарадник окупатора" јер је био у Дахауу ал га нису убили Кез

Из ове наше победе, рађа се сунце слободе!
Одговори

[Слика: D0-JXNWW0-AE1-ri.jpg]

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(08-03-2019, 04:10 PM)Коча Пише:  И још једном, да ли неко може да постави ону фотографију са насловнице последњег издања књиге Сарадња партизана...да чујемо "објашњење" и за њу
Ову?
[Слика: p007103c0.jpg]
А, за њу се зна ко је на слици...
Одговори

(08-03-2019, 04:18 PM)ватхра Пише:  
(08-03-2019, 04:10 PM)Коча Пише:  И још једном, да ли неко може да постави ону фотографију са насловнице последњег издања књиге Сарадња партизана...да чујемо "објашњење" и за њу
Ову?
[Слика: p007103c0.jpg]
А, за њу се зна ко је на слици...

хаха, јако си духовит...ал да се држимо теме Кез

поставио Николај и ја му се захваљујем... па да чујемо генијално објашњење...

иначе, не можемо ни да замислимо колико је оваквих фотографија било, нарочито са усташама, у току рата, на крају....А замисли да имamo фотку Ђиласа са Немцима у биоскопу у Загребу...пошто је то нешто што се свакако десило...ал тад су наравно размењивали заробљеникe..

Кад смо већ ту, волео бих да се прокоментарише и ово, ако је могуће..постоји такође Дедијерово писмо у коме се ово потврђује

Шта каже народни херој Павле Јакшић у својим мемоарима

Ako tada nije bilo poznato široj partijskoj i vojnoj javnosti ono što će
izbiti u javnost tek 80-ih godina - Titu - koji je u »raščišćavanje« situacije
u Hrvatskoj slao Blagoja Neškovića i Vlada Popovića - moralo je biti
poznato da su Hebrang i Bakarić potpisali, 17. aprila 1941. godine, s Budakom
i Lorkovićem sporazum o formiranju KP Hrvatske, lojalne ustaško-
-kvislinškoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj!

Павле Јакшић, Над успоменама 1
стр.258

http://znaci.net/00003/727.pdf

Одговори

Није то само у мемоарима, има и документ, цитирао сам у поменутој књизи.
Одговори

(08-03-2019, 04:38 PM)Милослав Самарџић Пише:  Није то само у мемоарима, има и документ, цитирао сам у поменутој књизи.

Нисам знао за то. Сјајно! Поред овога, видео сам само Дедијерово писмо где спомиње уговор али чини ми се правда Тита, као није знао и сл. Опет, после је рецезент Јакшићевих мемоара где стоји да је Тито морао знати...

Јел има књиге на стању?

Одговори

(08-03-2019, 04:04 PM)ватхра Пише:  
(08-03-2019, 02:34 PM)Милош Шарац Пише:  Ватхра ниси приметио о којем броју побијених усташа са Блаибурга се ради у тексту?Пише лепо 3. до 4. хиљаде!Ко је од ваших Историчара додао једну нулу,код броја мртвих усташа тамо,ако знаш да ми одговориш?

Ако мислиш на овај део:
Цитат:Prema službenim izvještajima komande 17. udarne istočnobosanske divizije u borbama oko Mislinje divizija je u dva dana imala 82 mrtva i 186 ranjenih, ali u njima se tvrdilo da su ustaški gubici znatno veći, oko 3000 mrtvih i 10.960 zarobljenih.
У Словенији је било више оваквих група које су се уз више или мање борбе на крају предале. Они који су се предали су после тријаже углавном стрељани уколико су били у некој квислиншкој формацији.

Да на то сам мислио!Овако по броју ко бајаги заробљеника рекао би да је претерана цифра!Или ме очи варајуSmile
Одговори

(08-03-2019, 04:49 PM)Коча Пише:  
(08-03-2019, 04:38 PM)Милослав Самарџић Пише:  Није то само у мемоарима, има и документ, цитирао сам у поменутој књизи.

Нисам знао за то. Сјајно! Поред овога, видео сам само Дедијерово писмо где спомиње уговор али чини ми се правда Тита, као није знао и сл. Опет, после је рецезент Јакшићевих мемоара где стоји да је Тито морао знати...

Јел има књиге на стању?
Нема, биће ваљда и треће издање.
Одговори

(08-03-2019, 06:54 PM)Милош Шарац Пише:  Да на то сам мислио!Овако по броју ко бајаги заробљеника рекао би да је претерана цифра!Или ме очи варајуSmile
Imaš u Zbornicima izveštaj Koste Nađa od 16. Maja koji navodi da je u Sloveniji zarobljeno 40 hiljada domobrana/ustaša, 5 hiljada četnika.
To je verovatno zaokruženo, ali nije puno uvećan broj.

Preko toga je vraćeno 26 hiljada iz Austrije, od toga 12 ustaše, 9 slov domobrani, 5 četnici i SDK.

Ukupno preko 70 hiljada.
Od svih njih možda 5% nije streljano.
Одговори

Ватхра колико је по твом сазнању усташа, успело да побегне у Аустрију ?Морам да признам да ти не верујем да су готово сви стрељани,за четнике се подразумева до су ликвидирани на лицу места,док су Усташе пуштане кућама па наводно су после стрељани,како то?Звучи не логично?
Одговори

(08-03-2019, 07:34 PM)ватхра Пише:  
(08-03-2019, 06:54 PM)Милош Шарац Пише:  Да на то сам мислио!Овако по броју ко бајаги заробљеника рекао би да је претерана цифра!Или ме очи варајуSmile
Imaš u Zbornicima izveštaj Koste Nađa od 16. Maja koji navodi da je u Sloveniji zarobljeno 40 hiljada domobrana/ustaša, 5 hiljada četnika.
To je verovatno zaokruženo, ali nije puno uvećan broj.

Preko toga je vraćeno 26 hiljada iz Austrije, od toga 12 ustaše, 9 slov domobrani, 5 četnici i SDK.

Ukupno preko 70 hiljada.
Od svih njih možda 5% nije streljano.
Који четници? Није било четника тамо, они су отишли у Италију.
Зашто се прескачу стрељани Немце? Требало би да је њих највише поубијано. Дакле, Немци који су се у моменту капитулације нашли у Југославији, а према наредби требало је да се предају где су се затекли. (Што су после комунисти користили у пропаганди, као да су они неког заробили, док, никако да кажу колико заробљеника су поубијали.)
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним