Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 3.67 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Радован Караџић

(21-03-2019, 03:05 PM)luka.luke Пише:  У праву си Јеремија 100%.
Многи који у Србији и РС тобоже оплакују Радована, једва чекају да српским (народним) парама плате Хаџихафизбеговића (иначе лошег глумца) за какву улогу, да доведу у Србију Ханке, Халиде, Дине дервише, Зије, Карајлиће..., да напуне ријалитије ликовима који о Радовану и Србима имају једнако мишљење и жеље као ова горе наведена тројка..

Где међу тај шљам сврста Нелета Карајлића ? Њега и Кустурицу у Сарајеву мрзе више него Ратка и Рашу.
Одговори

(21-03-2019, 09:59 PM)Капетан Пише:  Где међу тај шљам сврста Нелета Карајлића ? Њега и Кустурицу у Сарајеву мрзе више него Ратка и Рашу.

Немају правог разлога, није ништа урадио што би њих иритирало, сем ако не мислиш на оно што се у задње вријеме који пут појавио на Додиковим манифестацијама.
Одговори

(21-03-2019, 09:59 PM)Капетан Пише:  Где међу тај шљам сврста Нелета Карајлића ? Њега и Кустурицу у Сарајеву мрзе више него Ратка и Рашу.

Па да. Кустурица и Неле су створили то Сарајево које је волела цела Југославија и цео тај њихов покрет, није Ханка Палдум.

Када су Нелета покушали да појуре из Сарајева 2015. године,питао сам се какав то слој људи уопште живи тамо? Каква то мржња покреће такве акте и на основу чега? Ко је та талаворница која се скупља око неког локала таквим поводом? Какав комад сељачине требаш бити да би насртао на неког као што је Неле и зашто уопште?

Њима је Алија толико померио и оно мало памети што су имали, да ће тек за неколико година,као у магли,почети да назиру хоризонте сопствене пропасти. Сарајево је град који се данас описује речју "Штета" јер Сарајево без Срба није Сарајево. Само сенка и обрис некада олимпијског града. Никада нису схватили да само у заједници са Србима лежи напредак и да све оно за чиме пате и чега се са носталгијом сећају долази са нама а тако исто и одлази.
Одговори

(21-03-2019, 11:46 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Када су Нелета покушали да појуре из Сарајева 2015. године,...

О овоме вам и говорим, ако ме можете схватити.
Куд је ишао? Шта је тамо он тражио?
Напустио их 92., отишао у Београд. За њих је то неопростиво ( а и за мене, што није остао на српској страни), свеједно што се није борио против њих.
Одговори

Мало ви знате историју босанских муслимана, па вам је зато све чудно. На рубу Османске Турске, увек су се бунили и налазили начина да буду привилеговани босанске аге и бегови. Они су створили тај паланачки менталитет да су много битни.
О томе вам Андрић пише.
Брозова Југославија је то пробудила поново у њима, јер је то стара тактика Аустроугарске, да би се што више сузбијао српски осећај у Босни. Ове наше сарајевске сељачине су учествовали у томе, док их није истрезнио април 92. А кад су по изласку видели:
" Фацу брадату и мрску,
Која оштро рече:
Добро дошли у Републику Српску!"
отрезнили су се од " сарајевске раје" и " лијепог живота у Титиној Југи" за сва времена.
Неки су , додуше, понекад у недоумици, па морају да оду тамо да се подсете лекције, али то су српска посла. Брзо заборављамо.
Пресуда Радовану Караџићу је морала бити оваква зато што се не сме спуштати тензија код муслимана у Босни и мора им се утувити у главу да су њихови једини непријатељи Срби. А они су погодно тле за ту пропаганду, не само зато што су преверили, него зато што је та њихова одлука увек морала бити скопчана са неком материјалном добити.
У томе је цела суштина.
Одговори

.
Да би се дубински схватили потурчењаци из Босне и Херцеговине-Светог Савве ђедовине, ваља ишчитати, између осталог, и путопис Енглеза Артура Еванса, који је са братом путовао пешке кроз те крајеве с'јесени 1875.

Наслов оригинала је: Through Bosnia and the Herzegovina on Foot During the Insurrection.

Као и сви Енглези (сем оних који се праве Енглези), браћа Еванс су били изразито ненаклоњени Србима али....описали су што су видели, педантно, енглески, 'фер'....

Остатака тог енглеског 'ферплеја' нема данас ни у мрвицама!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Од Нелета Карајлића, Кустируице, Чоле, Црвене Јабуке, Индекса, Плавог оркестра, Бијелог дугмета и многих других и целе те екипе из сезоне 1979-1991 у Сарајеву су сви били изузев Нелта и Кустурице.

Овде 90-их година у Вршцу су се доселиле десетине српских образованих породица из Сарајева, праве сарајлије у главном доктори медицине, психолози и сл.

Те људе сам баш упознао.

Једно за те људе могу рећи. ДА СУ ЉУДИ ИЗ САРАЈЕВА ВРХУНСКИ ЉУДИ.

Узмимо пример избеглица из крајине углавном беда, јадни, никакви.

Сарајлије било срби или муслимани имају нешто у себи неки шмек, нешто посебно. Сарајлија остаје Сарајлија да ли живео у Вршцу, Кораћици у Младеновцу, Београду или Торонту. Где год Сарајлија сретне Сарајлију они се изљубе без проблема.

РАТ у СААЈЕВУ

ТО ЈЕ ПО МЕНИ ПОСЛЕ СРЕБРЕНИЦЕ, ПАДА ВУКОВАРА, КРАЈИНЕ НАЈГОРИ ДЕО РАТА.

СРБИ РОКАЈУ СА ВРХОВА ПЛАНИНА А МУСЛИМАНИ СА ЈУКОМ И ОСТАЛИМ КРИМИНАЛЦИМА ЕТНИЧКИ ЧИСТЕ САРАЈЕВО.

САРАЈЕВО ЕТНИЧКИ НИСУ ОЧИСТИЛИ ГРАЂАНИ САРАЈЕВА НЕГО КРИМИНАЛЦИ ЈУКА И ОСТАЛЕ ТЕРОРИСТИЧКЕ ЈЕДИНИЦЕ, КАО И СРПСКЕ ПАРАВОЈНЕ ФОРМАЦИЈЕ КОЈЕ СУ ТЗВ. СРПСКОМ САРАЈЕВУ ЕТНИЧКИ ЧИСТИЛИ МУСЛИМАНЕ.

-ВОЈСКА РС И паравојно криминалне терористичке формације су Сарајево држали под опсадом 3 године.

-КАО У СВИМ РАТОВИМА И ТУ БИТКУ СУ СРБИ ИЗГУБИЛИ КАДА ЈЕ МЛАДИЋ НАРЕДИО ДА СЕ ПРЕКИНЕ СА ОПСАДОМ ЈЕР ГРАД НИКАКО НИЈЕ МОГАО ПАСТИ У СРПСКЕ РУКЕ А СА ДРУГЕ СТРАНЕ МУСЛИМАНИ НИСУ МОГЛИ ИЗАЋИ ИЗ ЊЕГА.

-РАДОВАН КАРАЏИЋ ЈЕ ДОЛАЗИО НА МЕСТА ДА ГЛЕДА КАКО СЕ ГРАНИТИРА ЊЕГОВА БОЛНИЦА У САРАЈЕВУ, ЧЕСТО ЈЕ ПОСЕЋИВАО УЖИВАО У УБИЈАЊУ МИСЛИМАНСКИХ ЦИВИЛА У САРАЈЕВУ. КАО ТАКАВ ПРЕДСЕДНИК ТО ЈЕ ЗА СЛУЖИО.

-ЈНА, ВРС, ПАРАВОЈНО КРИМИНЛАНЕ ТЕРОРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ НА СРПСКОЈ СТРАНИ НИСУ ИМАЛИ МУДА ДА ПОКРЕНУ ОФАНЗИВУ НА САРАЈЕВО.

Данас је Сарајево етнички чисто, док су околица српска.

По мени Сарајево никада није требало ући у рат.

Да поновим Србе из Сарајева нису отерали Сарајлије него муслимански криминалци.

Муслимане из околине Сарајева нису убијали Срби сарајлије него ко зна какви добровољци који су ко зна одакле дошли..

САМО ЛУД МОЗАК МОЖЕ УЗЕТИ И ГРАНАТИРАТИ СВОЈ РОДНИ ГРАД!

ДАНАС САРАЈЕВО НОСИ БРЕМЕ ТОГ РАТА, И ТА РАНА СРПСКИМ И МУСЛИМАНСКИМ СТАНОВНИШТВОМ НИКАДА НЕЋЕ ЗАРАСТИ.

УБИЈАТИ ЉУДЕ НА ПИЈАЦИ, СНАЈПЕРОМ НА МОСТУ СА БЕЛОМ ЗАСТОВОМ, ГРАНАТИРАТИ ЦЕО ДАН ТРАМВАЈЕ, БУЕВАРЕ И ВИШЕСПРАТНИЦЕ, БОЛНИЦЕ, ГРАНАТИРАТИ ЈНА КОЛОНУ ТО САМО МОЖЕ ПОМРАЧЕНИ УМ.

Хронологија рата у Сарајеву:

https://pescanik.net/hronologija-opsade-...1992-1996/

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(22-03-2019, 12:50 AM)Бенито Пише:  Мало ви знате историју босанских муслимана, па вам је зато све чудно. На рубу Османске Турске, увек су се бунили и налазили начина да буду привилеговани босанске аге и бегови. Они су створили тај паланачки менталитет да су много битни.
О томе вам Андрић пише.
Брозова Југославија је то пробудила поново у њима, јер је то стара тактика Аустроугарске, да би се што више сузбијао српски осећај у Босни. Ове наше сарајевске сељачине су учествовали у томе, док их није истрезнио април 92. А кад су по изласку видели:
" Фацу брадату и мрску,
Која оштро рече:
Добро дошли у Републику Српску!"
отрезнили су се од " сарајевске раје" и " лијепог живота у Титиној Југи" за сва времена.
Неки су , додуше, понекад у недоумици, па морају да оду тамо да се подсете лекције, али то су српска посла. Брзо заборављамо.
Пресуда Радовану Караџићу је морала бити оваква зато што се не сме спуштати тензија код муслимана у Босни и мора им се утувити у главу да су њихови једини непријатељи Срби. А они су погодно тле за ту пропаганду, не само зато што су преверили, него зато што је та њихова одлука увек морала бити скопчана са неком материјалном добити.
У томе је цела суштина.

Шта рећи, него БРАВО за коментар!
Ма тучеш брате по сред срца.

(22-03-2019, 12:08 PM)Mekenzi Пише:  Од Нелета Карајлића, Кустируице, Чоле, Црвене Јабуке, Индекса, Плавог оркестра, Бијелог дугмета и многих других и целе те екипе из сезоне 1979-1991 у Сарајеву су сви били изузев Нелта и Кустурице.

Овде 90-их година у Вршцу су се доселиле десетине српских образованих породица из Сарајева, праве сарајлије у главном доктори медицине, психолози и сл.

Те људе сам баш упознао.

Сарајлије било срби или муслимани имају нешто у себи неки шмек, нешто посебно. Сарајлија остаје Сарајлија да ли живео у Вршцу, Кораћици у Младеновцу, Београду или Торонту. Где год Сарајлија сретне Сарајлију они се изљубе без проблема.

РАТ у СААЈЕВУ

СРБИ РОКАЈУ СА ВРХОВА ПЛАНИНА А МУСЛИМАНИ СА ЈУКОМ И ОСТАЛИМ КРИМИНАЛЦИМА ЕТНИЧКИ ЧИСТЕ САРАЈЕВО.

САРАЈЕВО ЕТНИЧКИ НИСУ ОЧИСТИЛИ ГРАЂАНИ САРАЈЕВА НЕГО КРИМИНАЛЦИ ЈУКА И ОСТАЛЕ ТЕРОРИСТИЧКЕ ЈЕДИНИЦЕ, КАО И СРПСКЕ ПАРАВОЈНЕ ФОРМАЦИЈЕ КОЈЕ СУ ТЗВ. СРПСКОМ САРАЈЕВУ ЕТНИЧКИ ЧИСТИЛИ МУСЛИМАНЕ.

-ВОЈСКА РС И паравојно криминалне терористичке формације су Сарајево држали под опсадом 3 године.

-КАО У СВИМ РАТОВИМА И ТУ БИТКУ СУ СРБИ ИЗГУБИЛИ КАДА ЈЕ МЛАДИЋ НАРЕДИО ДА СЕ ПРЕКИНЕ СА ОПСАДОМ ЈЕР ГРАД НИКАКО НИЈЕ МОГАО ПАСТИ У СРПСКЕ РУКЕ А СА ДРУГЕ СТРАНЕ МУСЛИМАНИ НИСУ МОГЛИ ИЗАЋИ ИЗ ЊЕГА.

-РАДОВАН КАРАЏИЋ ЈЕ ДОЛАЗИО НА МЕСТА ДА ГЛЕДА КАКО СЕ ГРАНИТИРА ЊЕГОВА БОЛНИЦА У САРАЈЕВУ, ЧЕСТО ЈЕ ПОСЕЋИВАО УЖИВАО У УБИЈАЊУ МИСЛИМАНСКИХ ЦИВИЛА У САРАЈЕВУ. КАО ТАКАВ ПРЕДСЕДНИК ТО ЈЕ ЗА СЛУЖИО.

-ЈНА, ВРС, ПАРАВОЈНО КРИМИНЛАНЕ ТЕРОРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ НА СРПСКОЈ СТРАНИ НИСУ ИМАЛИ МУДА ДА ПОКРЕНУ ОФАНЗИВУ НА САРАЈЕВО.

Муслимане из околине Сарајева нису убијали Срби сарајлије него ко зна какви добровољци који су ко зна одакле дошли..

ДАНАС САРАЈЕВО НОСИ БРЕМЕ ТОГ РАТА, И ТА РАНА СРПСКИМ И МУСЛИМАНСКИМ СТАНОВНИШТВОМ НИКАДА НЕЋЕ ЗАРАСТИ.

УБИЈАТИ ЉУДЕ НА ПИЈАЦИ, СНАЈПЕРОМ НА МОСТУ СА БЕЛОМ ЗАСТОВОМ, ГРАНАТИРАТИ ЦЕО ДАН ТРАМВАЈЕ, БУЕВАРЕ И ВИШЕСПРАТНИЦЕ, БОЛНИЦЕ, ГРАНАТИРАТИ ЈНА КОЛОНУ ТО САМО МОЖЕ ПОМРАЧЕНИ УМ.

А ти опет све, ама баш све промашио. ТОТАЛНО.
Ову хронологију опсаде (ти написа рата) Сарајева, нећу ни отворити, јер знам напамет шта у њој пише чим је искориштен термин "ОПСАДА"

Знаш шта Кизо (ово без љутње, молим те). Сви ми мање више по некада или увјек подлегнемо некој пропаганди или се не размишљајући много (или мање много) држимо неких нам усађених стереотипа. Ако хоћеш да дођеш до правих сазнања, онда су ствари као што је овај форум готово па идеално мјесто (можда има бољих, али коштају). Друга је ствар ако ти то нећеш. Овдје има приличан број форумаша који много знају, и не крију то знање, ствари готово па реално сагледавају.То треба искористити.

На готово све твоје горе наведене тезе ја имам контра тезе, али ти их нећу наводити. Не вриједи ти ћеш даље држати да је ОПСАДА истина.

(22-03-2019, 12:08 PM)Mekenzi Пише:  Од Нелета Карајлића, Кустируице, Чоле, Црвене Јабуке, Индекса, Плавог оркестра, Бијелог дугмета и многих других и целе те екипе из сезоне 1979-1991 у Сарајеву су сви били изузев Нелта и Кустурице.

Те људе сам баш упознао.

РАТ у СААЈЕВУ

А ти опет све, ама баш све промашио. ТОТАЛНО.
Ову хронологију опсаде (ти написа рата) Сарајева, нећу ни отворити, јер знам напамет шта у њој пише чим је искориштен термин "ОПСАДА"

Знаш шта Кизо (ово без љутње, молим те). Сви ми мање више по некада или увјек подлегнемо некој пропаганди или се не размишљајући много (или мање много) држимо неких нам усађених стереотипа. Ако хоћеш да дођеш до правих сазнања, онда су ствари као што је овај форум готово па идеално мјесто (можда има бољих, али коштају). Друга је ствар ако ти то нећеш. Овдје има приличан број форумаша који много знају, и не крију то знање, ствари готово па реално сагледавају.То треба искористити.

На готово све твоје горе наведене тезе ја имам контра тезе, али ти их нећу наводити. Не вриједи ти ћеш даље држати да је ОПСАДА истина.
Одговори

Сваки муслиман у Босни који је или још увек јесте у стању да схвати да је њихова колективна будућност једино повезана са Србима, вреди макар за длаку више за српски национални интерес. Свако ко познаје ту средину, у Тузли, Сарајеву, Зеници, Травнику, Коњицу или Мостару, зна колико је тешко бити муслиман који је наклоњен српској националној идеји.
Гарантујем да има више Шиптара на Косову који су наклоњени заједничком животу са Србима у истој држави, него што је то данас случај са муслиманима у Босни. То је више него жалосно, али је тако.
Одговори

Jeдини опстанак свих народа јесте суживот и поштовање другог народа.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(22-03-2019, 02:05 PM)Mekenzi Пише:  ...поштовање другог народа.

Е одлично, покушај ти то објасинити и дефинисати са муслиманима ( Муслиманима, Бошњацима, Турцима, Потурицама, Босанцима, назови их како хоћеш ако хоћеш и или нака се они сами назову).
Одговори

Исти коментар сам послао на три адресе.
На "Блиц" није објављен. Не разумема зашто. Тужан
На НСПМ је објављен са релативно куртоазном подршком.
На "Политици" је објављен уз највећу подршку.

Цитат:За геноцид и злочин против мира НИЈЕ суђено:

Францу Јозефу
Карлу I Аустријском
Вилхему II од Немачке
Фердинанду Бугарском

Анти Павелићу
Миклошу Хортију

Фрањи Туђману
Алији Изетбеговићу

Остале знате...

Само Немачка је у ХХ веку извршила три агресије на Србију. Два пута без објаве рата, једном против сопственог устава. Ни једном није платила ратну одштету.

Према укупној популацији Срби су у ХХ веку претрпели тежи холокауст од Јевреја.

Знамо да ће бити наметнут закон о забрани негирања овог општинског "геноцида", али ја се таквом скаредном закону нећу покоравати ни по коју цену.
Одговори

Те људе сам баш упознао.

РАТ у СААЈЕВУ

Могао си скратити и само оставити линкЉутко

Чуј мурца..."пешчаник" кажеш... Ма иди бегај, јак извор си навео 'бо те Веран Матић.
О балилуку требаш учити па тек онда коментарисати.
Чаршијска раја, како су се сарајлије ословљавале посебан је милет који вуче корене из доба беговата.
Идеализујеш људе које не знаш. Као, живели би они срећно и дуго да није било Срба са "брда".
Како су живели то је показала и 1914 - 1918, као и 1941 - 1945 и на крају последњи пичвајз.
Треба да знаш како је Сарајево велика гробница Срба управо у поменутим годинама.
Кад је убијен Фердинанд балије су из жала за "каурским" принцом побили онолико Срба а онда се организовали у "Шуцкоре" да би ратовали за рачун Аустрије. Четреспрву су једва дочекали да наставе покољ прекинут 1918-те.
Последњи рат нити су били јадни нити блокирани. Хтели су рат јер више није било тите и његовог "братства - јединства" које им је од вероисповести створило нацију.
Направили су касапницу, логоре по васцелом Сарајеву, где су страдали Срби.
Приче о пијаци, реду за хлеб, снајперима и заробљеном граду исфабриковане су од стране западних новинара па те молим да не шириш те неистине.
Одговори

Караџић и комунистички генерал Младић су били у завађи...

Радован је кудикамо био бољи од Брозовог официра Младића, Младић је терао војнике да брију браду и скидају кокарде са капа... и још из Хага поздравља Комунистичку партију у Совјетском Савезу!?

Једном комуниста - увек комуниста!

А и то што је Радован увео веронауку у школе је огроман допринос...

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним