Поруке: 1,376
Теме: 9
Придружен: Oct 2014
Углед:
138
Тако је Јеремија и много, много тога још, могли би затрпати форум подацима, али неком не вреди говорити.
Кизо, да знаш.
Срби у БиХ су само једно тражили, само једно, да не буде рата. [u]СХВАТАШ! САМО ЈЕДНО! .
[/u] ГАРНТОВАНУ РАВНОПРАВНОСТ[u]. Мање није могло, НИКАКО.
Све су прихавтили, зарад мира, одустали од Јгосалвије, од братске Србије, само од једно нису могли прихватити у независној БиХ, а то је да остану без ИСТРУМЕНТА, КОЈИ ИМ ОБЕЗБЈЕЂУЈЕ РАВНОПРАВНОСТ.
Не знам зашто мени не вјерујеш, ја сам Сарајлија (видим да ти то нешто као значи, мени ништа специјално) и то преко двијестотине година ми је комплетна фамилаја у СА. Није нас воз довукао, нити нас компартија довеле, ни Титова индустрализација (као твог Нелета). Вјеруј ми није ништа онако као си написао, потпуно контра.[/size]
Поруке: 5,715
Теме: 64
Придружен: Aug 2013
Углед:
364
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Поруке: 571
Теме: 17
Углед:
62
Био ми син у Сарајеву и тако у слободно време обилазио музеје. Каже он мени да њихови водичи, кустоси, причају страним туристима и упоређују "опсаду" Сарајева са Стаљинградом и то без икакве срамоте. Добро, ако је Сарајево Стаљинград а ми Срби смо у тој причи Немци онда се поставља питање одакле су Немци који су извршили опсаду Сарејава и агресори? Немци који су дошли у Стаљинград 1941 нису никада пре живели у Стаљинграду, дошли су са разних страна, а Немци који су били агресори им опседали Сарајево 1992-1995 су са Илиџе, Добриње, Пала, Грбавице, Лукавице итд, то је све Сарајево! Како неко ко је рођен и ту од памтивека да буде агресор и да опседа сам себе? Замислите да становници општина Чукарице, Борче, Овче, Дедиња, Новог Београда опседну Београд и изврше агресију? Има ли логике? Глупост!
Једина права опсада Сарајева била је она 1943 од стране Југословенске војске-четника, али то се не учи у касабалијских музејима...
Колико је муслиманских дивизија било смештено у Сарајеву за време "опсаде"?
Колико је војника тзв. армије БиХ било по оружјем у Сарајеву?
Јасуши Акаши изасланик ЕУ у књизи која има да се купи у Београд каже да је је ВРС тукла по болницама, стамбеним четвртима, али зато што су ту били смештени војници тзв армије БИХ, војници. Колико данас често чујемо на ТВ у Сирији гађана болница, зграда, споменик итд, јер је ту војска смештена, али нас је пропаганда западна сатанизовала. Свака борба за било који град у Сирији је крвавија него митска опсада Сарајева.
У прилог свему овоме колико смо ми Срби изгубили медијски рат, сахранили су нас...Сећа ли се неко приче о сарајевском Ромеу и Јулији, Бошку и Адмири, српско-мсулимански пар који је покушао да изађе из Сарајева? Упутили су се на територију коју је држала ВРС...Убиство младих људи приписано је ВРС а испоставило се да су их убили муслимани! Али џаба отишла вест у свет..
Кустурицу мрзе јер их подсећа на оно што су некад били-Срби!
Нелета мрзе јер нихе пристао да буде Алијин Србин да га водају по Сарајеву као мечку као што су водали Тифу, Милића Вукашиновића и друге Србе и продавали причу о мултукулти Сарајеву!
Поруке: 1,376
Теме: 9
Придружен: Oct 2014
Углед:
138
Да Капетане, у прилог томе о гранатирању цивилних објеката.
Ако сте пажљиво слушали објешњење другостепене пресуде Радовану, суд отприлике у једном моменту каже отприлике овако (не могу тачно парафразирати, вјероватно има на нету): "Одбија се Караџићева жалба на првостепену пресуду за гађање цивилних објеката по Сарајеву: школа, болница, обданишта и сл., без обзира што је супротна страна користила те објекте за војна дејстава и дејствовала из њих по српској страни. То је недозвољено по Женевској конвенцији". Значи трибунал не спори да су ти цивилни објекти, самим тим и цивилна лица у њима, коришћени у у ратне сврхе.
У реду и да је тако по Женевској конвенцији. Да ли је по Женевској конвенцији дозвољено коришћење тих објеката, тиме и цивилних лица, за живи штит, поготово за офанзивна дејстава. (Наравно да није и да не читамо конвенцију).
Хашки трибунал, није никога са Алијине стране ни оптужио за коришћење таквих објеката и цивила у ратна сврхе, а то им је било лако доказиво.
Што се тиче медијског рата. То је била борба са вејтрењачама. Једоставно западне медије и агенције, који апсолутно доминирају на свјетској медијској сцени, а остали преузимају њихова извјештавања упоште није интересовала истина и стварно стање на терену. Сви су они (СНН; РОЈТЕРС, АПТН, ББСИ ...) у потпуној служби својих режима, а екипе су имале јасне упуте шта и како да извјештавју. Шупља је прича да је српска страна изгубила медијски рат, једноставно није имала шансе да учествује у њему.
Поруке: 7,047
Теме: 39
Углед:
167
(22-03-2019, 12:08 PM)Mekenzi Пише: Узмимо пример избеглица из крајине углавном беда, јадни, никакви.
Сарајлије било срби или муслимани имају нешто у себи неки шмек, нешто посебно. Сарајлија остаје Сарајлија....
Да поновим Србе из Сарајева нису отерали Сарајлије него муслимански криминалци.
Муслимане из околине Сарајева нису убијали Срби сарајлије него ко зна какви добровољци који су ко зна одакле дошли..
Из Кизе просто урла типично војвођанерски
ПАОРСКИ, ПОДАНИЧКИ менталитет по правилу фасциниран "Господом" било из обожаване 'мител Европе' Јосипа Фрање или, ако ништа друго, оно из
БЕГОВСКОГ САРАЈЕВА!
Одатле и његов жал за СФР Шугославијом, ако већ не може Јосип Фрањо дај бар Јосипа Броза који је кумовао тзв. 'АП Војводини'!
Тај менталитет је чика Јова лепо описао у песми 'Билдунг', ама Кизи не смета његов ментор
Крмнад Чварак (из партизанске породице), иначе тоже
ДОЂОШ из Крајине, ал'се подгојило у тзв. 'АП Војводини', погосподило се,
ГУМИЛАСТИК, КАБИНЕТШТИКЛ... па више не спада у 'беда, јадни, никакви'....
Шта'ш....ово пре заслужује наше сажаљење но гњев, ама тагата је србска ипак...
ПОГОЛЕМА!
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Поруке: 7,047
Теме: 39
Углед:
167
(23-03-2019, 03:00 PM)Жаре Пише: И несрећни киза је управо производ систематског затирања националног у Србима. Од ратова деведесетих то је испливало, гомила људи без икаквог националног осећаја. Збуњени, не осећају припадност српском народу, а опет свесни да другамо нису пристали. Тако се, уз константан агитпроп, од обичних људи праве тврди аутошовинисти.
Шта'ш...кадгођ се вода у потоку замути, к'о што бива у ратовима, оно оздо увек исплива на површину!
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Поруке: 9,182
Теме: 234
Придружен: Jul 2013
Углед:
375
(23-03-2019, 02:12 PM)ПРОСВЕТАР Пише: (22-03-2019, 12:08 PM)Mekenzi Пише: Узмимо пример избеглица из крајине углавном беда, јадни, никакви.
Сарајлије било срби или муслимани имају нешто у себи неки шмек, нешто посебно. Сарајлија остаје Сарајлија....
Да поновим Србе из Сарајева нису отерали Сарајлије него муслимански криминалци.
Муслимане из околине Сарајева нису убијали Срби сарајлије него ко зна какви добровољци који су ко зна одакле дошли..
Из Кизе просто урла типично војвођанерски ПАОРСКИ, ПОДАНИЧКИ менталитет по правилу фасциниран "Господом" било из обожаване 'мител Европе' Јосипа Фрање или, ако ништа друго, оно из БЕГОВСКОГ САРАЈЕВА!
Одатле и његов жал за СФР Шугославијом, ако већ не може Јосип Фрањо дај бар Јосипа Броза који је кумовао тзв. 'АП Војводини'!
Mи смо ође својим очим видели те судбине.
Када су долазили Сарајлије они су углавном изнајмљивали станове и куће.
Када су стигли крајишници они су смештани у бараке, спортске сале, колективне смештаје..
Иначе у нашој основној школи су били две године смештени у спортској сали тако да физчко нисмо ни имали...
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 4,407
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
652
(22-03-2019, 12:08 PM)Mekenzi Пише: ОСРБИ РОКАЈУ СА ВРХОВА ПЛАНИНА А МУСЛИМАНИ СА ЈУКОМ И ОСТАЛИМ КРИМИНАЛЦИМА ЕТНИЧКИ ЧИСТЕ САРАЈЕВО.
САРАЈЕВО ЕТНИЧКИ НИСУ ОЧИСТИЛИ ГРАЂАНИ САРАЈЕВА НЕГО КРИМИНАЛЦИ ЈУКА И ОСТАЛЕ ТЕРОРИСТИЧКЕ ЈЕДИНИЦЕ, КАО И СРПСКЕ ПАРАВОЈНЕ ФОРМАЦИЈЕ КОЈЕ СУ ТЗВ. СРПСКОМ САРАЈЕВУ ЕТНИЧКИ ЧИСТИЛИ МУСЛИМАНЕ.
-ВОЈСКА РС И паравојно криминалне терористичке формације су Сарајево држали под опсадом 3 године.
-КАО У СВИМ РАТОВИМА И ТУ БИТКУ СУ СРБИ ИЗГУБИЛИ КАДА ЈЕ МЛАДИЋ НАРЕДИО ДА СЕ ПРЕКИНЕ СА ОПСАДОМ ЈЕР ГРАД НИКАКО НИЈЕ МОГАО ПАСТИ У СРПСКЕ РУКЕ А СА ДРУГЕ СТРАНЕ МУСЛИМАНИ НИСУ МОГЛИ ИЗАЋИ ИЗ ЊЕГА.
-РАДОВАН КАРАЏИЋ ЈЕ ДОЛАЗИО НА МЕСТА ДА ГЛЕДА КАКО СЕ ГРАНИТИРА ЊЕГОВА БОЛНИЦА У САРАЈЕВУ, ЧЕСТО ЈЕ ПОСЕЋИВАО УЖИВАО У УБИЈАЊУ МИСЛИМАНСКИХ ЦИВИЛА У САРАЈЕВУ. КАО ТАКАВ ПРЕДСЕДНИК ТО ЈЕ ЗА СЛУЖИО.
-ЈНА, ВРС, ПАРАВОЈНО КРИМИНЛАНЕ ТЕРОРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ НА СРПСКОЈ СТРАНИ НИСУ ИМАЛИ МУДА ДА ПОКРЕНУ ОФАНЗИВУ НА САРАЈЕВО.
Ти баш, али оно баш, баш, благе везе немаш о рату у Сарајеву и Сарајлијама...
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године