(22-04-2019, 02:46 PM)Ђорђе Ивковић Пише: Мораш прво да се договориш са собом шта причаш, па да расправимо преостале недоумице.
Шта је из нашег излагања остало нејасно?
Ако су у питању мисли хермафродита Трифуновића-разјаснићемо радо!
(22-04-2019, 03:29 PM)Милослав Самарџић Пише: А ти мислиш да је Просветар сам?
Па јел видиш да се ословљава у множини.
Паааа....ако је у питању алузија да нијесмо сагласни сами са собом-у множини смо на овом форуму!
Рецимо ти у последњем разговору са Дмитровићем (нами он личи на комунца ама мож'да бидне да грешимо Душу, ама не мора да значи) ти јопет понављаш причу о два споменика палим Шумадинцима у центру Крагујевца, један из 1930-тих и други из 2000 и неке године.
Наравно, свако нормалан ће да се сложи са чињеницом да је други, типично титоистички споменик, ругло једно и грдоба, као уосталом и узори сличних керефека које долазе са Гњилежног Запада који, узгред буди речено, данас слави Марину Абрамовић и њене гадости!
Међутим!
Ти јопет упадаш у хвалоспев првом споменику, па ка'е Гос'н Самарџић:
Цитат:Први споменик је дело једног од најбољих вајара онога доба, Антуна Аугустинчића.
Састоји се од четири групе од по две фигуре ратника, као и од лика Шумадинке која држи краљевску круну (комунисти су јој после одсекли руку и на њу накалемили венац, што је исправљено 1989. године).
Све фигуре представљају поносне, чврсте и храбре људе. Њихова снага и одлучност су надреални. Цели комплекс споменика, употпуњен рељефима и уклесаним победоносним годинама, изазивао је код посматрача позитивна осећања.
Међутим!
Ми смо већ писали ође да речени вајар уопште и није вајар него
CIPAR, и да се зове
ANTUN AUGUSTINČIĆ, исти онај који је извајао, то јест
изципарио и нека друга ремек-дела кад је за то дошло време! Јесул' и ово дакле "
фигуре које представљају поносне, чврсте и храбре људе"?!
Да не буде забуне еве их обојица на делу, то јест на месту злочина:
Све у свему тај
CIPAR ANTUN AUGUSTINČIĆ кога ти опет и опет величаш, јесте једна обична фуњара и продана душа, типична за такозване "хрвате", иначе комуњара и члан енглеских миљеника, терористичких титовских банди под називом "партизани", а био је и већник
ЗАВНОХ-а и потпредседник
АВНОЈ-а који нам је ударао границе!
Његово животно гесло је без сумње била она народна:
СВИРАМ ТИТУ-СВИР'О САМ И ДРАЖИ, КОМЕ ТРЕБАМ НЕКА МЕ ПОТРАЖИ!
Замало дакле да нас уједе гуја пре пар година кад смо први пут писали о овоме, па да дођемо тамо, и карту бејах резервисао!
Рек'о и да посетимо и Гос'н Самарџића у Крагујевцу, имамо тамо нека лепа познанства, па и до Кизе да свратимо да видимо те куће "набијаче" итд.
Међутим!
У последњем моменту посвађасмо се са најближима тамо, и то због чега,
ЗБОГ ОВОГ ХВАЛОСПЕВА ГОС'Н САМАРЏИЋА и усташе Антуна Аугустинчића, кипара-ципара усташког, па ка'е:
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-biti-...ge=english
Пошаљемо ми тај чланак нашима тамо, човек је уметник-вајар, па рек'о интересантна дискусија са уметничке тачке гледишта!
Кад оно....оћеееееш!
Човек се смртно наљути и истресе на нас, брани усташу Аугустинчића (а посредно и Амброзија, ама не сме директно да каже), па ка'е "шта 'оћеш, Аугустинчић је био уметник, радио за онога, па
КАД СЕ ПРОМЕНИЛО, вајао и Броза", каже "и ти радиш тамо за ко зна кога, расипаш таленат, радиш за оне који су нас бомбардовали...ти си екстремнији и од Самарџића", и тако то....
Изгледа дакле, да смирени Гос'н Самарџић тамо код већине пучине важи за неког "екстремисту", шта ли....
И закрвисмо се тако, ну ја велим
ОВО ЈЕ ДОБРО ИСПАЛО, замис'и да одемо тамо па ја бих се нон-стоп са неким тамо свађ'о и можда и батине добијао, толико се народ одродио од свега србског и од сваког смисла сем "усе-насе и подасе",
само се Јосипа Амброза присећају као златног доба а Војвођанери још увек славе и Јосипа Фрању и Јосипа Броза!
Дакле, да поновимо и да закључимо тематику:
И СВАКА ЧАША ШТО СЕ ТАМО ПИЈЕ, И СВАКА ЗАСТАВА ШТО СЕ ТАМО ВИЈЕ,
НАША НИЈЕ !!!
Тагата је србска поголема!