Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 3.2 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

РУСИ И СРБИ БРАЋА ЗАУВЕК

.
Питање за све Русофиле а и оне прозападне:

Да ли нам је Црвена Армија током 2. св. рата била окупатор или ослободилац?

Изволте...

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(30-06-2019, 04:42 PM)Шумадинац Пише:  .
Питање за све Русофиле а и оне прозападне:

Да ли нам је Црвена Армија током 2. св. рата била окупатор или ослободилац?

Изволте...

Ми смо на то питање одговорили давно док си ти спавао, па ка'е:

http://www.pogledi.rs/forum/Thread-dokle...lobodjenje

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Ништа ти ниси одговорио. И онда сам те питао.

Сажет став гос'н Самарџића је:

"Тачно би било рећи да нам Русија кроз историју није наносила зло, наравно ако се изузме Сан Стефански мир и можда још по неки пример. Али, Русија деценијама није била Русија, већ Совјетски Савез, који је од оснивања био највећи, а потом један од највећих непријатеља српског народа. Совјетски Савез је 1920-тих основао на десетине терористичких група у нашој земљи, лансирао је идеје о уништењу српског грађанског друштва, о цепању српских територија и стварању нових нација, итд. Поред свега осталог, подржао је концепт отцепљења Косова и Метохије од Србије, који су његови агенти почели да спроводе од 1944/45. године. Најзад, Совјетски Савез је извршио агресију на Краљевину Југославију, постављајући на власт своје агенте, који су, уз спровођење зацртаних планова, извршили огроман покољ цивила и ратних заробљеника.

Као русофили, ми бисмо све то опростили наследнику Совјетског Савеза - Русији. Проблем је, међутим, што то од нас нико и не тражи, већ нам се намеће лаж да нам никад са Истока никакво зло није стигло.

Чак и да прихватимо ту лаж, опет би нам следовало само зло, не само у метафизичком, већ и у крајње практичном смислу. Јер, њене последице су вишеструке.

Другим речима, корени антагонизма између Запада и Србије леже у 1944/45. години, а ту су и корени савремене верзије идолопоклонства Истоку, која само мења форму. Та верзија идолопоклонства Истока није русофилство - она се само служи злоупотребом русофилства. Тако је било 1941, а тако се и данас чини у извесној мери, када нам се совјетофили/комунисти представљају као русофили. Комунисти, у ствари, не могу бити русофили, јер је таква њихова идеологија. Зато је њихово потомство масовно ступило у редове западних ''невладиних организација'' и сада шири мржњу према Русији, док међу четничким потомством, било овде или у емиграцији, практично нема русофоба.

'Исток на Западу и Запад на Истоку' - остаје актуелна максима Светог Саве. "


Мој став је сличан... да, Црвена Армија је била окупаторска војска.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(20-02-2015, 08:29 PM)Милослав Самарџић Пише:  Као русофили, ми бисмо наследнику Совјетског Савеза - Русији, опростили и Стаљина и Тита и Коминтерну, али проблем је што то од нас нико и не тражи, већ нам се намеће лаж да нам никад са Истока никакво зло није стигло, док се за Запад тврди обратно

Управо зато он открива колико се дубоко укоренила комунистичка пропаганда, тј. колико велики број грађана доживљава комунисте као своје, па не примећује њихов шамар из 1944/45, од ког се још нисмо опоравили (и који је, дакле, много јачи од оног западног из 1995. и 1999. године)

Наравно, западне силе су водиле Други светски рат себично и уз много грешака, дозвољавајући чак и такав морални пад да подршку војсци Краљевине Југославије преусмере на оружане формације илегалне Комунистичке партије.

Међутим, рећи да нам са Истока никад није стигло неко зло, за разлику од Запада - апсолутно је нетачно.

Гос'н Самарџићу ово јес'добар чланак ал'више онако литерарно, што изненађује нас водинсталатера по професији (оно јес'...висококвалификованог ВК), јер смо од вас очекивали да се држите историјских чињеница, што стално подвлачите као свој врхунски квалитет!

Међутим!

Ође сте код приче о Истоку и Западу мало омашили, историјски компас вам је затајио па заборависте да је земља округла!

Наиме тај Исток, о коме говорите и који нас је ојадио оне јесени '44-е, јесте ЛАЖНИ ИСТОК али ПРАВИ ЗАПАД, И ТО У ОНОМ НАЈГОРЕМ ОБЛИКУ!

КАКО ДА ВАМ СЕ ДЕСИ ДА ЗАБОРАВИТЕ ДА ЈЕ ТАЈ ИСТИ КОМУНО-САТАНИЗАМ КОЈИ НАС ЈЕ ОКУПИРАО '44-Е, ОСМИСЛИО И ФИНАНСИРАО БАШ ЗАПАД, И ТО ОНАЈ ТРУЛИ ЗАПАД, ОЛИЧЕН У БАНКСТЕРИМА ПОПУТ ЏЕКОБА ШИФА И МОРГАН БАНКЕ О КОЈОЈ СЕ ОВИХ ГОДИНА ОПЕТ ГОВОРИ!!!

ОНИ СУ ФИНАНСИРАЛИ КИСЕЛА ЛЕВИ-МОРДЕКАЈА, СИНА ЧИФУТСКОГ РАБАЈА, КОЈИ ЈЕ ПОД ЛАЖНИМ ИМЕНОМ КАРЛ МАРКС, НАПИСАО И "ДАС КАПИТАЛ" И КОМУНИСТИЧКИ МАНИФЕСТ, И КОЈИ ЈЕ ЖИВЕО, РАДИО И ПРЕДАО ДУШУ СОТОНИ У....ЛОНДОНУ!

ОНИ СУ ФИНАНСИРАЛИ БОЉШЕВИЧКУ РЕВОЛУЦИЈУ У РУСИЈИ, СИФИЛИСТИЧАРА УЉАНОВА-ЛЕЊИНА И ЧИВУ ИЗ ЏУЈОРКА БРОНШТАЈНА-ТРОЦКОГ И ЊЕГОВУ БРАТИЈУ КОЈА ЈЕ НЕПРИКОСНОВЕНО ВЛАДАЛА РУСИЈОМ ДОК ИМ СТРАШНИ БРКА НИЈЕ СМРСИО КОНЦЕ У БОНАПАРТИСТИЧКОЈ КОНТРА-РЕВОЛУЦИЈИ!


Русија је дакле БАШ СА ЗАПАДА, добила најстрашнији ударац, док смо ми, СА ИСТОГ ТОГ ЗАПАДА, посредно добили мало мекши удар РУСКОГ БОНАПАРТИЗМА Страшног Брке, ЈЕР ДА СУ ЛЕЊИН И ТРОЦКИ БИЛИ НА ЊЕГОВОМ МЕСТУ ОД НАС НЕ БИ НИ ОВОЛИКО ОСТАЛО, ЈЕР, НЕ ЗАБОРАВИМО, ГАВРАН ЈЕС'ЦРН АЛ'ГАЧАК ЈЕ ЦРЊИ, што'но лепо рече Брат Херцеговац!

Шта више, одговорно тврдимо да је Страшни Брка завладао Србским Земљама уместо ОПЕТ ЗАПАДНОГ ПИОНА ТИТА, ми бисмо сигурно живели у материајлној беди у односу на дембелисање у Амброзовој СФР Шугославији, али бисмо данас сигурно били морално и Духовно јачи, БАР СЕ ПИТАЊЕ ИДЕНТИТЕТА СРБСКИХ ЗЕМАЉА СВЕ ДО ЖУМБЕРКА КАО И ПИТАЊЕ ПОРЕКЛА БАЛИЈА И ЋИРИЛИЦЕ НЕ БИ ПОСТАВЉАЛО!

Наравно, во времја Краљевине, Брка је сигурно био антипротиван јер се наша политика тада везивала за Трули Запад, ну дугорочна геостратешка политика СССР-а под Брком сигурно би ишла у корист Срба а против такозваних "хрвата", док је код Трулог Запада то наравно обрнуто!

Закључак:

НАМИ СУ СВЕ НЕСРЕЋЕ ДОЛАЗИЛЕ СА ЗАПАДА, ПОСРЕДНО ИЛИ НЕПОСРЕДНО!

Јер, да се разумемо, ТВРДИТИ ДА НАМ ЈЕ КОМУНО-САТАНИЗАМ ДОЛАЗИ СА ИСТОКА ИСТО ЈЕ КАО КАД БИ САД ТВРДИЛИ ДА НАМ 'ОЏА ЗУКЕРЛИЋ И СУЛЕЈМАН УГЉАНИН ДОЛАЗЕ СА ЗАПАДА, само зато што су географски лоцирани западно од Шумадије, што је, признаћете, апсурд, јер Ислам доалзи са Истока, то бар свако дете зна!

Уосталом комњарлук пушта све више корене на Гњилежном Западу, треба живети ође да би се то схватило јербо се одавле то сигурно боље види и осећа него из Крагујевца и Краљева!

И ми смо сањали о благодетима Гњилежног Запада кад одосмо отале оне далеке јесени 74-е ну из ове се коже више не може и тачка!

Вами, ако сте у прилици да имате приступ Нетфликсу, препоручили бисмо серију 'Троцки', све је тамо речено а занатски веома добро урађено!

Друго, нешта нам би чудно да ту скоро у разговору с'неким, лепо поменусте Милорада Драшковића ама ни речи о брату му Слободану (од кога ми понешто научисмо ође)!

Чак нисте навели ни да је Слободан Драшковић био главни уредник 'Србске Борбе', коју је у почетку сам лично куцао на машини!

Што тако Гос'н Самарџићу према упокојеном великом Србину?

Да није зато што је покојник био члан удружења John Birch Society?

АКО ЈЕ ИКО БИО АНТИ КОМУНО-САТАНИСТА У ЧЕМЕРИЦИ ТО ЈЕ БИЛО БАШ ТО УДРУЖЕЊЕ!

Чудно, врло чудно....

Друго, рекли смо већ горе, Брка јес'сецкао Краљевину ПРЕ РАТА, која је била здушно окренута ка Западу!

Другог пута и не беше за исту а ни за Блаженопочившег Краља Александра који је покушавао да Србију некако спасе између чекића и наковња!

Дакле тада је Брка делао сходно својим гео-стратешким циљевима а Краљ Александар својим, нарочито ако се узме у обзир његов чин Официра Руске Империје.

Исто је, као заклети Војник Краљевине, чинио и наш Мученик Дража, чак упркос сопственим сазнањима о мешетарењу и кривоклетству Гњилежног Запада!

Међутим!

Да је којим случајем Брка надбио Тита оне '48-е Срби би, ИАКО СИРОМАШНИ, сигурно били главни фактор у тој држави!

СИРОМАШНИ АЛИ ЛЕПИ, А САД СМО СИРОМАШНИ ПА РУЖНИ!

Па Брка је све унијатске Цркве у Румунији вратио Православнима, тако да су тек сад нешто успели да искукају, а у Молдавији се пише Ћирилицом...ЈОШ УВЕК!!!

Уосталом сифилистичар Уљанов и његова чифутска братија су намеравали да уведу латиницу и у Русију али...ко је то спречио?

Страшни Брка!

Према томе...дабоме!

Еве шта каже човек који је живот провео на Гњилежном Западу и ђецу изродио, па каже:

http://www.nspm.rs/prenosimo/ni-kosova-n...mment25774

И јоште:

https://dzonson.wordpress.com/2011/08/12...ce-nemire/

И још, ОБЈАВЉЕНО У ИСТОЈ "СЛОБОДИ" ГДЕ И ВИ САРАЂУЈЕТЕ, па каже:

Цитат:Широм западног света и на обе стране Атлантика, самопрокламовани жандари политичке коректности користе старе бољшевичко-фашистичке методе да би ућуткали своје противнике.

Њихове методе иду од медијске сатанизације, нпр. у случају Пата Бјукенана у Америци и Марин Ле Пен у Француској – до метка у потиљак, што се у лето 2002. десило холандском политичару Пиму Фортајну.

Ти злочини против демократије и човечности бивају игнорисани, или чак одобравани, од стране политичког и медијског естаблишмента тзв. демократског света.

Мултикултурализам и култ расне разноликости, уз тврдње о наводној супериорности неевропских узора, уздигнути су на пиједестал неприкосновености широм западног света.

Ово не изненађује.

Што нека појава има мрачније и смртоносније последице, што је очигледније да припада сатанској сфери, то се европске владајуће медијске, политичке и академске елите већ цео један век више упињу да је хвале као нешто добро, лепо и паметно.

Итд.

Чланак је објављен у 'Слободи'под насловом:

СРБСКИ КУЛТУРНИ ПРОСТОР И....СУМРАК ТРУЛОГ ЗАПАДА!

Хммм....ЧУДНО ДА ВИ ИМАТЕ ТОЛИКО ЕКСТРЕМНО СУПРОТНЕ СТАВОВЕ СА ВАШИМ КОЛЕГОМ ТРИФКОВИЋЕМ!

Чудно, врло чудно....

ПС

У нашој влади, чим МИ дођемо навлас', (а то долази сигурно) Др. Срђа Трифковић биће Министар иностраних послова!

На'ћемо место и за Гос'н Самарџића јербо намеравамо да одмах покренемо и РЕФОРМУ ВУКОВЕ "РЕФОРМЕ" СРБСКОГ ЈЕЗИКА И ПИСМА!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Милославе- упамти већ једном:
"Исток на Западу и Запад на Истоку" никад није изговорио Свети Сава. Никада.
То му је у уста ставио један новинар у једном тексту крајем осамдесетих година да би оправдао политичку позицију Слободана Милошевића. То никакве везе нема са Светим Савом.
Одговори

Прилог дискусији. Како беше под Стаљином, а нас се тиче...
https://www.hkv.hr/izdvojeno/vai-prilozi...pa-44.html
Одговори

[quote=просветар

Уосталом сифилистичар Уљанов и његова чифутска братија су намеравали да уведу латиницу и у Русију али...ко је то спречио?

Страшни Брка!



[/quote]

не само да су Руси задржали своју ћирилицу него је сваки народ у СССР(сем Јермена и Грузина који су имали своје писмо) добио своју верзију ћирилице.https://www.omniglot.com/writing/cyrillic.htm

Само Литванци Летонци и Естонци пишу латиницом али они су касније ушли у Совјетски Савез.
Одговори

(01-07-2019, 09:21 AM)Бенито Пише:  Милославе- упамти већ једном:
"Исток на Западу и Запад на Истоку" никад није изговорио Свети Сава. Никада.
То му је у уста ставио један новинар у једном тексту крајем осамдесетих година да би оправдао политичку позицију Слободана Милошевића. То никакве везе нема са Светим Савом.

Та изрека је први пут употребљена у књизи Милана Милетића „Бројанице Светог Саве“ из 1980-е године.

Тако настају приче које народ, па чак и црквени Великодостојници, временом прихвате као историјску истину!

Сетимо се убачених фалсификата о Титу или касније Коштуници у тобоже пророчанству Тарабића или о тзв. "Завештању Стефана Немање" као оно "Чувајте, чедо моје мило, језик као земљу. Ријеч се може изгубити као град, као земља, као душа."

Ка'е ове речи записао Свети Савва коме је отац Свети Симеон-Немања наводно говорио на самртничкој постељи!

Међутим!

Истина јесте да је аутор ових и других "Завештања" писац Миле Медић!

БИО ЧОВЕК КОД НАС У ЦРКВИ НА ПРОМОЦИЈИ СВОЈИХ КЊИГА, ЛИЧНО ОД ЊЕГА КУПИСМО СА ПОСВЕТОМ!

Јок! Пучина једноставно не да чује ко је прави аутор реченог текста, као и све податке о писцу и његовом књижевном раду, па се име његово никада не помиње!

Сад је готово, Миле оде Богу на Истину а ауторство се и даљше приписује Стефану Немањи, великом Жупану и Светом Савви који је то записао!

Шта'ш....

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(01-07-2019, 09:21 AM)Бенито Пише:  Милославе- упамти већ једном:
"Исток на Западу и Запад на Истоку" никад није изговорио Свети Сава. Никада.
То му је у уста ставио један новинар у једном тексту крајем осамдесетих година да би оправдао политичку позицију Слободана Милошевића. То никакве везе нема са Светим Савом.

У праву је Љотке... Милан Милетић је то у својој горепоменутој књизи из 1980 - е први употребио. Са Милошевићем нема никакве везе. Иако није мисао Св. Саве, ипак представља његов дух.

Основа на којој почива наведени став је служење бољитку других, а не окупација других и присвајање за себе. Дакле, бити "Исток на Западу и Запад на Истоку" значи превазићи двоумљење и дволичност и непоколебиво истрајавати у добру. То извире из јеванђелског благослова Христовог да "ко хоће да буде први треба свима да служи", што је апостол Павле остварио тако што је "свима био све". То води оном "Изнад Истока и Запада" светог Владике Николаја.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

[
Уосталом сифилистичар Уљанов и његова чифутска братија су намеравали да уведу латиницу и у Русију али...ко је то спречио?

Страшни Брка!

[/quote]

Не само да су Руси задржали своју ћирилицу него су сви народи у СССР (сем Грузина и Јермена који су имали своје писмо)добили своју ћирилицуhttps://www.omniglot.com/writing/cyrillic.htm једино су балтичке републике које су касније ушле задржае латиницу.
Одговори

(01-07-2019, 07:36 PM)Шумадинац Пише:  
(01-07-2019, 09:21 AM)Бенито Пише:  Милославе- упамти већ једном:
"Исток на Западу и Запад на Истоку" никад није изговорио Свети Сава. Никада.
То му је у уста ставио један новинар у једном тексту крајем осамдесетих година да би оправдао политичку позицију Слободана Милошевића. То никакве везе нема са Светим Савом.

У праву је Љотке... Милан Милетић је то у својој горепоменутој књизи из 1980 - е први употребио. Са Милошевићем нема никакве везе. Иако није мисао Св. Саве, ипак представља његов дух.

Основа на којој почива наведени став је служење бољитку других, а не окупација других и присвајање за себе. Дакле, бити "Исток на Западу и Запад на Истоку" значи превазићи двоумљење и дволичност и непоколебиво истрајавати у добру. То извире из јеванђелског благослова Христовог да "ко хоће да буде први треба свима да служи", што је апостол Павле остварио тако што је "свима био све". То води оном "Изнад Истока и Запада" светог Владике Николаја.
Уф, уф, уф... Ај нека буде тако.
Много је велика врућина за вреле распре... Ваистину!
Одговори

https://balkanskageopolitika.com/2019/06...anja-srba/
Одговори

Цитат:Руски народ се лако одупрео латиничењу јер им њихови лингвисти и комунисти нису нудили сачињено латиничко алтернативно писмо.

Тако су Руси, као велики, моћан и многобројнији народ, до данас сачували у свом језику сто одсто ћирилицу.

Срби су у „богатству двоазбучја“ и под „равноправношћу писама“ једва сачували и ових десетак процената. Јер, Срби нису многобројан и снажан народ и нису имали Стаљина него Броза на власти.

Броз и његова власт успели су да убију ћирилицу слично њеном линчовању у време забрана ћирилице и наметања латинице као у време ранијих окупација Срба и Србије.

Данашње србске власти с лингвистима успевају да се, што се србске азбуке и њене актуелне судбине тиче, задржи „И после Тита Тито!“

ПОТПИСУЈЕМО СТО ПОСТО!

[Слика: tenor.gif]

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Шта си ти канађанин, рус, србин....

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 7 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним