Оцена Теме:
  • 60 Гласов(а) - 4.42 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ

Ватхра свака част за слике!
Одговори

Аца Милошевић и његови су на сликама.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Невесињем Шарац коси,Самарџић га Петар носи.
Извор:Трифун Дракулић
[Слика: Vojvoda-Petar-Samardzic-1-od-org-ustanka...a-1948.jpg]
Одговори

(17-09-2019, 07:27 PM)Милош Шарац Пише:  Амерички пилот Боб Кол који је грешком написао да је на горној слици у разговору са њим капетан Звонко Вучковић.Smile
[Слика: Bobs-Story-complete0001-Page-14.jpg]

[/quote]

Није ово Кол, у називу фотографије пише да је четнички потпоручник.
А називе је писао Колов син.
Одговори

Колико има слика из Колове Архиве?

(19-09-2019, 11:44 AM)Милош Шарац Пише:  Невесињем Шарац коси,Самарџић га Петар носи.
Извор:Трифун Дракулић
[Слика: Vojvoda-Petar-Samardzic-1-od-org-ustanka...a-1948.jpg]
Шарац и Самарџић у једном стиху!Лепо звучи ,као и на овој теми,ви ме носите а ја косим..!Smile
Одговори

(19-09-2019, 05:32 PM)Милош Шарац Пише:  Колико има слика из Колове Архиве?
До мене је дошло можда стотинак, али већи део је очајно скениран. Надам се да ће поново.
Одговори

(19-09-2019, 06:25 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(19-09-2019, 05:32 PM)Милош Шарац Пише:  Колико има слика из Колове Архиве?
До мене је дошло можда стотинак, али већи део је очајно скениран. Надам се да ће поново.

Страшна ствар,колико су Американци сачували слика.Скенираће поново,надам се.
Одговори

Генерал Михаиловић дели аутограме Америчким пилотима.Ватхра да ли имаш неки бар оквиран податак ,колико су Немци убили Савезничких пилота на територији Србије?О томе би могао да се направи Документарац.Чудо да ни Американци нису обрађивали ту тему,с обзиром да је доста Американаца свирепо убијено код нас.
[Слика: poster.jpg]
Одговори

Обрађивали су и те како. Имали су комисију у Бугарској, и анализирали остале случајеве.

Није било пуно случајева убиства авијатичара. У целој Југославији око 12. Написаћу после више.
Одговори

Ћировић пише у свом нај новијем тексту,да је само на Црном Врху изнад Крагујевца погинуло десет Америчких пилота.Сахрањени су по Православом обичају у Аџиним Ливадама.Ево слика:
[Слика: 70678585-2517757415007641-3310933229845872640-o.jpg]pic share

Мислим на број укупно погинулих,од Немачке ПВО,и ресто.Не интересује ме Југославија,само за Србију ми треба податак,ако имаш?
Одговори

Дискутовали смо раније о авиону који је пао код Аџиних ливада. На другој слици се виде и имена, па је могло да се повеже која је то посада била.

Што се тиче ПВО, Немци су држали ПА топове код Бора и Београда, а Бугари нешто мало.
Имали су и нешто ловаца и једни и други, који су јурили оштећене авионе који су летели ван формације.

Код нас су углавном падали авиони који су били оштећени ван земље. Оно што је оборено је пало одмах у околини града.
Одговори

(20-09-2019, 11:19 AM)Милош Шарац Пише:  Ћировић пише у свом нај новијем тексту,да је само на Црном Врху изнад Крагујевца погинуло десет Америчких пилота.Сахрањени су по Православом обичају у Аџиним Ливадама.Ево слика:

Мислим на број укупно погинулих,од Немачке ПВО,и ресто.Не интересује ме Југославија,само за Србију ми треба податак,ако имаш?

То је вероватно Црни Врх код Јагодине, нема Црног Врха изнад Крагујевца.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(20-09-2019, 04:44 PM)Николај Пише:  
(20-09-2019, 11:19 AM)Милош Шарац Пише:  Ћировић пише у свом нај новијем тексту,да је само на Црном Врху изнад Крагујевца погинуло десет Америчких пилота.Сахрањени су по Православом обичају у Аџиним Ливадама.Ево слика:

То је вероватно Црни Врх код Јагодине, нема Црног Врха изнад Крагујевца.
Ове девојке, лево, су биле ЖРОС батаљона наред. М. Јовановића Миће Адмирала. Међу њима ( виде се на сликама из другог угла са истог догађаја ) су сестре Миланка ( мајка мог пашенога ) и Дуда Јанковић из Грошнице.
Одговори

Марио, ево ти једног колеге, види како колорише:
https://marinamaral.com/portfolio/
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 7 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним