(07-02-2020, 12:12 PM)Шумадинац Пише: (07-02-2020, 11:25 AM)ПРОСВЕТАР Пише: САД ЈЕ ЈАСНО ЗАШТО ТЕБИ СМЕТАЈУ СРБИ И ЛИТИЈЕ![/b]

https://m.portalanalitika.me/clanak/3581...ideologija
Zaostoja like this! 
Znas sta je problem sa vama u Srbiji?
Protestujete kad vam se ukine alkohol posle 22 sata, a cutite na korupciju, veze....
I uspeli ste da vratite alkohol, ali jadni vi ne mozete da se otarasite korupcije.
Znas d aove u Volmartu nedeljom ne mogu d akupim alkohol, zabranjeno.
A kod vas....ko ne pije alkohol niej normalan. Ne moze covek da vas se otrese.
Litije su ti borba za pare, to sa cetnicima nema veze. Ciste pare. I jos manej ima veze s asvetinjama.
(07-02-2020, 11:25 AM)ПРОСВЕТАР Пише: (07-02-2020, 03:40 AM)zstoja Пише: Pa ti Amerika kriva. Kriv si bre sam, niko ti niej kriv. Morlana propast, pa ond amaterijalna, pa duhovna i na kraju nema nista, prasina...postojao neki naord tamo....koji ucio Japance d aigraju fudbal, kome Tojota u njegovu cast pustila seriju automobila, koji ostavio otiske u Japanu. Piksi. A to poal Srbiej ne zna,.
Чека', чека'....па ти бре ТИТОВАЦ, ШУГОСЛОВЕН, ШУГОНОСТАЛГИЧАР...ЖАЛ ЗА ПИКСИ, ЦРВЕНА ПЕТОКРАКА ЗВЕЗДА, ЛОПТАР, ТИТОВАЦ....ЗАТО ТИ ПРОТЕСТВУЈЕШ ШТО МИ 'ТЕЛИ ДА ПРЕКРЕЧИМО ЦРВЕНУ ПЕТОКРАКУ НА ТОЈ ЦРКВИ У ЧЕМЕРИЦИ!
ЧОВЕК ТИТОВАЦ А ОВАМО СЕ ПРЕДСТАВЉА К'О НЕКИ АМЕРИКАНАЦ!
САД ЈЕ ЈАСНО ЗАШТО ТЕБИ СМЕТАЈУ СРБИ И ЛИТИЈЕ!

Pa nsiam ja protiv kapitalizma a zivim u kapitalizmu. Ako ej neko Titovac u dusi to si ti.
Pobegao iz Srbije u kapitalizam kanadski, pljuuje po njemu, velica Putina.
(07-02-2020, 05:10 AM)Јеремија Пише: (07-02-2020, 03:40 AM)zstoja Пише: Kakve veze ja imam sa zenama u crnom?
Sta ti ocekuej od mene?
Da ti kazem da su nasi u Iraku, za vreme Tita gradili nesto. I tu bila jedna Iracanka, nasi krenu a aporicaju na srpskom. Znas sta kaze Iracanka?
Ja mogu poneku rec da razumem, nas stari jezik bio slican.
Ovi nasi se gledaju, ne mogu da veruju.
Oces to da ti pricam?
Oces d ati pricam da se u Oromanskom carsstvu vojna naredjenja izdavala na srpskom, pa prevodjena na turski, arapski....?
Nas covek otisao u muzej u Tursku i vidi nasto na cirilici dokument i pita ovoga koji radio tamo: Otkud ovo nase kod vas?
Ovaj mu kaze: Ne, to je nase.
Kako vase kad cirilica?
I on mu onda objasni ono gore sto sam pisao.
Oces d ati ispricam kad Amer pacijent dodje kod nas i pita odkle smo. Srbija... On kaze znam, ja se bavim istorijom iz hobija. I nekako mi mu kazemo d apisemo na cirilici. On kaze da je to bilo prvo pismo p aod njega nastal aostala.
Ja mu kazme d ai boiblija pisana prvo na cirilici.
On kaze: Znam.
Pa sta oces?
Vidis da ti Ameri neki znaju vise od 90% naorda au Srbiji. Idi protestuj protiv Vucica i ostale kamarile koaj je nastavak Titove politike u Srbiji, a ne protiv Amera. Amerima sigurno ne mozes nista, a ovima tamo i mozes kad izadjes na ulicu.
Sta ti oces, samo da kukas kako drugi krivi.
Pa jel kirv Dule Silni sto osvoji sve i svasta? A nije. Kako nije, a Ameri krivi?
Vidis?
Jel kriv Aca Makedonski? Nije? Kako nije, nema sta niej porobio u to vreme.... Cezar mu plakao na ghrobu sto niej uspeo koliko on u njegovim godinama.
Kakve veze ja imam sa zenama u crnom?
Ti nemas veze sa zivotom, ja isto nemam veze sa zenama u crnom.
Oces dokaz za Srbiju do Tokija?
"One of the coins bears an image of fourth-century tyrant Constantine I"
Nadjeno u Japanu:
https://www.independent.co.uk/news/scien...67071.html
Al to BILO NEKAD. Znas zasto bilo? Zato sto nisu kukali kako im drugi krivi ko nek epizde, nego seli i organizovali se i krenuli u posao. Od akzcije bili ljudi.
Sta dabns znaci akcija u srpskom? To je snizenje na slovenackpom.
Sta je vama ACIJA/ Sniczenej cena. Dotle ste stigli.
Pa ti Amerika kriva. Kriv si bre sam, niko ti niej kriv. Morlana propast, pa ond amaterijalna, pa duhovna i na kraju nema nista, prasina...postojao neki naord tamo....koji ucio Japance d aigraju fudbal, kome Tojota u njegovu cast pustila seriju automobila, koji ostavio otiske u Japanu. Piksi. A to poal Srbiej ne zna,.
Е, валим те боже да се једномразумемо 
Мислим, први пост који си написао да има поенту.
Морална пропаст је дошла са комунистичком окупацијом и ево траје до данашњих дана.
Иначе, Јапан и Србију не можеш поредити. Мислим, можеш ал није реалност. Амери су окупирали Јапан, тамо су и тако је до даљнњег. Србија је препуштена Брозовој банди коју је Америка подржавала све док је њихов пион био жив. Када га је нестало "Каубоји" су попустили пред Немачком и дозволили тотално уништење Срба и Србије... Ето, то је разлика између Јапана и нас. У "земљи излазећег сунца" и данас дан влад Цар а у Србији Брозови чауши и гаулајтери најгоре врсте.
Али опет, ово све нама везе са СПЦ и темом о отимању црквене имовине и покушају да се затре Србска Православна Црква са вековног огњишта.
Pa jeste, mogu ja jos da ti pisem sto ti godi.
Recimo da su Markale namestene, pa Srebrenica od genocida nema nista, krenuli muslimani u proboj, pobili uglavom vojnike, pa Racak isto namesten, ona iz Finske to rekla cini mi se.
Ali vi hocete samo ono sto vama godi da cujete.
E ima tu i druge strane.
Kao na pruimer borba SPC za pare, e ne za svetinje. Jer da se stvarno borili za Srbe, ne bi ovo sada bila najzesca borba za "SRPSTVO i "SVETINJE". Bilo do sada milion razloga z ato.
Vi samo kukate na nesto. ILi na komuniza ili na kapitalizam ili na AMerik ili na CG ili Na Hrvatsku...samo kukate.
Kriva vam Hrvatska sto vam se Srbi pokatoilicili.
Pa niej ona kriva, nego vi sto beze od vas.
Muslimani vam krivi sto poresli u islam. Pa njiam tako bolje bilo, st aje problme? I Prosvetar otisoa iz Srbije i on j enije voleo. I onaj presao u muslimane, isto niej voleo Srbe. To isto sve.
Srbin se pokatolicio jer imao neki interes kao Prosvetar sto iam interes da ode u kanadu i ima veci standard. U cemu je razlika?
Ako predjes u islam u vreme Turaka postajes gradjanin prvog reda....imas puno povoljnosti.
Kad prosvetar ode u kanadu i uzme njihov pasos odmah ima vise povoljnosti....
Isto to sve.
Pre si mogao d aimas korist samo ako promenis veru, sad ne moras d aj menjas, dovoljno da te prime u drugu drzavu.
Ali je sustina INTERES.
Obezbedite vi standard u Srbiji 2000 dolara mesecno, da vidis kad Kosovo vis ei ne bi da se otcepi. Sto bi se ujedinilo s Albanijom? Sta ima od toga? Nema nista, samo stetu.
Da vidis kad muslimnai iz Bosne i nemaju neku jaku zelju da budu samostalna drzava. Ovi iz Raske ima veru da promene, jer jos uvek neki slave svoje slave.
Znaci baci ti njemu 2000 dolar aplatu mesecno i eto srece svima.
A sto ces ti da ga nateras da on bude uz tebe sa: "Mi Srbi ne damo svetinje..."...nema od taj posao nista.
---------------
Jel znas toi kad ce Prosvetra da s evrati u Srbiju jer "ne damo svetinje"? NIKAD.
A znas kad ce da se vrati u Srbiju ako prosecna plata bude 2000 dolara? ODMAH.
--------------------
2000 dolara ne mozes da imas platu ako ti je moral slab u drzavi. nema sanse. Sve drzave sa visokim standardom imaj u visok moral u drzavi. Aj Prosvetra neka ponudi pare policajcu u Kanadi, da vidim sta ce se desi.
Vi treba da tezite kapitalizmu, a ne "svetinjama". Svetinej nece d avam donesu moral, jer se crkba u sustini boori za pare. Ne za moral.
Ne tyreba da ste slozni za alkohol posle 22 sata, nego d aizadjete na ulice zbog korupcije, d ana izborima ne glasate za socijaliste, nego za Miskovica.
A znas kad ce to da bude? NIKAD.
Cela ova tema moze slobodno da s epremesti u temu Kad ce Srbi da vrate kapitalizam.
Sve ostalo je bezanje od istine. A istina je da morla nema ni u crkvi, nego samo interes. Ako ces interes, ond aidi u kapitalizam.