Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 1 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Четници у ратовима 1991-1995

Прогнани хероји - четнички војвода Бранислав Гавриловић Брне
https://www.youtube.com/watch?v=juoBfM-dmfc

https://www.youtube.com/watch?v=HHb5XBgddhk
Одговори

А ђе му је Шешељ, што му он не помогне?
Одговори

Нисам схватио што је прогнан и шта му Шешељ или било ко сада треба помагати.

Нисам баш пажљиво пратио видео, можда ми је промакло
Одговори

Цитат:ali prilikom razlaza Vuka i Šešelja, ostaje uz Šešelja.

“Bio sam predsjednik SRS za centralnu Bosnu sa sjedištem u Sarajevu, kad me je jedan dan nazvao Šešelj i rekao da moram da se sklonim, da mi se priprema ubistvo.

[Слика: brne-3.jpg]

https://www.google.rs/url?sa=i&rct=j&q=&...6920241481
Одговори

Нигдје не помиње да тражи неку помоћ, шта ће му помагати рат се завршио има права као и остали.

Додуше, у Српску Крајину је ишао као добровољац, у БиХ је такође долазио као добробољац, колико знам повремено (са ратницима из Србије). Њему је овдје била обавеза да као Србин из БиХ буде цијело вријеме рата, осим ако је на лијечењу., није овдје могао бити добровољац.
Ако није био цијело вријеме од 6.4.1992.г до Аранђеловдана 1995, онда нема статус борца 1. категорије, па нема 120 марака годишње.

Што се тиче да му се припремало убиство, наравно да је он могао бити мета и невидим ништа лоше што га је Шешељ упозорио

не видим
Одговори

Лоше је што он са Шешељом има било какве везе. То га деградира и такви људи нису достојни било каквог поштовања.
Одговори

Па, добро. Није Брне могао '91 процјењивати људске квалитете Шешеља, једноставно учинила му се та радикална опција најприхватљивија. Рат готов. Има избор, не треба му нико помагати. Може као прије рата бити жестоки момак (тј. радити послове на ивици или са оне стране закона) или потражи неки посао за платицу или покушти какав приватлук.
Одговори

(01-06-2017, 10:54 PM)luka.luke Пише:  Види, сад озбиљно, ако мислиш на добровољачке јединице. Све су оне биле сличног карактера, разлика је само што су једни били углађени, обријани, намирисани, опремљени к'о амерчки командоси, други брадати са шубарама, шајкачама, кокардама..., трећи у џинсу итд. Мало се појаве па нестану, ко их доведе и из ког разлога то је друго питање, али у сваком случају не можеш их вратити. Неко хоће да ти добровољно бесплатно помогне, да погине (већина постане свјесна да се гине тек кад неко страда поред њега), да те који дан одмјени, добро ти дође, шта да радиш него да га прихватиш. Постоји то мишљење да су те јединице биле пљачкашке, било је тога. Било га је свугдје, код тих једница нешто више, јер су углавном биле састављене од момака са ивице или друге стране закона.
Хајде да поставимо питање на другачији начин: Што нису потештени дошли да помогну, гдје су они били? Ипак су већина, па ни једна поштена једница, саставњена од непљачкаша не дође. Гузицом у крај.

Ово.

Ја сам знао да се по 3-4 мјесеца не окупам и будем у истој униформи. Највећи проблем су биле ноге и чарапе, бар мени. Униформа је била са четири различите стране: мајица кратки рукава цивилна или џемпер, кошуља СМБ од ЈНА, јакета америчка, а гаће наше.

Друга ствар, онај ко није искусио рат на својој кожи то гледа другим очима. Ако имаш десет људи, а од тога један украде, силује, убије цивила или заробљеника или учини нешто нечасно и прљаво, џабе је овој осталој деветорици да су сви чисти ко суза, најпоштенији и најбољи људи. Због тога једног тако ће ови са стране гледати и на ове друге. Људска природа је таква. Али то је проблем команде, а не ове друге деветорице исправни војника.

У овоме рату је било доста људи који су себе представљали као четници. Неки су то име оправдали, многи нијесу. Како и ти наведе ође свака па и привремена помоћ је злата ваљала. И фала тим људима до неба.

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

(24-05-2017, 01:03 PM)Ултрадесничар Пише:  "Аркана" , који је био агент СДБ-а а тако и под командом начелника СДБ-а Јовице Станишића.

Ма ти си наш паметни омладинац, а реци нам за кога је радио Шешељ? Ти да издуваш нос осто би и без то мало памети.
Одговори

(29-08-2017, 11:15 PM)Брада Пише:  
(24-05-2017, 01:03 PM)Ултрадесничар Пише:  "Аркана" , који је био агент СДБ-а а тако и под командом начелника СДБ-а Јовице Станишића.

Ма ти си наш паметни омладинац, а реци нам за кога је радио Шешељ? Ти да издуваш нос осто би и без то мало памети.

Добро ја сам омладинац па ми реци за кога је радио Шешељ ?
Одговори

Људи, да ли знате када је Јован Тинтор добио звање четничког војводе?
Одговори

(18-02-2020, 07:12 PM)Војвода Пише:  Људи, да ли знате када је Јован Тинтор добио звање четничког војводе?
Када и Урош Шуштерич, Драшко Стојисављевић и још десетак, по аманету војводе Ракочевића. То је било негде 2008. године. Била је свечаност у селу Ба.
Одговори

(18-02-2020, 09:50 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(18-02-2020, 07:12 PM)Војвода Пише:  Људи, да ли знате када је Јован Тинтор добио звање четничког војводе?
Када и Урош Шуштерич, Драшко Стојисављевић и још десетак, по аманету војводе Ракочевића. То је било негде 2008. године. Била је свечаност у селу Ба.
Сада невин робује у неком бошњачком казамату...
Одговори

Знам...
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним