(25-02-2020, 11:50 PM)Војвода Пише: Читао сам на Википедији, и тамо ми ништа није било јасно! Не могу да прихватим да неки људи имају исти чин као Мишић и Степа!
Чин војвода је мало старији и од Мишића и од Степе.

И једно је ВОЈВОДА = ФЕЛДМАРШАЛ тј. највиши ђенерал, а друго ЧЕТНИЧКИ ВОЈВОДА = командир четничког одреда.
Дакле, никакве везе то нема са Мишићем и Степом, нити са Краљевином Србијом а поготово не са вашом Југославијом.
(25-02-2020, 12:42 AM)Александар Динчић Пише: И Хрвати и муслимани су имали добре диверзантске групе јер су их обучавали инострани инструктори.
То су више новинске приче. И Срби су имали јаке диверзантске групе које су стално упадале преко линија. Нпр. јединица Капетана Драгана а у Босни је било пуно таквије јединица у ВРС.
Војске све три стране су настале из ЈНА.
Оно што су муслимани радили је инфилтрација, тј. убацивање као лака пјешадија за дизање српски линија.
Није то герила него они нијесу имали избора ради српске премоћи у артиљерији и тенковима. Имали су огромне губитке али су се с временом извјештили.
Сваки примјер који ја знам о томе са све три стране, те групе су користиле локалне људе који познају сваки камен на терену а даље је све зависило од дисциплине они који то раде и снаге или слабости противника кога нападају. Ђе је било слабије и ђе се није радило како треба велике штете су направили. На другијем мјестима, нпр. код Слуња 1992. и у Херцеговини 1993. муслимани су упали са великим групама и имали стотину и више мртви у покушају.