Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 1 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Вршење Светих Тајни у доба епидемије

Ти си у жешћем проблему, али се надам да се зезаш.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(28-03-2020, 10:55 PM)херцеговац Пише:  Ти си у жешћем проблему, али се надам да се зезаш.

Ја или ти? Стално нешто пиждриш, правиш се паметан... Те не ваља ти Гргур, те не ваља Зизи, те овај владика, те онај, те променили литургију, и буди бог с нама.

Не кажем ја да су Пастири СПЦ безгрешни (ко Марко Радосављевић), али морамо знати да Бог на невидљив начин води Цркву Духом Светим. Ако у то не верујемо, онда не поштујемо вољу Божију.

Паз' 'вако.... ко се узда у Бога, онда мора и да Му верује да ће водити Цркву, и да је спасење кроз Цркву. Ко не поштује Цркву, он лаже да верује у Бога и Његова обећања.

Како беше.... Верујем у једнога Бога... И у једну Свету, Саборну, и Апостолску Цркву...

Даклем, вера у Свету Тројицу без припадности Цркви је одрицање од Бога. Зато, један Светитељ и вели:
"Ономе коме Црква није мајка, томе ни Бог није отац"

Паметном доста!
.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Налупао си се.

Јуриш вјештице.

Имам утисак да је 1941. ти би први отишао у Љотићевце. Такав ти је склоп.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

(28-03-2020, 11:32 PM)херцеговац Пише:  Налупао си се.

Јуриш вјештице.

Имам утисак да је 1941. ти би први отишао у Љотићевце. Такав ти је склоп.

Што би реко твој кољега из Канаде.... Себи у браду!

Ти си овуден један од малобројних који пропагира њихове фикс идеје.
.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Прво модерниста си. Они Њемцови су били мејнстрим 1941.. Ти то пратиш и не пушташ ни за јоту да је та прича нула.

Друго антикомуниста си као и они.

Треће привиђају ти се ваздан Артемије, зилоти и остала екипа...

Пљунути си Збораш.

И да искључив си без жеље за причом... Ту су одмах равноземљаш, антивакцинаши и остали...

Збораш си пар екселанс!

Одговори

(28-03-2020, 11:54 PM)херцеговац Пише:  Прво модерниста си. Они Њемцови су били мејнстрим 1941.. Ти то пратиш и не пушташ ни за јоту да је та прича нула.

Друго антикомуниста си као и они.

Треће привиђају ти се ваздан Артемије, зилоти и остала екипа...

Пљунути си Збораш.

И да искључив си без жеље за причом... Ту су одмах равноземљаш, антивакцинаши и остали...

Збораш си пар екселанс!
Опет о себи збориш! Модерниста је онај који негодује Цркви и њеним Пастирима, који је умислио да се реформише литурђија, који је антиекумениста и антивакцинаш, који проповеда протестантски научни креационизам, који следи нацистичко-љотићевску идеју о јудеомасонској завери, који је склон зилотизму, итд.

За сад толико!
.

Д М
Одговори

Чек, чек...

О овом нисмо...

Протестантски научни креационизам...

Ти си еволуциониста? Дарвиниста ки онај Максим?

Па ти сам себе растураш...

Јеси од мајмуна поријеклом?

Одговори

(29-03-2020, 12:22 AM)херцеговац Пише:  Чек, чек...

О овом нисмо...

Протестантски научни креационизам...

Ти си еволуциониста? Дарвиниста ки онај Максим?

Па ти сам себе растураш...

Јеси од мајмуна поријеклом?

Баш они који следе протестантски научни креационизам имају мајмунски мозак.

Даклем, да не понављамо зборашки дух у нашој Цркви описан горена
.
-

Д М
Одговори

Опалиш па подвијеш реп...

Јеси еволуциониста?

Је ли ти Дарвин попио мозак?

Одговори

(29-03-2020, 12:30 AM)херцеговац Пише:  Опалиш па подвијеш реп...

Јеси еволуциониста?

Је ли ти Дарвин попио мозак?

Дарвина помињеш? Чек да видимо шта вели Св. Јустин Ћелијски о њему, па ка'е....

"У првом издању свога дела „Порекло врста“, Дарвин није заступао тезу о мајмунском пореклу човека. Напротив, он је у њему допуштао Божју интервенцију у стварању првих органских бића. Тек доцније, под утицајем својих ученика, Дарвин је примио тезу о мајмунском пореклу човека и 1871. год. изложио је у своме делу „О пореклу човека“. Разуме се, из овога се не сме извести закључак да је Дарвин био материјалист и атеист, Јер, 1873. г. – дакле две године после објављивања овог његовог дела – Дарвин је писао једном холандском студенту овако: „Немогућност замислити да је овај величанствени и чудни свемир заједно са свима нама разумним бићима постао пуким случајем – за мене је главни разлог да постоји Бог“. У својој аутобиографији Дарвин каже: „Тајна почетка свих ствари за нас је неразрешива; што се, пак, мене тиче, ја остајем у овом случају агностичар“. "
.

Д М
Одговори

Питам те да ниси еволуциониста?

Или не дај Боже еволуциони креационизам?

Сам си се прозвао, а нећеш да кажеш као да те је срамота.
Чега те је срамота? Што си еволуциониста? Дарвин попио мозак?

Одговори

(29-03-2020, 12:40 AM)херцеговац Пише:  Или не дај Боже еволуциони креационизам?

Па.... слично! Верујем, попут Св. Аве Јустина у хришћански телеолошки трансформизам. А то је да је Бог створио основне органске врсте и трансформирањем органских бића тих врста омогућио постанак нових органских врста.
.

Д М
Одговори

У то није вјеровао Ава Јустин.
У жестокој си прелести.
Пријатељу,
Жестоко си обманут.
Управо то што спомињеш је дошло са запада и то је протестантизам створио.
Покушали су да помире стварање и еволуцију. Лаж и истину да стрпају у исти кош.

Одговори

(29-03-2020, 12:55 AM)херцеговац Пише:  У то није вјеровао Ава Јустин.
У жестокој си прелести.
Пријатељу,
Жестоко си обманут.

Ајде! Шта ћу ти ја кад не познајеш дух и писанија великога Аве Ћелијског? Шта учинише од тебе они зурлоти и збораши? Попили ти мозак начисто!

Ајд да не спамујемо више ову тему Др. Спок!
.

Д М
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним