Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 4.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Амерички комунисти против Трампа

Колико бивших чланова Отпора је било ономад у Трамповом кабинету када је потписан "споразум"?
Одговори

(16-09-2020, 07:36 AM)Vlad Alekš Пише:  Милославе, мени није јасан твој став. Да ли је Отпор био терористичка организација или не? Шта је дефиниција тероризма? Киза је навео неке акције које су терористичке: атентати, постављање експлозива, паљење пожара, пребијања - насиље сваког облика, укратко. Коју од ових насилних акција је извршио Отпор. Ја се једино сећам убиства Бошка Перошевића (ваљда се тако звао човек), које по мени није баш разјашњено. Њега је убио неки психопата, код кога је полиција наводно нашла флајере Отпора. Па су онда они клинци побеглу у Републику Српску или где већ... На пример, данас већ врло добро знамо да је КПЈ била терористичка организација због бројних акција терора над органима легалних власти и обичног становништва. Дакле?

Изазивање оружане побуне - то је тероризам.
Иначе било је више неразјашњених убистава, али немамо доказа.
Одговори

(16-09-2020, 09:42 AM)Шумадинац Пише:  Отпораши су преко 90 посто били младе комуњаре, наследници СКОЈ-а.

Аууу...де ми да се сложимо једаред и са овим ликом...и дивљаху се сви, и не могаху се начудити, говорећи један другоме: "Шта ће дакле ово бити?"

Људи бре и први Скојевци су били као ненасилни а добри родитељи се питаху "Ај'баш да видимо шта 'оће ова деца" чак и непосредно пред крвави пир њихов у Ужицу!

Даклем да није наш Вељо прекинуо "студентски покрет" младе Отпораше, са мелеон Срба и багером-било би крви до колена баш као и у Мајдану касније или са мајмуноликом варијатнтом Отпора данас у Чемерици под називом 'PLANET OF APES MATTER'...или тако нешто!

(14-09-2020, 10:21 PM)Mekenzi Пише:  Западне силе су издвојиле миноран буџет за акције отпора. Отпор је била студентска организација где су студенти кроз креативне идеје и ненасилно изражавали отпор режиму. Отпор се искључиво финансирао из својих прихода. Стране донације нису биле велике.Отпор је само каналисао незадовољну енергију људи. 90% Људи у отпору је радило џабе.

Па ја....најбоље оне ствари раде бесплатне курве, па кад још почну причу о поштењу....кх....кх...није за смејање ал'чоооовече.....

Кидање

Послен улетело у Скупштину, запалило, разбило све што је могло, СВЕ ШТО СУ НЕКИ ДРУГИ СРБИ И РУСКИ АРХИТЕКТИ ГРАДИЛИ, СВЕ ШТО ТИТОВЦИ-ДРУГОВИ ДИЗАЈЕНРИ НИКАД, НИКАД, НИКАД...НЕ БИ МОГЛИ ДА ОСМИСЛЕ...столице, фотеље изнело, слике...АЛ'СЛИКУ МИЛОША МИНИЋА НИКО ДА ТАКНЕ, ЕНО ЈЕ ЈОШ ВИСИ ТАМО!

табаџија

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(16-09-2020, 10:30 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(16-09-2020, 07:36 AM)Vlad Alekš Пише:  Милославе, мени није јасан твој став. Да ли је Отпор био терористичка организација или не? Шта је дефиниција тероризма? Киза је навео неке акције које су терористичке: атентати, постављање експлозива, паљење пожара, пребијања - насиље сваког облика, укратко. Коју од ових насилних акција је извршио Отпор. Ја се једино сећам убиства Бошка Перошевића (ваљда се тако звао човек), које по мени није баш разјашњено. Њега је убио неки психопата, код кога је полиција наводно нашла флајере Отпора. Па су онда они клинци побеглу у Републику Српску или где већ... На пример, данас већ врло добро знамо да је КПЈ била терористичка организација због бројних акција терора над органима легалних власти и обичног становништва. Дакле?

Ко, када и где је изазивао оружану побуну?
Дај примере неких неразјашњених убистава.
Ти си написао у свом тексту да је Отпор терористичка организација. Дакле, дај где је то писало у њиховом програму или наведи конкретне акције.

(16-09-2020, 09:59 AM)Бенито Пише:  Колико бивших чланова Отпора је било ономад у Трамповом кабинету када је потписан "споразум"?

Вероватно су сви осим Вучића били у Отпору. А ни за њега нисам баш 100% сигуран. Smile

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Двојица од четворице- оба Марка, Чадеж и Ђурић, били су чланови Отпора.
Одговори

(16-09-2020, 11:43 AM)Vlad Alekš Пише:  

Ти си написао у свом тексту да је Отпор терористичка организација. Дакле, дај где је то писало у њиховом програму или наведи конкретне акције.
- У Украјини и доле у арапским земљама.
- Не могу, немам доказа, и уопште не бих да се петљам у то.
- То није писало ни у програму КПЈ.
Одговори

(16-09-2020, 12:34 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(16-09-2020, 11:43 AM)Vlad Alekš Пише:  

- У Украјини и доле у арапским земљама.
- Не могу, немам доказа, и уопште не бих да се петљам у то.
- То није писало ни у програму КПЈ.

Милославе, ко у клин, ко у плочу.
Ваљда се подразумевало да када ја напишем реч "Отпор" мислим на организацију која је у Србији свргавала Милошевића. Дакле, мислим само на активности Отпора у Србији. Не мислим на потоња дешавања у Украјини или "доле" у арапским државама. Нисам ни знао да су се те терористичке организације исто звале "Отпор". Зашто је ово битно? Зато што је велики део наше омладине био у Отпору. А они тада нису били ни терористи нити плаћеници. Ја нисам био члан, али јесам био близак са неким људима из Отпора. Посебно са девојкама. Smile
А што се тиче КПЈ и њиховог програма, заиста не знам шта је у њему писало. Нисам читао.
Да скратимо ову бесмислену дискусију: Отпор у Србији није био терористичка организација.
И на крају да цитирам тебе:
"Када би свако постао архитекта – рушиле би се зграде.
Када би се возило без обуке – било би судара на све стране.
Када сви постану новинари – ето до сада невиђене панике и блокаде целе планете."

Одговори

Највећи проблем овог Милослављевог текста, ако смем да приметим, није у тачности факта да је Отпор терористичка организација.
Највећи проблем тог текста је фама да је Отпор срушио Милошевића. То је ноторна лаж.
Одговори

(16-09-2020, 01:08 PM)Бенито Пише:  Највећи проблем овог Милослављевог текста, ако смем да приметим, није у тачности факта да је Отпор терористичка организација.
Највећи проблем тог текста је фама да је Отпор срушио Милошевића. То је ноторна лаж.

Можемо ли чути елаборирану верзију? Кез
Одговори

Врло кратко- ДОС је одрадио изборе од 23 септембра без грешке. Успели су да скупе плебисцитарну подршку Коштуници, а ни на једном изборном месту, изузев Косова и Метохије, нису дозволили изборну крађу. И чланови одбора са других листа, попут СПО, су и доста помогли да не дође до чувених Милошевићевих манипулација. Чак је и СРС прилично благонаклоно, барем неутрално гледао на то да Милошевић сигурно неће победити.
То је једно, а друго је да после избора ДОС показао одлучност да не попусти, чиме не само да је заокружио изборни процес, него је и натерао колњбљивце из режима да пређу на страну ДОС.
Трећи разлог је, наравно, УДБА, која је продала Милошевића исто онако лагано како га је и довела на власт. УДБА је битан фактор зашто је успео 5. октобар. Није најбитнији, али врло важан.
Једном речју, обрни-окрени утицај невладиних организација, па самим тим и Отпора, у свргавању речима Слободана Милошевића је свакако далеко мањи од фаме које су о себи успели да створе, јер политичке странке које су дошле на власт нису могле или нису умеле да им се супротставе као експонентима моћи спољне политике једине светске суперсиле.
Ето, укратко...
Одговори

(16-09-2020, 01:08 PM)Бенито Пише:  Највећи проблем овог Милослављевог текста, ако смем да приметим, није у тачности факта да је Отпор терористичка организација.

Има доста проблематичних ставова у тексту. Требаће ми пар дана да их сакупим, па да реагујем. У рубрици "Одјеци и реаговања".

Одговори

(16-09-2020, 09:59 AM)Бенито Пише:  Колико бивших чланова Отпора је било ономад у Трамповом кабинету када је потписан "споразум"?

Да ли је и Бошко Обрадовић био отпораш?
Одговори

(16-09-2020, 03:05 PM)ОРЈУНА Пише:  

Да ли је и Бошко Обрадовић био отпораш?

Није.

Бошко тек 2001 оснива неко студентско удружење.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Такође мислим да није. Верујем да он уопште није планирао да се бави политиком, него се све тако некако "искундачило".
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним