Поруке: 9,121
Теме: 234
Придружен: Jul 2013
Углед:
373
Интересантно да су први студентски протести били 1894 и 1902.
1894-Београдски великошколци неколико пута су демонстрирају због укидања устава.Ректор забрањује одржавање свих зборовау великој школи, али на тражење управе Београда да каже која је тогрупа студената, одговара да је то организована група.
1902-Великошколци демонстирају против режима Александра Обреновића. Ректор Милан Јовановић Батут тажи од власти да казни полицајце који су "крајње неумесно грубо и на начин који понижава "великошколце" интервенисали против демонстраната.
Нови ректор Марко Леко тражи од министра просвете да моли краљада ослободи све кажњене "великошколце" Краљ их је указом ослободио.
1905-Демонстрације против уредбе којом се забрањивало слободно политичко и научно удруживање и које приморава студенте да живе у месту пребивалишта.
1931 и 1932 Против шестојануарских пучиста и генералске владе Петра Живковића и краља Александра.
1936-Против режима Милана Стојадиновића, а за демократизацију друштва и аутономију Универзитета...
Као што се види из приложеног студентски протести пртив режима и борбу за права студената а универзитету постојали су и пре другог светскиг рата.
Називати студентске ненасилне, мирне протесте терористичким организацијама мени не иде у главу. Вероватно јурећи да текст буде"јак таблоидан" ко у информеру и оно опробана терминологија која пали код националиста да је"отпор" терористичка организација.Мислим да госн. Самарџић нема потребе да пише ко што пишу таблоиди инфорер и курир. Госн. Самарџић је ипак истирички истаживач који треба да барата искључиво са доказимаи чињеницама.
Пиање за госн. Самарџића пошто пише да је отпор терористичка организација да ми нађе и једног наурожаног терористу грађанског покрета отпор из Србије са пушкана,бомбама, хладним оружјем или да докаже терористичко деловање дизање у ваздух државних институција, киднаповање, масовне егзикуције, клање, стрељање, атентати...
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
(Последња измена: 17-09-2020, 10:13 AM од
Mekenzi.)
Поруке: 16,985
Теме: 632
Углед:
1,870
Не знам зашто сте се ти и Влад нашли толико погођени.
Где смо уопште рекао да су студентске организације терористичке и да је Отпор био студентска организација?
Није. То је била група страних плаћеника која се инфилтрирала и у студентски покрет. Та група је основана, обучена и плаћена ради насилног рушења режима у Србији, а потом и у другим државама и зато је терористичка. После је коришћен термин "наранџасте револуције", али било је и жртава. Сем тога, огромне количине новца издаване на црно, често и у коферима, биле су извор криминалних активности, укључујући и везе са криминалним клановима. О тим криминалним активностима мени су највише причали лидери две влашке НВО, Ђорђевић и једна жена, заборавио сам име, то је било пре више од 20 година. Они су често ишли у Београд, познавали су лидере главних НВО и били су шокирани оним што су видели.
Јасно је да ти, Влад и његови пријатељи немате везе са овим.
Погледи су били против Милошевићевог режима, а истовремено и против свих тих НВО.
Тада је била позната емисија Утисак недеље, када смо код Оље Бећковић гостовали Биљана Србљановић, Вулин и ја. Биљана, чије име је било у импресум Погледа, били смо наравно удружени против Вулина. Онда сам поменуо Сороша, Биљана је почела да га брани и тако сам уживо сазнао да је постала сорошевка. Вулин је то искористио и дошло је до драмског обрта.
Остојић, директор Студија Б, рекао нам је после да је то био најгледанији Утисак, са преко милион гледалаца.
Време је одмах објавило коментар "Дража и Јожа против остатка света", изврћући све наглавачке.
Дуга прича.
Поруке: 837
Теме: 6
Углед:
148
Ако ми допустиите да напишем пар ствари око тог аргумента, моје мишљење је такво.
Нато-пакт је терористичка организација, мислим да то не требам доказивати.
Отпор је субверзивна организација, коју је финансирало Нато и која је деловала у корист те терористичке организације.
Може се зато Отпор сматрати његовом споредном организацијом. У том смилсу је Самарџић потпуно у праву.
А није Отпор оборио Милошевићев режим, нити ДОС. По мени НАТО га је оборио, зато што је јасно дало на знање српском народу, да ако ће гласати за Слобу, добиће и даље санкције, пад стандарда, бомбардовања, изолацију...у суштини то је био рекет.
(Последња измена: 17-09-2020, 06:01 PM од
ЛукаЛоко.)
Углед:
373
17-09-2020, 06:43 PM
Цитат:ЛукаЛоко
Ако ми допустиите да напишем пар ствари око тог аргумента, моје мишљење је такво.
Нато-пакт је терористичка организација, мислим да то не требам доказивати
НАТО је регуларни војни савез који доноси мир и безбедност.
Све НАТО чланице су војно безбедне и живе у деценијском миру.
Цитат:Отпор је субверзивна организација, коју је финансирало Нато и која је деловала у корист те терористичке организације.
Отпор је био грађански студентски покрет настао 92-ге. Где су млади људи удружили да после силних страхота и зла које је нанео комунистички Милошевићев режим коначно да му дође крај а Србија врати на демократски пут и у савез проевропских земаља. НАТО нема везе са отпором.
Цитат:Може се зато Отпор сматрати његовом споредном организацијом. У том смилсу је Самарџић потпуно у праву.
А није Отпор оборио Милошевићев режим, нити ДОС. По мени НАТО га је оборио, зато што је јасно дало на знање српском народу, да ако ће гласати за Слобу, добиће и даље санкције, пад стандарда, бомбардовања, изолацију...у суштини то је био рекет.
Милошеввићев режим је оборио народ радници, сељаци, професори и студенти.
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 4,401
Теме: 55
Углед:
648
(17-09-2020, 06:43 PM)Mekenzi Пише: НАТО је регуларни војни савез који доноси мир и безбедност.
Све НАТО чланице су војно безбедне и живе у деценијском миру.
Како да не, ево Грчка и Турска на ивици рата. Поново.
Америка готово никад није била ван неког рата.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 1,273
Теме: 1
Придружен: Nov 2019
Углед:
299
Мислим да не треба потценити значај службе и њених остатака на овим просторима али не треба ни преценити. Милошевић је после свега што се десило на овим просторима у тих десет година његове владавине, једноставно, морао изгубити на тим изборима, са или без утицаја службе. То је било једино логично.
Други је пар опанака шта се после тих избора догодило у земљи.
(Последња измена: 17-09-2020, 09:26 PM од
Ђорђе.)
Углед:
373
Прво сви Ви сте били активни и подржавали сте пад Милошевића и подржавали сте Коштуницу, дос и отпор.. Поготово госн. Самарџић који је 15 година посветио труда и рада да се Милошевић сруши и који је пррозападно орјентисан. Који баш није љубитељ истока..
А да циа је платила Вељу да крене из Чачка, ЦИА је платила људе на блокадама граничних прелаза, циа је платила штрајк у Колубари, циа је платила студенте, ученике и раднике, платила је и навијаче, уметнике, глумце, спортисте и на крају платила јкомплет пети октобар са милион ипо терориста Срба да изађу на улице.....
Дај бре, 2000 свима нама је био пун к...Милошевића.
Човек јеоставио изоловану, разваљену, осиромашену Србију.
Знате ли да 2000 године нити један једини ЈАТ-ов авион није нигде летео нити је било слетања...
И сад овде пиждрите за њиме, како је запад помогао, ако је помогао паметно је урадио да се отресемо зла ко што су се отресли Румуни, Бугари, Мађари, Чеси и остали...
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 14,504
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,044
Добро Ти је било ово за Отпор. Чисто да видимо аргументе да ли је или није била терористичка организација, кад је већ изнета та тврдња.
Али, немој сада расплињавати тему. То што је Милошевић пао нема никакве везе са Отпором.
ПС Зашто пишеш малим словима лична имена или имена именица које се пишу великим почетним словом?
Поруке: 2,302
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
Нато јесте терористичка организација - North Atlantic Terorist Organization.
Да се не лажемо, као и већину лидера малих држава, тако је и Милошевића на власт довела тајна служба неке велике силе или групе сила. Сила донела, сила однела. У једном тренутку сваки од тих лидера се заигра, направи грешку, и онда га силе смакну. Ко је читао Срце таме од Конрада или гледао Апокалипсу данас од Кополе зна о чему причам. Тако је било и са потоњим нашим владарима. Ђинђић, Коштуница, Тадић... наставити низ.
Иначе, данашњим речником казано, Милошевић је доста времена у многим стварима био суверениста. Вероватно је био суверениста док је то одговарало великим силама, и то из само њима знаних разлога. То је показатељ да ни суверенизам није баш у сваком случају добра идеологија.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Поруке: 1,273
Теме: 1
Придружен: Nov 2019
Углед:
299
Ма каква терористичка организација... Једноставно, војни савез који користи историјски тренутак у коме нема апсолутно никаквог ривала (или га није имао).
(Последња измена: 18-09-2020, 12:17 PM од
Ђорђе.)