Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Митрополит Амфилохије

(02-11-2020, 09:36 AM)Шумадинац Пише:  

Подсетник

Шуми немо да те чује патријарх.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Митрополит Амфилохије имао је пензију од 96 евра и њу је давао онима који имају мање.
Ова је тако снажна порука и неодољиво подсећа на патријарха Павла. Стално треба причати о оваквим Богоугодницима. Ваистину!
Одговори

(02-11-2020, 09:26 PM)Бенито Пише:  Митрополит Амфилохије имао је пензију од 96 евра и њу је давао онима који имају мање.
Ова је тако снажна порука и неодољиво подсећа на патријарха Павла. Стално треба причати о оваквим Богоугодницима. Ваистину!

Милови медији годинама су спиновали како митрополит има рачуне на Кипру и да држи хотеле по приморју. Биће да су га побркали са својим вођом. Сирома'
Одговори

(02-11-2020, 10:03 PM)ХраброСрце Пише:  
(02-11-2020, 09:26 PM)Бенито Пише:  Митрополит Амфилохије имао је пензију од 96 евра и њу је давао онима који имају мање.

Милови медији годинама су спиновали како митрополит има рачуне на Кипру и да држи хотеле по приморју. Биће да су га побркали са својим вођом. Сирома'

Него,

Де да видимо рачун Митрополије, и шта све поседује..

Улазница на Острог нико не остави спод 30-50 евра па Видите који је то бизнис...

Митрополит Амфилохије им је оставио пуне рачуне пара, злата, земље, некретнина диљем Црне Горе....

Митрополија је најуспешнија компанија у Црној Гори.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(02-11-2020, 10:55 PM)Mekenzi Пише:  Него,

Митрополија и треба да посједује
Одговори

(02-11-2020, 10:55 PM)Mekenzi Пише:  Улазница на Острог нико не остави спод 30-50 евра па Видите који је то бизнис...

Ulaznica se naplaćuje za ulazak na Ostrog??? Poslednji put sam bio na Ostrogu 2001 godine, ako se naplaćuje ulaznice to je za mene šok. Pre 20 godina nije bilo tako.
Одговори

Ма, пусти га. Какве улазнице...
Одговори

Можда је Кизо мислио да већина Подострогом потроши на даривање икона, на свијеће,..., или га је неки пролетер баш обмануо.
Какве улазинце, глупости
Одговори

Него, знате ли ви кад је Амфилохије, слава му и милост, највише омашио у процени?
Питао сам то већ на Квизу.
Одговори

(02-11-2020, 10:55 PM)Mekenzi Пише:  Него,

Улазница на Острог нико не остави спод 30-50 евра па Видите који је то бизнис...

Митрополит Амфилохије им је оставио пуне рачуне пара, злата, земље, некретнина диљем Црне Горе....

Митрополија је најуспешнија компанија у Црној Гори.

Даклем ми би да јавно одамо признање Кизи!

ИЗДРЖАО ЈЕ ЦЕО ЈЕДАН ДАН ДА ЛИЈЕ КРОКОДИЛСКЕ СУЗЕ!

Свака част!

Себи убраду:

Зато га и нијесмо подсећали шта је оно говорио 'номад кад је Митрополит одржао слово на одру Зорана Ђинђића. Мишљах није ред сад...

Ну шта'ш....тагата је србска поголема!

Тужан

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(03-11-2020, 12:14 AM)Бенито Пише:  Него, знате ли ви кад је Амфилохије, слава му и милост, највише омашио у процени?

Kad?
Одговори

(02-11-2020, 11:35 PM)luka.luke Пише:  Можда је Кизо мислио да већина Подострогом потроши на даривање икона, на свијеће,..., или га је неки пролетер баш обмануо.
Какве улазинце, глупости

Управо то.

Нисам мислио на праве улазнице него на "улазнице" за "дарвање" поред икона. На острогу су сваки дан пуни ћупови и то преливају евра и осталих валута. Плус сувенири, магнети, бројанице, ланчићи, чист бизнис и лова до крова...

А децу лечимо смс порукама. Када сте чули да је манастир острог или спц било ком српском детету платила лечење, сиромашнима обновила кућу а Косову ,домаћинима српским купила краву, овцу, засаде.

Битно је да је владикама око врата и на мантијама пар кг позлата. И да су крстови од чистог злата и да се возе у блиндираним скупим лимузинама...

Да ти свештеник оржи опело, крсти и венчава испод 150 евра ође у банатској епархији неће да изиђу ако не донесеш кеш на руке свештенику и то у еврима, може у динарима али тешка срца примају.

Проповедање сиромаштва и монаштва за крстом од сувог чистог злата у рукам од пар кг па мени баш не иде заједно.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

(03-11-2020, 08:55 AM)Капетан Пише:  
(03-11-2020, 12:14 AM)Бенито Пише:  Него, знате ли ви кад је Амфилохије, слава му и милост, највише омашио у процени?

Kad?
Давно.
Одговори

(03-11-2020, 09:39 AM)Mekenzi Пише:  
(02-11-2020, 11:35 PM)luka.luke Пише:  Можда је Кизо мислио да већина Подострогом потроши на даривање икона, на свијеће,..., или га је неки пролетер баш обмануо.
Какве улазинце, глупости

Управо то.

Нисам мислио на праве улазнице него на "улазнице" за "дарвање" поред икона. На острогу су сваки дан пуни ћупови и то преливају евра и осталих валута. Плус сувенири, магнети, бројанице, ланчићи, чист бизнис и лова до крова...

А децу лечимо смс порукама. Када сте чули да је манастир острог или спц било ком српском детету платила лечење, сиромашнима обновила кућу а Косову ,домаћинима српским купила краву, овцу, засаде.

Битно је да је владикама око врата и на мантијама пар кг позлата. И да су крстови од чистог злата и да се возе у блиндираним скупим лимузинама...

Да ти свештеник оржи опело, крсти и венчава испод 150 евра ође у банатској епархији неће да изиђу ако не донесеш кеш на руке свештенику и то у еврима, може у динарима али тешка срца примају.

Проповедање сиромаштва и монаштва за крстом од сувог чистог злата у рукам од пар кг па мени баш не иде заједно.

Ово твоје писаније би свих 7 секретара СКОЈ- а потписали да су живи. Скојевац

Треба живети у цркви да би се знало кога све, и шта све помажу цркве, па и сама митрополија Црногорско приморска.

Те приче о скупим аутомобилима, позлаћеним кашикама и апартману је најобичније медијско-удбашко спиновање. Лично знам у каквим је условима живео митрополит Амфилохије и са пуном одговорношћу тврдим да је кућа коју називамо Митрополија, једна од просечних, по свом изгледу, на Цетињу. Сав намештај је дониран, као и посуђе и остале потребштине. Једина скупље опремљена просторија у том дому је дневна соба, која служи и као пријемни салон, и салон за прес конференције.

А кога и колико људи цела Црква помаже, о томе је вама војвођанерима и беспредметно причати. Црквене кухиње припремају више оброка него све државне кухиње и на тај начин помаже не само православне. Не познајем никог ко је затражио помоћ од наше цркве, а да му се није изашло у сусрет, а насупрот томе знам лично на стотине људи који су оперисани, запослени, и на други начин помогнути од цркве. А монаштво није потребно тражити, довољно је да само чују за нечији невољу и муку. Они сами притичу у помоћ. И у то сам се сам небројено пута уверио.

На пример, један од наших манастира, који се бави издавачком делатношћу, послује са губитком.

Зашто? - упитаће се многи војвођанери. Скојевац

Зато што игуман тога манастира вели: "Нећемо ваљда да зарађујемо на мисији коју обављамо у народу." И сваког дана спреме око 150 оброка. А њих је свега двадесетак, али је много сиротог народа који тај манастир храни...И тако у недоглед...па и по целој Митрополији Црногорско приморској, и Будимљанско-никшићкој епархији.

И што се тиче возила које је користило митрополиту Амфилохију - донација је. И искрено, са тим возилом је успео да допре до најудаљенијих и најнеприступачнијих предела Црне Горе, да освешта и живот удахне, и обнови давно заборављене урушене, у времену изгубљене цркве и манастире.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним