Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 3.75 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Четници и Немци- фотографије!

(28-07-2020, 07:34 PM)ОРЈУНА Пише:  Стварно би се могло рећи да је Бањичић. Опис слике каже да је настала у североисточној Босни. Сарадња са Немцима на том подручју је оправдана.

Ако је Рајо,онда је размена десетак високих немачких официра, чији авион је пао ту. Принудно слетање.
Одговори

(28-07-2020, 09:28 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(28-07-2020, 07:34 PM)ОРЈУНА Пише:  Стварно би се могло рећи да је Бањичић. Опис слике каже да је настала у североисточној Босни. Сарадња са Немцима на том подручју је оправдана.

Ако је Рајо,онда је размена десетак високих немачких официра, чији авион је пао ту. Принудно слетање.

То је то. На слици је и Вернер Лоренц. Колико четника је размењено?
Одговори

Има у Дражи 5. цела преписка, радиом, Рајина са Дамјановићем, око ових Немаца. На крају, нису четници много добили. Дамјановић није редовно одговарао, каснио је, био је негде далеко, у неким борбама. Рајо је за Немце добио нешто, али колико се сећам, то није било у оквиру оне размене за 350 заробљених Немаца.
Говорим о октобру 1944. Је ли слика из тог доба?
Одговори

Опис каже да је слика из јесени 1942. док је Лоренц надгледао повлачење Немаца. Сигурно је грешка, па је вероватно из 1944.
Одговори

(29-07-2020, 04:58 PM)ОРЈУНА Пише:  Опис каже да је слика из јесени 1942. док је Лоренц надгледао повлачење Немаца. Сигурно је грешка, па је вероватно из 1944.
Одакле су се повлачили у јесен 1942?
Одговори

(07-07-2020, 11:53 PM)Филип Ђукић Пише:  Да ли вам се чини могућим да су ово припадници дивизије Бранденбург?
[Слика: truth68x3x.jpg]

Да ли овде видите Бугаре?
Одговори

Овде нема Бугара.
Одговори

(16-12-2020, 12:47 PM)Александар Динчић Пише:  Овде нема Бугара.

Писао су беше једном где је настала ова слика?
Одговори

Мајсторовићеви људи, али је фотографија много пута преснимавана и тако је изгубила своју оригиналност. Тако да не могу јасно да видим ознаке код немачких војника. Мада ми делује да је у питању полицијски одред.
Одговори

(16-12-2020, 05:34 PM)Александар Динчић Пише:  Мајсторовићеви људи, али је фотографија много пута преснимавана и тако је изгубила своју оригиналност. Тако да не могу јасно да видим ознаке код немачких војника. Мада ми делује да је у питању полицијски одред.
Војвода Мајсторовић, што је био негде на Авали?
Одговори

Најпре у крушевачком крају, а после, по казни, у Београду и околини.
Одговори

(16-12-2020, 07:57 PM)Александар Динчић Пише:  Најпре у крушевачком крају, а после, по казни, у Београду и околини.

Мајсторовић ког су убили четници у Београду 1943?
Одговори

Нема другог. Само ја мислим да је убијен 1944.
Одговори

Можда. Има тачно у књизи Радета Ристановића.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним