Оцена Теме:
  • 18 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

Карађорђе, седи други сдесна?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

[Слика: previslav_milovanovic_ebir.jpg]
Одговори

(11-12-2020, 09:57 PM)Перун Пише:  Карађорђе, седи други сдесна?

Не бих рекао.
Одговори

Зна ли неко,где и када је ова слика настала?Препознајем једног од браће Филиповић из Горске Краљеве Гарде са Барјаком.Да ли је потпоручник Живорад Мишић десно?
[Слика: Screenshot-3.png]
Одговори

Може да буде ујесен 1944. у Сјеници или околини. Није ово Мишић.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(15-01-2021, 02:10 PM)Николај Пише:  Може да буде ујесен 1944. у Сјеници или околини. Није ово Мишић.
Можда касна јесен,децембар,види се Снег,овако по кућама бих рекао да је Фоча на пример,тај крај у сваком случају,само да ли је крај 1944, или почетак 1945. године,то не знам.Гарда је сигурно.Smile
Одговори

Кроз Сјеницу су прошли у новембру, то је још јесен, а сигурно има снега у том крају већ тада. Али можда и није тад сликано.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Да у тим крајевима има највише Снега увек,да ли је касна јесен или зима све једно је то код њих,можда разлика у температури,али снега има и у новембру тамо.Није то Банат!
Одговори

Пријепоље,испред одреда је богослов Деспотовић.
Одговори

Четник "Ђедо".Зна ли неко ко је на слици?
Извор:Народни Музеј у Ваљеву
[Слика: 8-76-5804.jpg]
Одговори

Да није Ђедо? Smile
Одговори

(17-01-2021, 09:33 PM)Милослав Самарџић Пише:  Да није Ђедо? Smile
Надимак Ђедо,али није Ђекић,ово је неки други,зато питам.
Одговори

(17-01-2021, 08:45 PM)Милош Шарац Пише:  Четник "Ђедо".Зна ли неко ко је на слици?
Извор:Народни Музеј у Ваљеву
[Слика: 8-76-5804.jpg]

[Слика: 8-76-5804k.jpg]

[Слика: image.jpg]
Одговори

Мислио сам на Име и Презиме особе са слике,и ако може нешто више да се напише.Марио Свака част за бојење!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним