Оцена Теме:
  • 57 Гласов(а) - 4.46 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ

(02-02-2021, 07:04 PM)Николај Пише:  Гордана Бајлони, ћерка богатог београдског индустријалца, један од првих курира који је из окупиране земље однео вести о Дражи у Истанбул, касније финансијер покрета, на снимку из 1934. године испред своје куће у Кнез Милоша бр. 66.

[Слика: image.jpg]

7.dec.1914. Beograd - 7.jan.1999. Lisabon
Nemacki izvestaji navode da je bila napadno lepa i inteligentna zena.
Iz zemlje izasla sa bratom Gradimirom u organizaciji majora Zarka Todorovica Valtera, a uoci rata imovinu porodice Bajloni, svojim kanalima u SAD prebacio je Dusan Popov Tricikl.
Posle rata imala je poslovno-privatne kontakte s Milanom Stojadinovicem.
Mira Adanja Polak uradila je s njom intervju.
Одговори

И умрла је богата.
Одговори

(02-02-2021, 06:16 PM)Перун Пише:  Шарац, није Арсенијевић. Он је у то време био поручник а дотични носи “еполете” наредника.

Ја ипак мислим да је он!Немам података о њему али знам га у Душу што се каже по сликама.Вероватно је касније унапређен у чин потпоручника исто као и Миливоје "Брка " Тешић,и он је био наредник.Имам Наређење о Тешићевом унапређењу од лета 1944. године у чин потпоручника.Значи да је ова слика настала у пролеће или почетком лета.Види се и по одећи да су добро обучени.Највероватније мај месец је у питању.
[Слика: Screenshot-1.png]
На овој слици Његован Арсенијевић је имао дужу браду.Сликано пар месеци касније,тачније током прославе Краљевог Рођендана 6. септембра 1944. године у Прањанима.Тад је већ требало да је постао потпоручник.
[Слика: Screenshot-2.png]
Одговори

Милан Медић је у белој блузи а изнад нема шансе да је Негован.
Одговори

[Слика: 312.png]
Одговори

Је ли овај што грли ову двојицу Филип Ајдачић?
Одговори

(03-02-2021, 07:42 PM)ХраброСрце Пише:  Је ли овај што грли ову двојицу Филип Ајдачић?
Јесте.
Одговори

Десно од њега је Бошко Рогић

Калабићев кум
Одговори

(03-02-2021, 07:48 PM)Редов Александар Пише:  Десно од њега је Бошко Рогић

Калабићев кум

Како знаш?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(03-02-2021, 12:21 PM)Милослав Самарџић Пише:  Милан Медић је у белој блузи а изнад нема шансе да је Негован.
Ја Његовану(Неговану), и ноге знам(Конституцију) , на другој слици у белој блузи је Његован а не Милан Медић-као што сте ви рекли да "нема шансе",уз још једном дужно поштовање молим вас немојте да ме исправљате више о официрима Гарде јер стварно,све грешку за грешком правите.Ово је чисто ради истине из Историјске тачке гледишта,немам никакве лоше намере према вама,дали сте ми доста слика и ја сам вам захвалан!Има много других извора осим вас и ваших извора,хвала богу већина слика је исписана на полеђинама са именима.Нисте за слике јаки довољно да самном расправљате нити да ме исправљате,нашао сам вам милион грешака,(име и презиме),и то већином познатих официра.Држите се ваших књига(за ваше здравље).Хармоника
[Слика: Screenshot-2.png]
Одговори

Шарац мислим да си у конкретном случају у праву,али запамти,нисам стручњак за лице и слике,али полеђина и натпис на њој често збуни.НПр пише Петар Петровић,ти помислиш да је о тој особи реч,кад оно намењено њему,или запис касније настао,или после рата ко зна ко је где имао слику па написао,или се делимично види полеђина није увек веродостојна.
Одговори

Користим више јаких извора,нема шансе код овако значајних официра да погрешим! Самарџић често наведе погрешно име неког официра,надимак исто,На пример није Негован него Његован Арсенијевић,побогу човек је био командант 1.Опленачке бригаде.Има стварно много грешака код њега,немам времена за све то,ево још пар примера:наредник Велимир"Веља" Кочовић-мој извор од његове родбине,Милослав води као Војин "Коча" Кочовић.Наредник Миле Козодер по Самарџићу,по мом извор исто од родбине Миодраг Козодера.Још плус сам је признао за Лунета Јеринића да није сигуран али и то ћу ископати.
Одговори

(03-02-2021, 08:19 PM)Перун Пише:  
(03-02-2021, 07:48 PM)Редов Александар Пише:  Десно од њега је Бошко Рогић

Калабићев кум

Како знаш?
Било је на форуму овде приче о томе,па сам налетео на целу слику која није била објављена овде.Имате кад листате око 405 странице па уназад ћете наћи причу о Ђорђу Рогићу коју је повео Шарац.
Одговори

[Слика: 1944-35.png]
Група четника из села Породин код Жабара, лета 1944. године.Породин је село удаљено 35. км јужно од Пожаревца.Браничевски округ!Становници су углавном Власи.По мени занимљиве ознаке на капама,које су се иначе носиле на грудима
Извор:Serbian Chetniks Australia

[Слика: image.png]greenshot screen capture
По мени прелепо обојена фотографија Леониде Петровића,команданта Зајечарске бригаде Тимочког корпуса,бојење извршено од не познатог појединца,нажалост.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 5 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним