(12-02-2021, 06:17 PM)posmatrač Пише: И усташе у Лици су "грешком" извјештавал да у их Србу 27.07.1941. напали четници.
Неком Нијемцу из Хамбурга може да се деси да помијеша четнике и партизане, али Хрватима из Лике!
И на Озрену су тако грешили, па су после рата комунисти исправљали те грешке у документима...
И на Мајевици (у јуну - када нема комуниста), Требави, Босанској крајини (у мају-када нема комуниста), Книнској крајини, у Херцеговини (у јуну - када нема комуниста)...
Ево једног занимљивог сведочења:
Током офанзиве на Козару, у љето 1942. године, забиљежени су покушаји усташа да преобучени у четнике, српском народу докажу како су и четници тобоже на њиховој страни и како кољу српски народ. Ово је, између осталог, посвједочио очевидац Душан Милаковић: „Поватали нас једно 400. Доћерају у Ламовиту, у школу. Иде један усташа, један четник. На њему кокарда, све четничко. Још четника. Свукуда кокарде. А онај усташа свукуда с њима. И носи вако велики сврдлић. Ону бургију. Иде и вади људма очи. Пружамо ноге. Пружамо руке. Гледа. Иде и вади очи живијем људима. Једно пет-шест људи нојка је… Извадло очи, живије. Вади и онај четник. Да! Усташа онај вели:
– То је ваш брат четник! Види шта ради од вас!
Четник врти бургију и вади. Не знам му име. Ко ће знати! Није то био четник, већ усташа. Само метно кокарду. Какви четник, какво шта!“
Ova slika je već dosadila svima i svakome, ali neprestano se vrti i predstavlja, kako mantraju komunisti, "krunski dokaz" u prilog optužbi za saradnju četnika sa ustašama, ni manje ni više!
U ovom tekstu na slici se tvrdi da su četnici "uspjeli deblokirati ustaško-domobranski garnizon u Sanskom Mostu", i još koješta.
Pa vas molim još jednom za objašnjenje ove slike ili neki link gde ga mogu pronaći.
Već sam negde naišla na analizu slike i dokaz da na slici nije Uroš Drenović, po analizi fizionomije.
Ево да помогнем. На слици су комунистички статисти, нема Дреновића. Бронзани Мајдан је био четничка територија још из времена јединствене борбе против усташа у коју су партизани упали јуна 1942. Четници су тај упад одбили и тиме су спречили геноцид над Србима у том подручју. Дакле, сам тај сукоб нема везе са операцијом Западна Босна, осим што су се временски поклопили. За следећи пут треба да се "наоружаш" добром литературом, иначе ће људи помислити да тролујеш. То ти је мој добронамеран савет, срећно!
(16-02-2021, 05:18 PM)Natalijina Ramonda Пише: Ovo je navodno Dražino pismo Stepincu, verovatno falsifikat.
Zna li neko nešto o ovome?
Има у књизи Фалсификати комунистичке историје. То писмо није Дражино.
Hvala, tako sam i mislila.
(16-02-2021, 06:42 PM)Антитоталитаран Пише: Ево да помогнем. На слици су комунистички статисти, нема Дреновића. Бронзани Мајдан је био четничка територија још из времена јединствене борбе против усташа у коју су партизани упали јуна 1942. Четници су тај упад одбили и тиме су спречили геноцид над Србима у том подручју. Дакле, сам тај сукоб нема везе са операцијом Западна Босна, осим што су се временски поклопили. За следећи пут треба да се "наоружаш" добром литературом, иначе ће људи помислити да тролујеш. То ти је мој добронамеран савет, срећно!
Hvala na objašnjenju. Priznajem da jako malo znam o tim istorijskim činjenicama i da se trebam "naoružati literaturom", ali sam nestrpljiva da odgovaram na svakodnevne laži i falsifikate koji se plasiraju i šire internetom. Zato sam i postala član ovog foruma. Ima i gorih slika, ali sad sam u nedoumici da li da ih objavim i pitam za objašnjenje ili ne. Ima i takvih "dokumenata" na koje bi samo vi koji znate jako puno znali odgovoriti.
Jedna od bezobraznijih laži o "saradnji četnika sa Nemcima"!
Izvor: Komunistička fabrika falsifikata.
Tvrde da je Herman Neubacher, Hitlerov izaslanik za Balkan, napisao ovu rečenicu:
"Tako je u novembru 1943. godine došlo do sporazuma sa četničkim vođama Kalabićem, Keserovićem, Lukačevićem i drugima koji je sadržavao obavezu o međusobnom nenapadanju i o zajedničkoj saradnji protiv zajedničkog neprijatelja - Titovih partizana".
Jeli to onaj isti Herman Neubacher koji je, kad je čuo da se sudi Draži Mihailoviću zbog navodne saradnje sa Nemcima tražio i odobreno mu je da svedoči na tom "sudu" da je istina potpuno suprotna, da Draža Mihailović nije hteo ni da razgovara s njim o ponuđenoj saradnji sa Nemcima (o čemu postoje dokumenti)? Ali mu komunistički "sud" i pored svih garancija o njegovoj bezbednosti nije dozvolio ni da se pojavi na sudu, i još ga je strpao u beogradski zatvor kad je došao iz Beča?
Naravno, bilo bi nezgodno čuti na sudu da glavni Hitlerov izaslanik za Balkan demantuje saradnju sa Dražom Mihailovićem, iako mu je bio glavni neprijatelj u ratu. Pa su ga još strpali u zatvor sve do 1952. godine. Kao što je američkim pilotima koje je Draža spašavao rečeno da će biti odmah uhapšeni ako se pojave u Jugoslaviji. I usput jedno pitanje - kako su to Amerikanci mogli tolerisati takve pretnje njihovim pilotima od strane komunističkog taloga??
Molim za objašnjenja i dodatna saznanja o ovom komunističkom falsifikatu i monstruoznoj laži.