Оцена Теме:
  • 12 Гласов(а) - 3.92 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Украјина и Новорусија

(26-02-2022, 04:11 PM)Mekenzi Пише:  У овом "рату" је пуно медијских спинова, манипулације и контрадикторности да се не зна какво је реално стање на терену.
Руси изгледа да ништа сем чернобиља нису озбиљно освојили. 

Руси су уништили све украинске авио базе и аеродроме.

Руси нису ни близу центра Кијева.

Не верујем да је Русима и циљ да нешто освајају па да остају у тим градовима. Пре свега је циљ уништавање технике и војно сакаћење Украјине. Чини се као да и Укри то схватају па се избегава неки велики окршај. Млазно ваздухопловство и не дејствује готово, обе стране имају јаке системе ПВО. Знаш ли колико треба ресурса да се осваја Украјина и да остаје Војна полиција у градовима?

Украјина је огромна земља, тешко да неко тек тако планира да је "освоји". Наравно да Русија то може ако хоће али то захтева акцију већих размера. Руси су упали са мањим ударним групама са више страна и чисте кључне тачке и иду даље. Нисам приметио ни савремену технику за сада, углавном модернизоване 72 и старије оклопњаке. Тако се бар чини. Време ће нам показати.
Одговори

(26-02-2022, 05:55 PM)Павле Пише:  
(26-02-2022, 04:11 PM)Mekenzi Пише:  У овом "рату" је пуно медијских спинова, манипулације и контрадикторности да се не зна какво је реално стање на терену.
Руси изгледа да ништа сем чернобиља нису озбиљно освојили. 

Руси су уништили све украинске авио базе и аеродроме.

Руси нису ни близу центра Кијева.

Не верујем да је Русима и циљ да нешто освајају па да остају у тим градовима. Пре свега је циљ уништавање технике и војно сакаћење Украјине. Чини се као да и Укри то схватају па се избегава неки велики окршај. Млазно ваздухопловство и не дејствује готово, обе стране имају јаке системе ПВО. Знаш ли колико треба ресурса да се осваја Украјина и да остаје Војна полиција у градовима?

Украјина је огромна земља, тешко да неко тек тако планира да је "освоји". Наравно да Русија то може ако хоће али то захтева акцију већих размера. Руси су упали са мањим ударним групама са више страна и чисте кључне тачке и иду даље. Нисам приметио ни савремену технику за сада, углавном модернизоване 72 и старије оклопњаке. Тако се бар чини. Време ће нам показати.

Нормално. Руси ће држати ослобођене територије Доњецка и Лугањска, а из моје перспективе остатак Украјине држаће само привремено. Наравно, на првом месту је потпуно уништење Украјинске војске и за сада им иде солидно. 
Руси кажу да су скоро скроз онеспособили украјинску ПВО и авијацију, као и флоту.
Одговори

Још мало антируске пропаганде - срцепарујућа сцена украјинског војника који се растаје са девојком и полази у рат. У ствари сцена из играног филма из 2017. године.

[Слика: FMhv46-DWYAIp6-Hy.jpg]

Бомбардована стамбена зграда са страдалим украјинским цивилима, фотографија нарочито експлоатисана у немачким медијима, коју се затим преносили и неки дебили из Србије. У ствари експлозија плинске боце из 2018. године.

[Слика: FMidd-EFWQAMCCBb.jpg]

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Призор из Кијева. Украјинске власти су поделиле 25.000 комада наоружања цивилима, за одбрану од Руса. До сада је било више међусобних обрачуна ових "бранилаца" или убистава недужних људи које су помешали са руским или чеченским војницима.

[Слика: FMinq-SHXMAAOXG7.jpg]

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

У свету где конвенције о рату важе само док рат не започне, насумична подела оружја цивилима значи само једно - отежавање противнику контроле над тереном када војска бранилаца неминовно изгуби битку. У слободном преводу, "Дивљи Запад" на Истоку.
Одговори

Шта да очекујеш од Руса кад им од Петра Великог историју пишу Немци.
Одговори

(27-02-2022, 07:39 AM)пек. Пише:  Шта да очекујеш од Руса кад им од Петра Великог историју пишу Немци.

Синовац, много пратиш Зорана Милошевића и Км новине. Књиге у шаке!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(27-02-2022, 07:39 AM)пек. Пише:  Шта да очекујеш од Руса кад им од Петра Великог историју пишу Немци.

А коме не пишу?  Smile
Одговори

CNN Украјине је јавио да је овај амерички новинар погинуо од мине коју су поставили "руски сепаратисти". Иста медијска кућа за Авганистан је јавила прошле године у августу да су овог човека убили талибани.

[Слика: mEnjkZ][Слика: IKUQ25]

Реч је о војном радару, а не болници:

[Слика: SbWR6z]

Још једна сцена из играног филма о Другом светском рату која се лажно представља као доказ руског варварства

[Слика: yDsdmt]

[Слика: ZhTPEF]
Призор који је упоређиван са Сарајевом и српским "гађањем цивила". У ствари пројектил украјинског ПВО система БУК је закачио ивицу зграде

[Слика: jpDa2y]

Експлозија украјинског складишта муниције из 2017. године као илустрација "руског бомбардовања"

[Слика: sDeSyy]

[Слика: RBjpP8]

Иста ситуација и са сликом из 2015. године:

[Слика: v5qA2a]

[Слика: HT7Ms9]

Неке од фотки Зеленског из прошле године које се врте по западним медијима ових дана са циљем да покажу председника "на првој борбеној линији" , мада се по неким наводима он налази ван Кијева, а по другим у бункеру негде у главном граду:

[Слика: SLyBnZ]

[Слика: 1mN2uh]

Одговори

Мени је фасцинантно да се пропагандни рат данас у 2022. години води као да је Милошевићево доба. У ери масовне употребе мобилних телефона и компјутера, постојања интернета и друштвених мрежа где се свака лаж и манипулација открију за сат времена.

Одговори

Руси су обелоданили да су уништили седам од 11 биохемијских лабораторија у Украјини које су у власништву Пентагона:

[Слика: lfZbHi]

Одговори

(27-02-2022, 03:23 PM)Николај Пише:  Мени је фасцинантно да се пропагандни рат данас у 2022. години води као да је Милошевићево доба. У ери масовне употребе мобилних телефона и компјутера, постојања интернета и друштвених мрежа где се свака лаж и манипулација открију за сат времена.
Мислим да њих то не занима. Пласирају лажи без филтера и реално је да већина људи то упија и верује у то. Нико тамо не проверава изворе нити размишља о томе. Људи верују у то и подржавају. Погледај само шта су урадили са спортом. Замисли да је неко помислио да откаже Ф1 у САД кад су они напали Либију? Сад је нормално да се отказује у Русији. Све је то пропаганда постигла. Да то пролази тек тако. Људи подржавају такве одлуке јер верују у све што долази до њих кроз медије. А овде је стање још горе. Између небулоза које пласирају СНС медији и небулоза које пласира Н екипа мала је разлика, готово да је нема. А обе стране нашле су своју "публику" и сад се налазимо буквално у балону дезинформација.
Одговори

Председник Украјине Зеленски:

https://twitter.com/Dexter663/status/149...96KypOpkEA

Одговори

Наводно почињу неки преговори.

Утисак је да је већина Руса против ове интервенције. Бар ови чији се глас "чује". Некако као да је изостала солидарност са армијом овај пут. Генерално је невероватно како гледају на целу ситуацију у Донбасу. Десет година малтене их боли дупе шта се тамо дешава а сад кад је кренуло да се решава сад су у фазону "Ми смо један народ, не рату" и остале глупости. Имам утисак да су гласнији сад у критиковању интервенције него што су икада били у критиковању Кијева за време сукоба у Донбасу. И не мислим ту на ове НВО што се ваљају по поду него на целокупну јавност.
Украјинска јавност цела је у кампањи. Музичари, глумици, спортисти који играју у иностранству, сви су активни на мрежама, сви врше притисак а Руси некако као да су се постидели и једва чекају да све ово прође да могу да наставе да троше паре по Лондону.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 14 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним