Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Да ли је коначно дошао ИСТОРИЈСКИ ТРЕНУТАК.....?

Да ли је коначно дошао историјски тренутак...?
Замислите, браћо Срби, данас на дан Светог Великомученика Георгија Победоносца, да Србијом не влада Овај несретник, него неки прави и васпитани, "привременим радом у иностранству" незаражени, гуслама одушевљени и својом сопственом историјом упознати, потпуно Отаџбини предани и миропомазани владар, да ли би исти одмах или после пар секунди схватио суштину и историјски тренутак, и предузео оно о чему сањамо већ вековима:
Да је тренутак да се обрачунамо са нашим највећим и историјским непријатељима и очистимо се сваког контакта са тим "србомржачким" муљем којег смо и назвали по њиховом немуштом и неразумљивом језику!!!!
По несрећи, на данашњи Свети дан, ми слушамо једну битангу који нам се хвали како је успео да се завуче у задњицу онима који другу мисао и немају, него да нас сатру.
Одговори

Све стоји, а посебно последња реченица.

А питање је кад ће с власти пасти лик који је тренутно шеф државе.
Одговори

Уместо овога што сам написао горе, односно идеалне прилике да вратимо Сербство и за сва времена се откачимо Немчура, ми ћемо под Овај ићи у супротном смеру.
Знате ли шта је поента одлуке да се служи војска?
Па, сигурно није да заратимо са Албанијом, Хрватском или не дај Боже, Немачком.
Него да бранимо немачке фабрике по Србији ако дођу Руси. 
Шведска и Финска улази у НАТО, а Србија после "разговора са свим, али апсолутно свим лидерима Запада" напрасно треба да служи војску, по генијалној мисли Овај која му је синула као муња док је разбијао главу шта да ради "јер нас је Путин увалио у проблеме, због изјаве о Косову".
Пад који смо ми доживели под Овај је НЕСАГЛЕДИВ и постоји велика вероватноћа да Срби нестану, уколико под хитно не обале ову будалу и његову удбашку братију.
Одговори

(07-05-2022, 06:14 PM)Бенито Пише:  Знате ли шта је поента одлуке да се служи војска?

Из моје перспективе, помало је бесмислено свеопште служење војног рока 3 месеца. За пешадију и артиљерију не треба више од месец дана, максимално два. Окружени смо НАТО земљама, и нема шансе да би било какав фронтални отпор имао смисла. Зато сматрам да се треба фокусирати на герилску-четничку обуку војске, стварање мањих одреда по територијалном принципу, који ће у случају рата бити језгро окупљања резервног људства и главни покретач рада на планинама и у шумама. Па, "кад пукне спољни фронт", онда свеопшти фронтални напад.
Одговори

Момак, није поента да ли ће да се служи 90 дана или 365 дана. Поента је коме се служи.
Каква четничка војна? Каква герила?
Овај прави војску да служимо НАТО-у у борби против Русије, а изгледа да су Срби до те мере пропрани да не виде ни прст испред носа.
Све оне године Ћосићевог прања мозга Србима сада Овај најбоље наплаћује. Наша генерација управо је попила ултиматум из 1914 или од 25. марта 41, али овог пута ми ћемо бити "паметни" и "нећемо гинути улудо" него ћемо као овце на клање да бранимо њемчурски капитал и "вредна радна места" мотача каблова. 
Овај када буде увео санкције Русији, држаће конференс фор медија и рећи ће да није увео санкције, а бесловесна гомила Срба неће веровати својим очима него Овај.
И сутра када Руси дођу у Бугарску, ми ћемо,без икаквог разлога, спремати оружје да пуцамо на њих, и мислићемо да бранимо Србију, а бранићемо Овај и његову братију и њихову њемчурију и неће нам бити јасно шта, бре, хоће ти Руси.
Дотле смо ми дошли...
Одговори

(07-05-2022, 08:14 PM)Monarhist Пише:  
(07-05-2022, 06:14 PM)Бенито Пише:  Знате ли шта је поента одлуке да се служи војска?

Из моје перспективе, помало је бесмислено свеопште служење војног рока 3 месеца. За пешадију и артиљерију не треба више од месец дана, максимално два. Окружени смо НАТО земљама, и нема шансе да би било какав фронтални отпор имао смисла. Зато сматрам да се треба фокусирати на герилску-четничку обуку војске, стварање мањих одреда по територијалном принципу, који ће у случају рата бити језгро окупљања резервног људства и главни покретач рада на планинама и у шумама. Па, "кад пукне спољни фронт", онда свеопшти фронтални напад.

Било да су технички родови, било да је пешадија, минимална обука у данашњим условима треба да траје две године. Уједно то је оријентациони рок за постизање спортске форме. Јер у целом свету главне су војне формације са тако дугом обуком, према којој три месеца не значе ништа. Некада је било довољно шест месеци обуке, када је већина регрута била физчки спремна због пољопривредних послова, због великог броја стрељачких дружина, због лова, и сл.
Мом роду обука је трајала 15 месеци и видела се разлика са тада уобичајених, за већину, пет месеци и 21 дан. Да је било 24 месеца, било би топ.
Све у свему, мислим да је рецепт професионална војска плус резерва која плански одржава кондицију, рецимо као америчка Национална гарда. А у професионалној војсци што више специјалних јединица, за почетак барем четири четничка одреда.
Одговори

Да ли сте ви сви директно атерирали са дуда или се правите блесави? 
Човек прави војску пропалој ЕУ, односно директно Немчурама, ви причате које боје очију треба да имају официри....
Одговори

(07-05-2022, 09:58 PM)Бенито Пише:  Да ли сте ви сви директно атерирали са дуда или се правите блесави? 
Човек прави војску пропалој ЕУ, односно директно Немчурама, ви причате које боје очију треба да имају официри....

Ма нема од тога ништа, то ни Хитлер није успео.
Одговори

(07-05-2022, 09:44 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(07-05-2022, 08:14 PM)Monarhist Пише:  

Било да су технички родови, било да је пешадија, минимална обука у данашњим условима треба да траје две године. Уједно то је оријентациони рок за постизање спортске форме. Јер у целом свету главне су војне формације са тако дугом обуком, према којој три месеца не значе ништа. Некада је било довољно шест месеци обуке, када је већина регрута била физчки спремна због пољопривредних послова, због великог броја стрељачких дружина, због лова, и сл.
Мом роду обука је трајала 15 месеци и видела се разлика са тада уобичајених, за већину, пет месеци и 21 дан. Да је било 24 месеца, било би топ.
Све у свему, мислим да је рецепт професионална војска плус резерва која плански одржава кондицију, рецимо као америчка Национална гарда. А у професионалној војсци што више специјалних јединица, за почетак барем четири четничка одреда.
Код нас у Шведској је обавезан војни рок око 6 месеци, три месеца основна обука и три месеца специјализација. Мислим да то функционише добро. Али са друге стране имају доста солидну резеврву тј Домобранство, сваки месец имају вежбе неке. У мом граду је и Војна Академија за резеврне официре, стално их чујем.
Нереално је 2 године обука, нема се времена за то. И годину дана је пуно временски, говорим мој став.
Не знам какву сте Ви Милославе уочили разлику, ал мени је отац у рату био резеврни поручник, и генерално један део јединица ВРС је био очајан у борбеном смислу, иако су сви служили минимално годину дана, а многи и више (мој отац годину и по). Морнарица је некада служила четири године. 
Дакле то ништа не значи.
Колико је војвода Керовић служио војску, па је опет био сјајан лидер на свом терену. Мислим да и нама такво нешто треба.
Одговори

Za Vojsku je najbitnije da li joj je narod zdrav.Biti zdrava.

Sve ostalo je sporedno I tehnicko pitanje,  da li se sluzi 3,6,9,12,15,21 mesec.

Srpska vojska predratna je bila u strasnoj dobroj kondiciji jer smo se tada "lemali" sa svima od Turaka, bugara, ugara...Zato smo I izdrzali albansku golgotu.

Svaki gedza je znao da rukuje sa oruzjem. Cim ga pozovu on se odma javlja u jedinicu I nema tu neke obuke..

Ovo sad kuku I Lele. Lupaju flase u vugla u kafanama kada cujuuu Vidddooovvdddannnn. A kad treba da se Javi u vojnu odsek kriva kicma,slab vid I jos Istetovirani, izbuseni to sad da udje u vojnu kondiciju  marsevi, kopanje rovova, preskakanje prepreke, veranje uz konopac, trcanje sa punom ratnom opremom, logorovanje, sklekovi,zgibovi I trbusnjaci, zatezanje kreveta, ulazak I izlazak iz raznih borbenih vozila,upravljanje njima...
trebalo bi sada momku od 20 ljeta Pola godine intenzivnog fizickog treniranja u kasarni Bez oruzja samo da stekne kondiciju I vestine prezivljavanja, a posle Tek rukovanje sa oruzjem, streljana, poligon, borbeni raspored, takticke vezbe, obuka sa specijalizovanim vrstama oruzja..

Tako da Posto smo ",bolestan" narod neverujem da ce nesto bitni da se promeni medjutim I ta Tri meseca Puno znace da se oseti disciplina.

P.s. Izvinjavamo se na latinici jer pisemo sa starog telefona.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Бенито је у праву.
Ако Србија живи за дан да постане део ЕУ, да се одрекне суверенитета и подреди се Бриселу, онда било какву војску да има та ће служити Швабама.

Иначе, дисконтинуитет од две деценије створио је "сека персе" од момака који би требали бити потенцијални војници. Наравно, то није случајност, то је плански рађено из центра у Америци још пре почетка ратова у бившој Југославији.
Како год, Србија нема војску а бојим се да је неће ни имати. Остаће на ово мало жандармерије која је више партијска него народна војска.
Одговори

(08-05-2022, 04:39 PM)Јеремија Пише:  Бенито је у праву.
Ако Србија живи за дан да постане део ЕУ, да се одрекне суверенитета и подреди се Бриселу, онда било какву војску да има та ће служити Швабама.

Иначе, дисконтинуитет од две деценије створио је "сека персе" од момака који би требали бити потенцијални војници. Наравно, то није случајност, то је плански рађено из центра у Америци још пре почетка ратова у бившој Југославији.
Како год, Србија нема војску а бојим се да је неће ни имати. Остаће на ово мало жандармерије која је више партијска него народна војска.
Треба народна војска. Треба војна обука. Ако имаш војно способни народ политичка елита ће га се плашити. С разлогом. Ако ћемо реално Њему и његовима може да доака само наоружани народ.
Одговори

Замолио би вас све да поново прочитате наслов ове теме.
Прича о војсци је битна, али споредна прича.
Тема је 27. март наше генерације - да ли смо достојни својих предака или смо управо, по полувековном прању мозга, прешли Рубикон и постали оно што су наши противници одувек хтели.
Да ли сте људи свесни шта се дешава пред нашим очима?
Одговори

Ја се само надам да су Руси "спремили" нешто и да нису све везе с њима исечене. Пошто ето њих у Бугарској у лето.

А ја немам намеру да ратујем против Руса зарад швабовског интереса.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним