Оцена Теме:
  • 12 Гласов(а) - 3.92 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Украјина и Новорусија

Јесте, само се не зна ко овде "брани своју земљу", а ко је напада. 
Уосталом, било какав морал је небитан када удари граната хаубице од 155 милиметара и 20 морала у тренутку нестане. 
Једноставно, у том правцу уопште не треба ни гледати, јер је то прича за медије. Мислим, то морал бранитеља и слично... 
Оно о чему треба размишљати и о чему верујем одавно неки раде је да дође до преврата, терористичких напада или било које друге значајне дестабилизације у самој Руској федерацији. Само то може преокренути неминован резултат овог рата.
Одговори

.

„Наш циљ није да раздувавамо војни сукоб, већ напротив – да завршимо овај рат. Ми ћемо наставити да тежимо томе, настојаћемо да се то заврши, и што пре то боље, наравно“, рекао је Путин.

Он је истакао да Русија никада није одбијала да преговара са Украјином, него Кијев није желео да води дијалог.

„Сви оружани сукоби се на овај или онај начин завршавају преговорима на дипломатском нивоу. А ми никада нисмо одбијали преговоре“, поновио је Путин.

Циљ Русије је да заштити људе у Украјини који осећају да су део руске културе, рекао је председник Владимир Путин.

„Наш циљ је првенствено да заштитимо људе, још једном понављам, који осећају да су део нашег народа, део наше културе“, рекао је Путин новинарима.

У Украјини се не може ићи против оног дела народа који себе сматра делом руског света, културе, језика и традиције, али против њих је још 2014. године покренут рат, рекао је председник.

Непријатељ је увек покушавао да подели руски свет применом принципа "завади па владај", а тај приступ и даље важи у реалној политици, рекао је руски председник Владимир Путин.

„Ово је веома деликатно питање, јединство руског света. „Завади па владај“ - ова парола је на снази од давнина и још увек се активно користи у реалној политици. Дакле, наш потенцијални противник, наши противници су увек сањали о томе и увек су на томе радили. Покушали су да нас поделе, а затим да управљају одвојеним јединицама", рекао је Путин новинарима.

"Они ће и даље покушати да нас разједине и нико не жели уједињење и јачање, осим нас, а ми ћемо то учинити", рекао је Путин.

НСПМ

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Пусти то Шумадинац. Ово је као када су Черчил, Стаљин, Рузвелт, Хитлер и Мусолини говорили за јавност да они нису желели рат, да им је тежња да рат што пре заврше и тако смање страдања, да су они нудили противнику мир али он тај мир није желео, да иза непријатеља стоје друге државе које му помажу, да теже да заштите цивилно становништво, да противник чини тешке ратне злочине према цивилима и сл. Позната ратна реторика.
Одговори

Чека, чека откуд сад Рат

Цитат:Наш циљ није да раздувавамо ?
, већ напротив – да завршимо овај рат. Ми ћемо наставити да тежимо томе, настојаћемо да се то заврши, и што пре то боље, наравно“, рекао је Путин.

Зар није "вооојјјјјјннннаааа операцијаааа" или "сппееециијааалнна опперација" а не рат и војни сукоб?

Заврши га леба ти, годину дана ничега, сем десетине хиљада мртвих Руса..Боље да ниси ни почињао овако килаво...
Одговори

Килаво је ако гледаш ЦНН или РТС. 
Пошто они формулишу циљеве руске војне операције.
Али, ако их дефинише Кремљ, онда није килаво, него тачно онако како су и планирали.
Одговори

(25-12-2022, 06:18 PM)Бенито Пише:  Килаво је ако гледаш ЦНН или РТС. 
Пошто они формулишу циљеве руске војне операције.
Али, ако их дефинише Кремљ, онда није килаво, него тачно онако како су и планирали.

A како су планирали?

Који војни циљ су остварили за 302 дана рата?

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

А који су војни циљеви Русије?
Одговори

(25-12-2022, 08:41 PM)Бенито Пише:  А који су војни циљеви Русије?

Денацификација Украјине и Ослобађање Украјинских теритотија која је Руска Федерација присјединила.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Па, ето ....
Да су ушли тако насилно, погинуло би 1000-1500 руских војника и дупло толико украјинских војника.
Заузели би велике центре, у тим центрима би остало на хиљаде "непријатељских цивила". Они би вршили герилске акције и атентате на "окупаторску војску". Почео би знатно јачи притисак са Запада на Кремљ, јер "није у стању да успостави ред на окупираном подручју". Дошло би у питање не само та територија, него и оно што је одбрањено 2014 па до данас.
Уместо тога, проширили су територије за неколико пута у односу на оно што су држали 2014. године. До сада су присајединили близу 9 милиона становника.
Навукли су гомилу нациста на фронт, и на лицу места их денацификовали. Подсетићу Те да је она вештица из Брисела рекла да је погинуло око 100 хиљада украјинских војника, а преко 40 хиљада је рањено.
Може се само претпоставити да је број знатно већи.
Разбили су Азов, тренутно завршавају са Ајдаром.
Харков и Одеса су испражњени са наци пуковима, сви су на фронту или на гробљу. Што му, временом, долази на исто.
Ето, па сад Ти види да ли су испунили та два циља која си ПРАВИЛНО навео као главне циљеве операције.
Већ сам горе написао да Русима уопште није било у интересу да интервенција траје кратко. Напротив - њима је баш у интересу да пребрзо не ослободе те територије! 
Њима треба земља, али без нациста.
Да ли су сви Украјинци који су погинули, или који ће погинути, нацисти???
Наравно да нису. 
Али, шта ћеш... То су резони Великих сила и за њих су то само бројеви. Мислим у односу на оно што желе да остваре.
Значи, па и сад ово када Путин нуди мировне преговоре, буди убеђен да се овај рат неће завршити никако другачије него у руском интересу.  
ПС чак мислим и да су се договорили са Америма.
Одговори

Колега, ја нисам видео тамо ни једног нацисту.
То су потомци оних који су изгинули под Толбухиновом командом и који су се много боље борили него совјетски војници са других подручја. Па сети се само како су заломили преко Јаши-Кишињева и дошли на Балкан да помажу комунистичке партије да успостављају власт. И колико су немачких војника протерали из Румуније, Бугарске, Мађарске и Југославије.
Одговори

Што се тиче Азова, није деловао он самостално. Они су били интегрисани у Националну гарду Украјине.

Ал Џазира је овако извештавала:

"Азов је крајње десничарска добровољачка пешадијска војна јединица чији су чланови – процењено на 900 – ултранационалисти и оптужени за гајење неонацистичке и беле супрематистичке идеологије.

Јединица је првобитно формирана као добровољачка група у мају 2014. од ултранационалистичке групе Патриота Украјине и групе неонацистичке Социјалне националне скупштине (СНА). Обе групе су се бавиле ксенофобичним и неонацистичким идеалима и физички су нападале мигранте, ромску заједницу и људе који су се супротстављали њиховим ставовима.

Као батаљон, група се борила на линијама фронта против проруских сепаратиста у Доњецку, источном региону Украјине. Непосредно пре покретања инвазије, Путин је признао независност два региона Донбаса под контролом побуњеника.

Неколико месеци након што је од сепаратиста које подржава Русија поново заузела стратешки лучки град Мариупољ, јединица је званично интегрисана у Националну гарду Украјине 12. новембра 2014. и добила је високе похвале тадашњег председника Петра Порошенка.

„Ово су наши најбољи ратници“, рекао је он на церемонији доделе награда 2014. „Наши најбољи добровољци.“

https://www.aljazeera.com/news/2022/3/1/...v-regiment
Одговори

Западна студија о Азову

https://geohistory.today/azov-movement-ukraine/
Одговори

(26-12-2022, 02:15 PM)Александар Динчић Пише:  Колега, ја нисам видео тамо ни једног нацисту.
То су потомци оних који су изгинули под Толбухиновом командом и који су се много боље борили него совјетски војници са других подручја. Па сети се само како су заломили преко Јаши-Кишињева и дошли на Балкан да помажу комунистичке партије да успостављају власт. И колико су немачких војника протерали из Румуније, Бугарске, Мађарске и Југославије.

Па, сад... Нисам им улазио у генеалогију. Само сам видео да су се исцртали силним нацистичким обележјима. Имају сваки од тих "батаљона" и своје сајтове, на којима све бруји од кукастих крстова и слично.
Уосталом, није битно шта ја мислим. Нисам то горе ни писао намећући које је моје мишљење. Само сам констатовао да их тако дефинишу Руси. И оне који јесу и оне које нису нацисти. И у складу са тим ће се према њима и понашати. У томе је суштина.
Одговори

Мислим да је Путин рекао да ће се спровести и декомунизација.

Онда све има смисла. Денацификација је највероватније при крају, а сад се одвија и декомунизација.

Или је то све ишло паралелно.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 6 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним