Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Правда-Босна

(10-01-2023, 04:38 PM)Бенито Пише:  ...Али овај део везан за Други светски рат, већ онако на први поглед, садржи толико фалсификата да је то невероватно....
Шта ће радити "фалсификат нација", него се бавити фалсификатима.
Најновије тврдње њихових историчара и Бакира Изетбеговића да су они уствари средњовековни "Добри "Б"ошњани". 
Само још не знају је ли им се ово  "Б" пише великим или малим словом.
Одговори

(11-01-2023, 01:32 AM)Бенито Пише:  Сад сам погледао мало боље сво то друштво. Имају неки Јутуб канал "Правда-Босна". Снимају филмове о свим могућим злочинима над "Бошњацима", било да су се десили (или се нису десили) на територији у садашњим границама Босне и Херцеговине, било у Санџаку, Бихору, Црној Гори... Било куда, али где су муслимани живели у додиру са Србима. И то дубоко у историју, чак у 19-и век залазе.
Има много тих филмова. Приметно је да нема, или ја бар нисам налетео на такав, где су снимали филм о злочинима римокатолика, да не кажем Хрвата над "Бошњацима". 
Шта је смисао оволиких филмова, који пледирају да имају научну подлогу, о злочинима Срба над Бошњацима у 19 и 20-ом веку? 
Они желе да докажу да "геноцид" У Сребреници није никакав инцидент у једном рату, него да је то само један од хиљада злочина Срба над Бошњацима у периоду од век и по, а можда и више, и да је то део општег Геноцида над Бошњацима.
Као што је познато, услов свих услова за злочин величине Геноцида је моћна, најчешће државна, наоружана група која има ПЛАН да изврши геноцид над неким.
Они у овим филмовима све државе и све власти које су постојале у тим историјским периодима аутоматски перципирају као српске власти које су континуирано вршиле геноцид над Бошњацима.
Наравно да је то сулуда теорија која нема никакво научно упориште. Али, зашто постављам ово као питање:
Ово је типичан пример како се историја злоупотребљава у политичке сврхе. Наглашавам, иако релативно познајем прилично незавидну ситуацију код босанских муслимана, да је врло опасно ово што раде, јер припремају многе младе муслимане, и у Босни и у Санџаку, и у Србији и у Црној Гори, да евентуално, ако ситуација дозволи, изврше "повијесну освјету". 
Знам их, и знам колико су плаховити и прилично склони (да не кажем наивни) да одмах умеју да скоче на ове "паљевине". А то никакво добро ником, а нарочито њима не може да донесе.

Они говоре о чак 11 геноцида над њима који трају од Средњег века.
Одговори

Цитат:Бенито

Сад сам погледао мало боље сво то друштво. Имају неки Јутуб канал "Правда-Босна". Снимају филмове о свим могућим злочинима над "Бошњацима", било да су се десили (или се нису десили) на територији у садашњим границама Босне и Херцеговине, било у Санџаку, Бихору, Црној Гори... Било куда, али где су муслимани живели у додиру са Србима. И то дубоко у историју, чак у 19-и век залазе.
Има много тих филмова. Приметно је да нема, или ја бар нисам налетео на такав, где су снимали филм о злочинима римокатолика, да не кажем Хрвата над "Бошњацима". 
Шта је смисао оволиких филмова, који пледирају да имају научну подлогу, о злочинима Срба над Бошњацима у 19 и 20-ом веку? 
Они желе да докажу да "геноцид" У Сребреници није никакав инцидент у једном рату, него да је то само један од хиљада злочина Срба над Бошњацима у периоду од век и по, а можда и више, и да је то део општег Геноцида над Бошњацима.
Као што је познато, услов свих услова за злочин величине Геноцида је моћна, најчешће државна, наоружана група која има ПЛАН да изврши геноцид над неким.
Они у овим филмовима све државе и све власти које су постојале у тим историјским периодима аутоматски перципирају као српске власти које су континуирано вршиле геноцид над Бошњацима.
Наравно да је то сулуда теорија која нема никакво научно упориште. Али, зашто постављам ово као питање:
Ово је типичан пример како се историја злоупотребљава у политичке сврхе. Наглашавам, иако релативно познајем прилично незавидну ситуацију код босанских муслимана, да је врло опасно ово што раде, јер припремају многе младе муслимане, и у Босни и у Санџаку, и у Србији и у Црној Гори, да евентуално, ако ситуација дозволи, изврше "повијесну освјету". 
Знам их, и знам колико су плаховити и прилично склони (да не кажем наивни) да одмах умеју да скоче на ове "паљевине". А то никакво добро ником, а нарочито њима не може да донесе.
Одговори

Админ је основао нову тему у вези овога под насловом Правда Босна, и налази се на подфоруму Политика, па можете тамо прокоментарисати.
Одговори

(11-01-2023, 02:42 PM)Београђанин Пише:  
(11-01-2023, 01:32 AM)Бенито Пише:  Сад сам погледао мало боље сво то друштво. Имају неки Јутуб канал "Правда-Босна". Снимају филмове о свим могућим злочинима над "Бошњацима", било да су се десили (или се нису десили) на територији у садашњим границама Босне и Херцеговине, било у Санџаку, Бихору, Црној Гори... Било куда, али где су муслимани живели у додиру са Србима. И то дубоко у историју, чак у 19-и век залазе.

Они говоре о чак 11 геноцида над њима који трају од Средњег века.

Драги мој Београђанине,шта они све говоре ти не би веровао када би знао. Могу да вриште и да лажу у недоглед ДСР им нико неће заборавити. То је најнеписменији народ у Европи,ако изузмеш шиптаре, људи са озбиљним недостатком интелигенције.Цео живот се позивају на мулти култи причу а за време рата су држали 123 приватна затвора у Сарајеву. Нико није чинио бруталније злочине од њих. Из тог страха рађају се ове њихове лажи за које мисле да ће их заштити од нечега. То су патолошке глуперде и не требате се бавити њима. Они су фукара и то је то. Погледај неку емисију Феђе Штукана,глумца, па ћеш од њега чути доста о овоме, тај се не либи да их намаже где год стигне. Приступио је њиховој војсци добровољно а онда када је видео да су то исламистички фанатици побегао је од њих у пм. Сарајево је данас источно босанска селендра и касаба каква није била ни пре 200 година.
Одговори

Форумаши, молим Вас, да овде пишете у вези ове теме, а не на "Милослав Самарџић одговара на питања".
Хвала унапред!
Одговори

Попис из 1991. године негира сваку конструкцију српског геноцида над Бошњацима.
Одговори

Приметно је да преписују елементе геноцида који су усташе, међу којима су били и они "хрватско цвијеће", извршили над Србима у НДХ: протеривање, масовно силовање жена и девојчица, клање, прогони читавих насеља, логори, масовна убиства... Али, посебно ми је занимљив један елемент, који узимају из комунистичких докумената, ваљда из оног што су писали Дедијер и Милетић:
масовно покрштавање муслимана које су вршили свештеници СПЦ.
Као пример, у једном од филмова, наводе и свештеника Новака Станојевића који је покрстио по наредби четника на стотине, ако не и хиљаде муслимана у околини Вишеграда и Фоче.
Одговори

(12-01-2023, 08:00 PM)Бенито Пише:  Приметно је да преписују елементе геноцида који су усташе, међу којима су били и они "хрватско цвијеће", извршили над Србима у НДХ: протеривање, масовно силовање жена и девојчица, клање, прогони читавих насеља, логори, масовна убиства... Али, посебно ми је занимљив један елемент, који узимају из комунистичких докумената, ваљда из оног што су писали Дедијер и Милетић:
масовно покрштавање муслимана које су вршили свештеници СПЦ.
Као пример, у једном од филмова, наводе и свештеника Новака Станојевића који је покрстио по наредби четника на стотине, ако не и хиљаде муслимана у околини Вишеграда и Фоче.
Ко ће боље од њих описати злочине. Они то из искуства знају како се ради.
Одговори

Наводе ли Дедијер и Милетић и један примјер?
Је ли има неки примјер код Дрињака (тако ми називамо све оне иза Јаорине) да је Мујо постао Јанко?
Одговори

Давно сам то читао. Али, колико се сећам, они су сабрали неке бројке и одузели од пописа из 1931. године, па су тако поставили цифру од 8000 муслимана које су наводно побили четници у долини Лима, па све закитили оном фалсификованом депешом Павла Ђуришића коју је упутио Дражи, и тако даље...
Е сад, имају они у Фочи неког истраживача, не могу да му се сетим имена, који је пописивао и пре овог сада рата, а и после њега, по принципу укрштања извора, и наводи у једном од филмова око 5500 жртава муслимана од четника. И тврди да то има појединачно.
Што се тиче тог наводног покрштавања, помињу сам оца Новака Станојевића у том смислу и чак наводе одређене породице из неких села и која су презимена носили за време ратае, али да су сви после рата поново постали муслимани, али су се убрзо и одселили из тих крајева.
Уопште, са овим филмовима, износе тврдње које су на врло танкој жици, и не разрађују их, него пљуну тако и не задржавају се да објасне контекст или тачно утврде детаље.
Генерално, то није историја, него друштвено -политички рад који злоупотребљава историју у идеолошке или национално обојене идентитетске сврхе. И увек су Срби и православци архинепријатељи.
А то је, понављам, јако опасно. Понављам, практично, речи које им је у лице изговорио Радован Караџић у последњем наступу у скупштини БИХ пред почетак рата.
Одговори

Иначе, занимљиво је да су Срби у НДХ осим римокатоличењу, били изложени и исламизацији. Муслимани су се понашали буквално као током турске окупације (уништавали православне цркве итд), а муслиманске усташе су убијале чак и "преобраћенике", како су се неки фратри жалили.
Одговори

Па ипак, има у тим документарним филмовима и понешто добро.

Не знам да ли су људи случајно приметили када бошњачки публициста Туцаковић каже да су у Добровољачким одредима-јединицама (Титова команда) у Фочи били сви одреда четници (помиње Бодирогу и још неке). Е, то вам је онај моменат када у слепој србифобији не проверавате и неке друге изворе, па вам на крају прича склизне у сасвим другом смеру. Када од насилника направите заправо мученике. Јер, то што Шемсо Туцаковић каже, ви заправо не можете наћи у некој партизанској монографији, нити пак чути од неког пропартизански оријентисаног историчара или публицисте. 
И то не зато што их је тобоже срамота (партизанске борце) што су у својим редовима примали некадашње четнике а које пак муслимани терете за ратне злочине над њиховим сународницима, него и зато што су минимум 90% истих четника у партизанским добровољачким одредима (ради се о оним четницима које су пролетери заробили приликом продора са усташама на Дрини у марту 1942 и од којих су формирали Добровољачке јединице) - у операцији "Трио" похватали Немци, Италијани и усташе и депортовали у Јасеновац или у немачке радне логоре и где су многи од њих умрли или убијени. То се заправо крије и са југословенске и бошњачке стране. А када их упоредите, јасно видите како сами себе откривају.

Ено споменика на Романији и "палих бораца НОБ-а".

Мислим да би корисно било да га неко постави, али тако да се јасно виде сва имена палих бораца, па да после заједно прокоментаришемо.

А ја кажем - на Романији је у априлу и мају 1942. било 350 партизана и то 50 Срба и 300 муслимана у батаљону Мује Хоџића.  
И да су после рата уписивали страдале четнике по норвешким логорима као пале борце НОБ-а.
Одговори

Шта је истина о овоме? 
https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Zlo%C4%8...i%C4%87ima
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним