05-02-2023, 03:59 AM
(05-02-2023, 01:35 AM)Бенито Пише: Милошевић, када је дошао на место секретара партије града Београда живео је у солитеру у улици под тадашњим именом Саве Ковачевића (чини ми се на 7 спрату) у Београду. Док је био на власти, живео је у Толстојевој бр 33, бившој вили Геце Кона, најбољег издавача у Краљевини Југославији, кога су убили Немци, 1941. године, као и целу његову фамилију. Милошевићи су ту били откупили, 1993. године, за 3200 марака. За време бомбардовања 1999, добио је од града Београда, са потписом тадашњег градоначелника Војислава Михаиловића, а сада посланика и председника ПОКС, проширење плаца на суседно двориште, Мира Марковић је вилу Геце Кона продала из Москве, и то Јоци Амстердаму за 4 милиона евра. Милошевићева кћерка није завршила средњу школу, јер се удала у 17 години. Милошевићев син је једва завршио и основну школу, јер је журио да привреди нешто фамилији, па је "носио гајбе са амбалажом, ту у једном ресторану код једног човека". У ствари, држао је највећу дискотеку у тој СРЈ. Треба ли трошити речи о Мири Марковић. Када му је понуђено да оде за Русију, одбио је, јер је планирао да се врати на власт. Али, ипак је са тим ДОС-ом и Русима уговорио да његова супруга и син се настане у Москви и то у заштићеном резиденцијалном делу града, који подсећа на Забрањени град из времена древних кинеских царева. И Руси су то испоштовали. И не само то, ДОС се обавезао да неће никада озбиљно повести истрагу ни око Кипарских пара, а поготово око новца који је дотични склонио у Швајцарску и Русију. Сада је тај исти Марко ултрабогати бизнисмен из Москве.
Са друге стране, извесни Срђан Миливојевић, кога површно познајем и немам никакав интерес да га браним, држао је 90-их година са оцем неки киоск са пљескавицама. И то знам јер ми је неко рекао да једу код њега када оду у Крушевац као неки вид солидарности. У међувремену је, за време ДОС-а, толико профитирао да је отворио ланац ресторана.
Шалим се, наравно. Морао је да затвори и тај локал који је имао.
И сад је Милошевић добрица који је бранио земљу, а неки тамо Миливојевић је злоћа који је дошао и ликвидирао друга бранитеља, а потом профитирао.
Аман, бре, људи....
Саберите 1+1.
Притом, никада нисам био члан Отпора, нити симпатисао Демократе, поготово чисте "грађанисте" из стамболићевске струје, Коштуницу који се окружио све од злог оца и од горе мајке... Све сам те људе одлично познавао, не и лично, него сам знао њихове биографије, пориве, амбиције... Против сам био 5. октобра, јер сам знао како ће то да заврши, већ 6.октобра ујутру када сам видео да је Иванов дошао у Београд. "Пљачкали сте ви, сад ћемо да пљачкамо ми..." И тако даље.
И тада сам рекао да ће то довести до повратка на власт неке дегенерације Милошевића. Нисам знао ко тачно, али сам већ 2010. године знао да ће то бити Овај. Не Николић, него Овај.
Али, још у октобру 2000. године сам рекао и на томе стојим и данас: 5. октобар није успео само због тога што његови актери нису били спремни да рашчисте са прошлошћу. И то до октобра 44. Због тога што то тада нису урадили они, а нису због страха и опортунизма, а и сами су били тог васпитања и образовања, ми смо само ОДЛОЖИЛИ то коначно решење.
Када нам се буде вратило да то морамо да решимо, биће ем много крвавије него што би било 2000, него су у међувремену многи кривци извукли задњице, а у будућности ће страдати деца која са свим тим багажем који треба бацити на ђубриште историје, немају ама баш никакве везе.
И немојте сумњати да ће се то бити, јер колико планина, толико и долина.
То се мора десити.
Шта је старије, кокошка или јаје?
Аман бре, један апаратчик пропалог система, лик који није схватао да је само фигура у игри служби, није смео бити полуга за рушење Србије.
Нема дана да се не запитам: Где беше памет и елан Вукових присталица и оних што су зајазили да руше државу у предвечерје рата који је долазио са Запада?
Само годину после Брозове смрти шиптари су кренули у рушење Србије! Ако мислите да је то случајно или да се досетио неки од фисова грдно се варате. План за растакање Србије био је на столу западних служби много пре тога... Рушење Југославије било је планирано још док се звала ФНРЈ, а њен неприкосновени владар је био упућен у све детаље разбијања братство - јединствене државе.
Како сам био врло добро упућен шта предстоји Југославији и коју ће цену платити Србија сматрао сам за потребно да се одмах по Брозовој смрти покрену герилске акције у Србији. Међутим, људи од интегритета који су водили СНО сматрали су да ће Америка ослободити Југославију од комунизма, а то су били такорећи Чичини саборци (нећу помињати имена).
Када је почело да ври, када је било извесно да Југославија неће опстати, неки ликови који су вазда били удбашки кадар напрасно су постали борци за србство... УДБА - служба, још на Осмој седници подметнула је Милошевића са причом да је србски оријентисан. Прогутали су многи, скоро већина обичног народа.
Онда нам се догађа мартовска деоба, опет рад службе.
Да скратим...
УДБА је стварала покрете, странке и вође...
Народ се пецао на Вука, Шешеља и Јовића који су били на платном списку службе.
Они преко баре прогутали су причу попут сома који се хвата на бућкање... Тако смо добили "војводу"!!!
Милошевић са својим комунистима нестао би још приликом промене имена и стварањем фамозног СПС, само да смо били Срби а не Југословени.
Хрвати су стали иза Туђмана јкер је најпре био Хрват а онда комуниста. Иста ствар је и са Словенцима или муслиманима... Ми нисмо били те среће.
Југословенство је убило Србију а не Милошевић.