Оцена Теме:
  • 19 Гласов(а) - 4.26 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

У реду. Овако када се види да су његови четници "истерали" Немце из неких насеља без жртава, стварно делује као добра ствар. Не верујем да је Пећанац одобрио те предаје насеља партизанима, али генерално слажем се, због њега су се партизани добро утврдили у Топлици.
Одговори

Стварно, како је Паћанац гледао на то, да ли ти је познато Динчићу?
С обзиром да је било доста масовно, од Ужица па даље редом.
Одговори

(07-03-2023, 12:00 AM)Александар Динчић Пише:  Ниш, септембар 1941. год, Пећанац, приликом доласка на разговоре са Џафер Девом. Вера Пешић (сагнула главу) је с њим због познавања албанског језика. Након споразума са Арнаутима, Немци су Пећанцу предали Прокупље, где је свечано ушао 11. септембра.

Не знам зашто свуда на интернету пише да су се састали у Подујеву.
Одговори

(08-03-2023, 07:43 PM)Милослав Самарџић Пише:  Стварно, како је Паћанац гледао на то, да ли ти је познато Динчићу?
С обзиром да је било доста масовно, од Ужица па даље редом.

Када је видео шта је направио својом политиком, да су му четници сувише меки, неприпремљени за идеолошки рат, а на шта се и сам жалио у појединим писмима, покушао је да бруталним средствима угаси пожар. Тако да се није уздржавао од паљевине читавих села (нпр. Чубуре у Добричком срезу) како би уништио партизанску организацију и на тај начин добио који поен код Немаца.
Одговори

(09-03-2023, 10:32 AM)Београђанин Пише:  
(07-03-2023, 12:00 AM)Александар Динчић Пише:  Ниш, септембар 1941. год, Пећанац, приликом доласка на разговоре са Џафер Девом. Вера Пешић (сагнула главу) је с њим због познавања албанског језика. Након споразума са Арнаутима, Немци су Пећанцу предали Прокупље, где је свечано ушао 11. септембра.

Не знам зашто свуда на интернету пише да су се састали у Подујеву.

Пећанац никада није био у Подујеву, иако му је Хоџа Високи гарантовао безбедност.
Одговори

Зна ли неко јесу ли ово димне или можда запаљиве бомбе?

[Слика: ffdf.jpg]

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Вероватно обичне, из шумских радионица.
Одговори

(03-06-2023, 06:58 AM)Николај Пише:  Зна ли неко јесу ли ово димне или можда запаљиве бомбе?

[Слика: ffdf.jpg]

da li se zna koju pusku drzi u ruci.. cetnik sa desne strane.. mislim na pusku sa okvirom....hvala na odgovoru...
Одговори

М24 а оквир од "зорке". Монтирали су то у радионицама.
Одговори

(05-06-2023, 11:35 PM)Милослав Самарџић Пише:  М24 а оквир од "зорке". Монтирали су то у радионицама.

Hvala puno..pitao bih i za oruzje koje Roda drzi u ruci na slici... u odeljku **cetnici Koste Pecanca**...nije svakidasnje ...bar za mene... pozdrav.. !!
Одговори

Рода на слици држи совјетску полуаутоматску пушку СВТ 40 калибра 7,62х54 Р (самозарјадна винтовка токарева). Вероватно је заплењена на источном фронту од стране Немаца, који су имали обичај да квислиншке јединице иза главних фронтова наоружавају оружјем нестандардних калибара.
Одговори

(06-06-2023, 04:54 PM)Драшковић Пише:  Рода на слици држи совјетску полуаутоматску пушку СВТ 40 калибра 7,62х54 Р (самозарјадна винтовка токарева). Вероватно је заплењена на источном фронту од стране Немаца, који су имали обичај да квислиншке јединице иза главних фронтова наоружавају оружјем нестандардних калибара.

da li je moguce......????  Смарање бре
Одговори

Упореди сам, четири карактеристична прореза на поткундаку.        
Одговори

(06-06-2023, 07:01 PM)Драшковић Пише:  Упореди сам, четири карактеристична прореза на поткундаку.

ne sumnjam u Vas...izgleda da je to -to.Da li znate koje je preostalo oruzje na istoj slici...hvala na odgovoru -zvuci neverovatno....mada municija 7.62×54R nije retka kod nas ...a nije bila retka ni tada..u drugom sverskom ratu...
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним