Поруке: 83
Теме: 6
Придружен: May 2023
Углед:
9
Отворио сам ову тему, можда буде некоме занимљиво. Почео је нови већи сукоб на међунарофно признатој територији Азербејџана. Пошто де 2020. године војска Јерменије се повукла из Нагорно Карабаха(већинске јерменске територије у Азербејџану коју је држала од 1992. године) према мировом договору о окончању рата Јерменије и Азаербејџана,Јермени у Нагорно Карабаху су у ситуацији која ме подсећа на ситуацију у којој су се нашли Срби на западу деведесетих година, на милост и немилост Азербејџану чија нова офанзива је озваничена. Очекујем да ће Јермени брзо пасти иако то не би волео јер помоћи од Јерменије и њене војске те њене корумпиране власти, нема.
Поруке: 9,120
Теме: 234
Придружен: Jul 2013
Углед:
373
Добра тема.
Нисмо баш најбоље упућен у тај сукоб, пошто пратимо рат у Украјини али читаћемо ође запажања других чланова форума.
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Углед:
9
Главне вести које су медији пренели за први дан. Азербејџан дефинотивно жели зсузети цео Нагорно Карабах и извршио је инвазију, Јермене сматра терористима, и јефино придтаје на тоталну капитулацију Јермена и предају целе територије, Јермени су за сад остављени на цедилу и оптужују Азербејџан за етничко чишћење.
Поруке: 1,472
Теме: 8
Придружен: Aug 2013
Углед:
309
Зар то нису одрадили 2020? Колико сам видио задње информације, Пашиеан је требало да се састане са премијером Азербејџана, да би склопили мировни споразум?
Углед:
9
Јермени су се предали. Пристали су на капитулацију и разоружање. Живеће у оквиру Азербејџана.
Поруке: 14,504
Теме: 307
Углед:
3,044
Ово чека Србе на Космету.
Овај је водио политику на Космету на идентичан начин као и Пашињан у Нагорно Карабаху.
Исти сценарио ће се и поновити у нашем случају.
А удба ће и даље измишљати бајке и богатити се. Ботови ће радити 24/7 за ситне паре. Срби ће и даље остати бабе. И возачи камиона крстарица по западној Европи и САД.
Углед:
3,044
Политику Не давимо Београд о Косову нећеш ни дочекати. Пошто ће то бити давна прошлост кад они дођу на власт. Ако икада и дођу на власт.
ПС то што је врх нечега што носи име Равногорски покрет у друштву удбе, не значи да се удба приклонила идеологије војске Краљевине Југославије на челу са Дражом Михаиловићем, него да удба више и не крије да је направила РП. О чему сам говорио још пре више од 20 година.
Углед:
3,044
Два су разлога: снимају рестаурацију удбашке филмографије из 1970-их година, а други је разлог покушај да се нађе било какав доказ о "вековном пријатељству Срба и Американаца" (четници Драже Михаиловића су ту само колатерал), јер удба више не крије и не може да крије да је само одсек ЦИА-е
Никакве ту велике мистерије нема.