Оцена Теме:
  • 10 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ЧЕТНИЧКИ СПОМЕНИЦИ

Аха,ха,ха,чуш шах мат.
Као не може власт,да хоће,а неће да забрани постављање.
Кажите људи поштено;олош нам је на власти,ал у време тог олоша никад већу популаризацију равногорства нисмо имали.
Чуј купили локал,па унели,па у равни,чуј шах мат.
Браво Шапићу,после сређивања спомен чесме сад и ово.
Да имам право гласа у бг Шапић би имао мој глас,мада колико видим гро форума је за кандидата не давимо Београд.Легитимно је и то.

Чему ове дечије приче,сви знамо да је и ово 99% пројекат власти,ако је вест тачна.
Одговори

Ко је у Београду, може да провери ову информацију. Видим да има неки плакат постављен онлајн на коме стоји да ће отварање споменика бити 17. октобра у 17 часова.

https://www.instagram.com/p/Cx_cvajMl-C/

А на Фејсбук страници овог еколошког покрета објављено је још јула месеца да ће "Споменик који је у фази израде ускоро бити откривен испред музеја Генерала Драгољуба Михајловића који прави наше удружење захваљујући председнику удружења Игору Брауновићу".

https://www.facebook.com/photo?fbid=2761...6310209889

А овај Игор Брауновић је, према писању Данаса, дугогодишњи социјалиста, Дачићев зет и директор Србијашуме.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/dacic...ekologiju/
Одговори

(05-10-2023, 09:54 PM)ексрежисер Пише:  Аха,ха,ха,чуш шах мат.
Кажите људи поштено;олош нам је на власти,ал у време тог олоша никад већу популаризацију равногорства нисмо имали.
Да имам право гласа у бг Шапић би имао мој глас,мада колико видим гро форума је за кандидата не давимо Београд.Легитимно је и то.

Чему ове дечије приче,сви знамо да је и ово 99% пројекат власти,ако је вест тачна.

Пројекат власти је ово полу-герилско подизање споменика, уз тражење рупа у правилницима и законима?
Чудна нека диктаторска власт, у герили против саме себе...

У време, како кажеш, "никад веће популаризације равногорства" имамо:
- Немању Девића и "православне партизане"
- Радоша Бајића и "братоубилачки рат"
- "српске сељаке" и Вулина у Прањанима
- милијарде динара за СУБНОР од свих могућих државних установа, на свим нивоима у држави
- РТС с ког не силази брачни пар Броз и њихови кућни љубимци Ранковићи и остали
- хајку на Калабића, која може да се мери са "Хајком" из фебруара 1944.
- полу-герилско подизање споменика четницима и Самарџићево снимање филмова уз помоћ донација, без динара помоћи тих што "промовишу равногорство"
- и тако даље и тако даље...

Чудна нека "никад већа популаризација"...
Одговори

Не слажем се.
Имамо;штампање у државним фирмама четничких мемоара,читаву ренесансу равногорске публицистике.
Обнову споменика и постављање нових и у Србији и ван ње.
Ничим се не спречава деловање и афирмација,и пројекти људи попут Самарџића(сам Самарџић ово потврђује)нема никакав проблем,нико му не смета.Своје документарне филмове је снимао и емитовао без икаквих проблема,сам човек потврђује.
Имамо и политичке ствари попут Прањана,али ми ни из тога не умемо да извучемо корист.Па није власт крива за то.
Колико добија Субнор добија и Равногорски покрет,буџетска казанџијска организација.Лично,и једне и друге бих скинуо са буџета.Дакле даје се и равногорском покрету,где те паре они троше не знам,али ова власт им даје средства.
У време ове власти имамо потпуну афирмацију и рехабилитацију људи из тог времена.Не знам да је нека одбијена на суду.
Снимају се серије и филмови,видећемо какви,лично имам инфо из прве руке од човека из ГМ који је био на предпремијери да филм није лош.

Имамо сређивање споменика стрељаним у Београду,читав парк на том месту,градска власт државним парама је то урађено.Градоначелник је то водио,то никада није било,ни кад је прелетач Војислав М.био градоначелник.
На нижим нивоима општине помажу штампање књига,а и министарство је помогло неке пројекте.

Милион примера.Ако је некад било овако наведите КАД И У КОЈЕ ВРЕМЕ.Ја тврдим никада овако није било.

То што се некоме не своди нека књига у институту,мени је лично босанска голгота ок књига,шта да се ради.

Како је било,ово је врх.
Одговори

Режисеру, тако су и после Брионског пленума комунистички филозофи говорили "када је било оволико слободе". Горски је лепо навео, а боље да не настављам.
Одговори

Тема је привремено била закључана.
Можете наставити са расправом.
Одговори

(06-10-2023, 08:56 AM)Горски штаб 52 Пише:  
(05-10-2023, 09:54 PM)ексрежисер Пише:  Аха,ха,ха,чуш шах мат.

Пројекат власти је ово полу-герилско подизање споменика, уз тражење рупа у правилницима и законима?
Чудна нека диктаторска власт, у герили против саме себе...

У време, како кажеш, "никад веће популаризације равногорства" имамо:
- Немању Девића и "православне партизане"
- Радоша Бајића и "братоубилачки рат"
- "српске сељаке" и Вулина у Прањанима
- милијарде динара за СУБНОР од свих могућих државних установа, на свим нивоима у држави
- РТС с ког не силази брачни пар Броз и њихови кућни љубимци Ранковићи и остали
- хајку на Калабића, која може да се мери са "Хајком" из фебруара 1944.
- полу-герилско подизање споменика четницима и Самарџићево снимање филмова уз помоћ донација, без динара помоћи тих што "промовишу равногорство"
- и тако даље и тако даље...

Чудна нека "никад већа популаризација"...

Горски, тачно и прецизно си све навео. То је из НАШЕГ угла гледано. Е сад, мож' замислити како је из ЊИХОВОГ (Субнор, Скојевци, СПС, и др.) угла.... за њих је то цела ситуација КАТАСТРОФАЛНА. За њих је ово време "повампирење четништва" без обзира што је девијантно.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Добро бре, јер ми стварно морамо око свега да нађемо неку замерку.
Ђенерал ће коначно добити свој споменик у Београду и то је одлична и сјајна вест.
Након села Вукошићи где је на имању Ђорђа Кнежевића подигнут први споменик, Ундруље, Ивањице, Субјела, Бијељине, Ниша, Ивањице, Лапова, Равне Горе, на ред је напокон дошао и Беогрда, ја ћу доћи на отварање, шта ме брига ко га поставља и отвара, био сам и у Билећи на отварању, у Ундруљи, доћићу и у Београд, надам се да ћемо попити оп пиће ако се сретнемо. Било би лепо да нас дође што више.
Одговори

[Слика: IMG-8f54a502dcbcbc4beabe5e6de3bdd48a-V.jpg]

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Напредњачки "патриотизам". Сруше Дражину кућу да би локацију доделили неком свом кримосу, а онда на том месту подигну Дражи споменик да прикупе који поен код десно оријентисаних гласача пред изборе.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(16-10-2023, 07:32 PM)Николај Пише:  Напредњачки "патриотизам". Сруше Дражину кућу да би локацију доделили неком свом кримосу, а онда на том месту подигну Дражи споменик да прикупе који поен код десно оријентисаних гласача пред изборе.

Сад не ваља ни ово?
Људи,ово је већ трагикомично,па што му унук док је владао Београдом не откупи кућу и направи спомен-бисту?

Ах,да био је заузет дељењем 600 станова људима блиским тадашњем спо-у.

Чуј који поен десно оријентисаних бирача?!Па људи из спс-а стоје иза овога,баш ће они покупити гласове,десно оријентисаних.

Ајмо мало,бар мало објективности У време кад влада Овај,како га овде називају,урађено много више,ма шта много више,урађено највише од '90.

Сви виде,и сви објективно то признају.

Мене брине естетика бисте,ако је ко на оној слици,то је лоше,баш лоше решење.
Одговори

Значи и ти си из те приче.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(16-10-2023, 08:10 PM)Николај Пише:  Значи и ти си из те приче.

Ја сам из приче која похвали оно што је за хвалу,а критикује оно што није добро.
То је разуман,логичан,у основи поштен приступ.
Све ово што овде гро људи заступа је чист инат,необјективност,и уско гледање,то нас је довде и довело.
Поздрав,свако добро.
Одговори

(16-10-2023, 07:32 PM)Николај Пише:  Напредњачки "патриотизам". Сруше Дражину кућу да би локацију доделили неком свом кримосу, а онда на том месту подигну Дражи споменик да прикупе који поен код десно оријентисаних гласача пред изборе.

[Слика: IMG-f69b46157d0e4d35cc50460899cf34ae-V.jpg]

Д М
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним