Текст који је објавио Горан Шарић о "Орловом гнезду".
Све на мјесту:
Gnezdo orlovo u zmijskom leglu - Vedro biće ponovo!
RTS ni u svom nazivu ni u svom habitusu nema pridjev "srpska", jer i nije srpska televizija. Poput mnogih drugih institucija, Akademije nauka, memorijalnih centara i sl. one jesu u Srbiji, ali nisu srpske. Oni žive od srpskog novca, ali nisu srpske. Njima su kruh u usta stavili građani Srbije, koje preziru i mrze.
Ide peta godina da sam zabranjen na HRT-u. Moj stavovi o protjerivanju Srba 1995. ili genocidu u NDH za hrvatsku televiziju su neprihvatljivi. Interesantno, da me toliko nema ni na RTS-u i da su ti moji stavovi i za RTS neprihvatljivi. I ne samo RTS, nego i N1, NovuS... za sve one medije koji već danima vode bjesomučnu kampanju punu najnižih i najbjednijih podvala protiv izvjesne Breskvice iz Borče.
Borča je periferija, bez kanalizacije, tu se radije sluša Baja, nego Božo Vrećo, i naravno da se "gospoda" iz kruga dvojke groze svega što dolazi iz njima mrske, "gibaničarske i nacionalističke Srbije". Kad bi Breskvica kojim slučajem bila muškarac od metar i devedeset, s bradom, brkovima, šminkom, dugim noktima i štiklama, onda bi o njoj pisali hvalospjeve. Ili da bar nekad zapjeva Thompsona i pokaže simbol "Prirodne Albanije".
Da Breskivca pjeva "Slava Ukrajini" ili o ugljičnom otisku, ili o genocidnosti Srba ili da se isprdava s Isusom i Bogorodicom, onda bi isti ti mediji pisali o njenoj "hrabrosti". Kao da za ići uz dlaku elitama zapada treba hrabrost. U stvari i treba, jedna druga vrsta hrabrosti, da izdaš Boga, pravoslavlje, porodicu, naciju, dom, da pljuneš na sve što je tvojim precima bilo sveto.
I sad smo došli do onoga što dnovinarima iz tih medija kod Breskvice smeta. Dok je pokazivala sotonističke znakove u spotovima, pjevala o drogi, nemoralu, gasu, dotle je nitko s N1 i NoveS nije prozivao. Za njih nije skandal kad klinka oponaša sotonističku simboliku koju je naučila od zapadnjačkih idiotskih pjevača, nego je skandalozno kad Srpkinja pjeva o srpskom gnjezdu.
Kako ih nije smetalo kad je gola pjevala budalaštine, a smeta ih sada kad pjeva pjesmu s elementima srpskog etno zvuka, sa uzvišenom porukom, pristojno obučena?!
Ne radi se ovdje o muzičkom ukusu. Svatko od nas preferira neku drugu pjesmu, a ja ne preferiram ni da se ide na tu paradu nastranosti u koju se Eurovizija pretvorila. Ali ako se već ide, zašto Srbiju ne bi predstavljala pjesma koja samo tiho, indirektno progovara o najvećoj srpskoj rani, o najvećoj otimačini u modernoj Europi, o jednom narodu koji u 21. stoljeću u centru europske kulture i civilizacije živi gore nego Indijanci na Divljem zapadu?
Jel ima važnije poruke za Srbe od spašavanja svoje braće koje žive u enklavama? Od vraćanja onog što je oteto, a naša je djedovina? Od gnijezda u kojem se rodio dvoglavi orao (kojeg su ukrali isti koji kradu i Skederbega i Ilire)? Od mjesta na kojem su svoje kosti ostavili najbolji od nas, u znanim i neznanim bitkama? Od Svete Zemlje koje ima više manastira i crkava nego Izrael?
Nema tih novina srpskih neprijatelja koji mogu napisati tako otrovne i sramotne laži o Srbima, kao što pišu drugosrbijanci iz NoveS i N1. Nema tog zla, te pakosti, te zlobe ni kod hrvatskih srbofoba, ni kod albanskih dilera organa ni kod građanina Srbije Kurtija, kao što ima kod Željka Veljkovića i Vanje Đurić, koji su onako divljački vrijeđali djevojčicu s Kosova, malu Pavlinu.
Zato mi je posebno drago što će jedna Breskvica, koja je ranije koketirala s simbolikom i tekstovima koji nisu primjereni potomcima Svetog Save i Nikole Tesla i Miloša Obilića, večeras pjevati pjesmu koja je dostojna naroda čije ime nosi i kojeg predstavlja.
Oni spinovi koje botovi objavljuju na mrežema "subota klub, nedelja crkva" su jadni. Breskivica se nije kandidirala za patrijarha, nego je hrabro i ponosno odlučila pjevati o srpskom orlovom gnezdu u antisrpskom zmijskom leglu- RTS-u. Neki pišu da iza nje stoji BIA, u što sumnjam, ali ako je tako, onda povlačim sve što sam rekao o njima. Onda i tamo postoje ljudi kojima je stalo i do Srbije, a ne samo do moći i tokova novca.
Breskvica nije idealna, ali hvala Bogu da netko iz svijeta estrade ima hrabrosti pjevati o svetoj srpskoj zemlji i proći zbog toga kroz toplog zeca. Tko god nije protiv nas, taj je s nama. I Sveti Pavle je "u subotu ubijao kršćane, a u nedjelju otišao u crkvu" i postao div kršćanstva. Crkva je stvorena baš za takve. Svetac ima prošlost, grešnik ima budućnost. A budućnost Orlovog gnezda je Srbija!
Oblak sivi sakri nebo
Crne ptice ponovo
Grmi, seva, pada grad
I ruši gnezdo orlovo
Tata kaže malom orlu
"Biće, sine, gotovo"
Otići će crne ptice
Vedro bićе ponovo