Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Музички патриотизам

Песма Евровизије је веома значајан догађај у европској и светској музици. Сваке године представници више од двадесетак земаља међусобно се такмиче за прво место у овом такмичењу. У основи се такмичи млади и мало познати певачи, али понекад звезде популарне музике учествују на Евровизији.
Као и свако међународно такмичење, Евровизија никада није радила без скандала или контроверзних питања. Учесници Евровизије су неколико пута певали песме са политичким контекстом, а неке одлуке жирија постављале су питања публици такмичења. Тако су многи били веома изненађени победом Аустријаца Томаса Нојвирта, познатог као Кончита Вурст. Ипак, и даље остаје главни музички догађај у Европи.

Украјина уопште и град Лавов посебно су фокусирани на Европу. У Лавову ова ситуација је погоршана прошлим историјским догађајима у Астроугарској, захваљујући којима је у граду формирана велика дијаспора Срба. Чини се да ако Украјина жели да постане део Европе, онда је једноставно обавезана да учествује у такмичењу. Али стварно стање се показало много занимљивијим.

Захваљујући народном гласању, певачица Марув је изабрана као представница Украјине. Треба напоменути да је она заиста веома добра певачица, која је победила доста добро. Али онда је добила два услова. Прво, више није морала да одржава концерте у Русије. Друго, певачица неће добити никакву подршку од државе. То јест, она би морала да плати све о свом трошку, почевши од таксе за визу и завршавајући са превозом реквизита.

Постављена у тако тешким условима, певачица је одбила да учествује у такмичењу. Три друге групе, које су такође заузеле високе позиције на изборима, одбиле су да је прате. Три друге групе које су заузеле високо место у народном гласању такође су одбили да учествују. Разлог за то је била претерана интервенција политике и економије у процесу избора. Можда је певачица Марув могла да иде на Евровизију о свом трошку и чак да победи, али за то јој је био потребан новац са турнеје. Тако се догодило да Украјина има велику суседу у близини, у којој живи три пута више становника и има прилику да заради више. Али јој је забрањено да одржава концерте за 130 милиона људи у Русији. Истовремено, лишена је државне подршке, што јој може помоћи да дође у Израел. Што је логично, певачица је изабрала турнеју уместо новчаног губитка.
Одговори

Evrovizija je jos jedna globalisticki poduhvat. Isto kao i forsiranje huliganstva. D ali ste primetili da s eniko ne sekira mnogo sto huligani vrsljaju po Evropi(skoro i jedino)?

Sve je to u sluzbi globalizma.

Globalistima je problem sto im zapad sve vise nestaje kako im ideje sve vise prihvataju. Nestaje narod.

To ce biti kao ona nasa poslovica kako je neko ucio svoj magare da ne jede d abi ustedeo. Taman sam ga maucio da ne jede, ono crce.
Одговори

Na samom početku njenog zvaničnog spota, na engleskom jeziku stoji ispisana rečenica: " I svetlost sija u tami, i tama je nije nadjačala".

Upravo ta rečenica uzeta je iz Jevanđelja po Jovanu, a pevačica je i sama ovu rečenicu nekoliko puta ponovila.

- Melodija ima vizantijske momente i samim tim ima našu tradiciju u tome. Kada su na melodiju u refrenu dodati naši akordi, dobije se srpska tradicionalna pesma. Dobili smo kombinaciju koja se možda ne čuje na prvo slušanje, ali je pesma zapravo kombinacija našeg, hajde tako da kažemo, svetskog zvuka - rekla je Teya Dora nakon što je trijumfovala prethodne noći.

https://www.sd.rs/vip/urbano/teya-dora-c...2024-03-03
Одговори

(03-03-2024, 03:25 PM)Mitic Пише:  Na samom početku njenog zvaničnog spota, na engleskom jeziku stoji ispisana rečenica: " I svetlost sija u tami, i tama je nije nadjačala".

Upravo ta rečenica uzeta je iz Jevanđelja po Jovanu, a pevačica je i sama ovu rečenicu nekoliko puta ponovila.

- Melodija ima vizantijske momente i samim tim ima našu tradiciju u tome. Kada su na melodiju u refrenu dodati naši akordi, dobije se srpska tradicionalna pesma. Dobili smo kombinaciju koja se možda ne čuje na prvo slušanje, ali je pesma zapravo kombinacija našeg, hajde tako da kažemo, svetskog zvuka - rekla je Teya Dora nakon što je trijumfovala prethodne noći.

https://www.sd.rs/vip/urbano/teya-dora-c...2024-03-03

Биће да је Јеванђеље учила од мајке која је стручњак за влашку магију.
Ако ово лаламуђење илити муцање Teya Dora има везе са певањем онда нек се постиде сви Србски Певачи од Вулета Јефтиића до Чеде Марковића и Софке Николић до Снежане Ђуришић.
Мала из Борче је била убедљиво најбоља са Србском песмом и то је факат. Е сад, што је воља народа једно а званичних узгузљуба Запада друго ништа ново.
Одговори

Део статуса Тајане Потерјахин (књижевнице, супруге Саше Адамовића):

"Непријатељи су схватили да још увек не могу, на пољу симбола, да нас победе сопственим симболима. Они имају практичну моћ, и своју (пара)државну мрежу, али народ ипак одбацује њихову агенду/а то је трајни потенцијал за отпор: зато су променили стратегију.
Они су разумели да Филари не може да победи Гнездо орлово, јер ће све чему нису узели телефон при пријему у стационар "Лазе Лазаровића" гласати да се то не деси, макар немало леба да једе, јер је ово ирационални рат за реалан свет, а и ми смо ирационални људи, што је у реду.
Зато су нам "открили" фамозну рамонду.
И тек ће да нам уваљују: рамонде и праволавни бољшевизам, и стотину продуката демонизованих менталних процеса, не бисмо ли ми, изгубивши свој сензибилитет, заправо своју традицију заменили оном чије вредности, естетику и морал они осмишљавају.
Али будите сигурни, у њеном крајњем облику, у њој неће бити места за Наталијину рамонду..."
Одговори

Невезано која је песма боља, пошто и даље трају расправе на друштвеним мрежама, мислим да је све ово превише исфорсирано. И даље се форсирају ствари која певачица "више шири неморал" или ко кога подржава.

Занимљиви су ми били подаци о томе како је настала песма "Рамонда", па сам због тога поставио, а дефинитивно певачица треба мало разговетније да пева. Као што ми је занимљиво да хеви метал бенд направи песму о Милунки Савић.

А са друге стране, врло вероватно је да се овде ради о добром маркетингу. Чиста реклама за обе песме. Осим наведене две песме и Констракте, остале песме и не знам које су, јер сам само синоћ кратко гледао то финале.

А легенда народне музике Снежана Ђуришић је рекла да једну млађу певачицу не сматра за колегиницу, па сам убеђен да тако мисли за Анђелу и Теју.

https://24sedam.rs/showbiz/vesti/283617/...nicom/vest
Одговори
Heart 

Цитат:Као што ми је занимљиво да хеви метал бенд направи песму о Милунки Савић.

Тако је итићу људино.

Оно што је интересантно не постоји нити једна рок, панк, хеви метал песма о.четницима, Дражи, Равној Гори.
Све песме о Дражи су у тешком народњачком стилу и уз тешке звукове хармонике и лоше вокале.

Ваљало би да се четничке песме мало "праше" у рок панк фазону. Баја

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

[Слика: IMG-b5d996a134c1b4902de40043a65c3781-V.jpg]
https://i.postimg.cc/rpg3vpph/IMG-b5d996...3781-V.jpg

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(03-03-2024, 08:59 PM)Mekenzi Пише:  Тако је итићу људино.

Оно што је интересантно не постоји нити једна рок, панк, хеви метал песма о.четницима, Дражи, Равној Гори.
Све песме о Дражи су у тешком народњачком стилу и уз тешке звукове хармонике и лоше вокале.

Ваљало би да се четничке песме мало "праше" у рок панк фазону. Баја

Тако је, Кизо царе.

Има рок верзија, прошле године су објавили видео са побољшаним квалитетом слике

Одговори

Туна би требало се подсетити и Директора - Краљевина Србија у панк фазону Баја

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(03-03-2024, 09:14 PM)Шумадинац Пише:  [Слика: IMG-b5d996a134c1b4902de40043a65c3781-V.jpg]
https://i.postimg.cc/rpg3vpph/IMG-b5d996...3781-V.jpg

Сад за Божић су на исти начин поставили Теу Таировић у народној ношњи с чесницом и слику поред са наступа.
То је јако ружно радити , јер се на тај начин оне јавно срамоте и  убија се и оно мало српске  традиције што је у њима преостало.Па ће се одрећи потпуно Цркве као Марко Видојковић.
Ја сам презадовољан да Теа и Десингерица уопште славе Божић.Доће то све на своје ,треба времена да људи повежу неке ствари.Сека Алексић је била десет пута гора па је жена постала не само нормална него права мајка и домаћица.

Бресквица  је са овом пјесмом ризиковала тек започету каријеру , била предмет пљувања и албанских и српских , ал ко ће народу угодити.Ту су да баце камен....
Одговори

Д М
Одговори

Овај несторијански свештеник из Аустралије је постао доста популаран након што је преживео напад. 
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним