Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА

Мајко мила  Сирома'

Црква није правни субјекат.

Да је правни субјекат све што народ остави поред иконе 20% ми морало у буџет Републије Србије.

Српска Православнa Црква је уписана у регистар верских заједница.

Верске заједнице у Републици Србики  нису правни субјекат и тиме не полажу право на плаћање пореза нити фискализацији.

Отуда луксузни аутомобили, зградурине, итсл...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(01-09-2024, 03:30 PM)Mekenzi Пише:  Мајко мила  Сирома'

Црква није правни субјекат.

Да је правни субјекат све што народ остави поред иконе 20% ми морало у буџет Републије Србије.

Српска Православнa Црква је уписана у регистар верских заједница.

Верске заједнице у Републици Србики  нису правни субјекат и тиме не полажу право на плаћање пореза нити фискализацији.

Отуда луксузни аутомобили, зградурине, итсл...

Чека чека.... Испада да свако може да има службени ауто, само су свештеници нижа бића која треба да возе кршеве или да буду остављени на милост и немилост да их неко повезе.

Ако се погледа чувена слика Сеоба Срба види се да патријарх и владике не иду пешке, него да јашу добре коње, а увек су владике имале добре кочије.  Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Ипак ћу се донекле сложити са Мекензијем око плаћања пореза.Писао сам у неком од претходних коментара, конкретно за Шабац, да 80% свештеника који су били док је Лаврентије био владика је шверцовало аутомобиле,дрогу или су се бавили зидањем зграда...Сада је други владика и мало је довео у ред и средио ситуацију.Сигуран сам да и у осталим епархијама није ништа другачије.
Обзиром да је тема православље и монрахија
Шумадинац питање а ако није проблем неко твоје размишљање по овом питању...
Зашто је мени или било коме потребан посредник у виду цркве и свештеника да бих веровао у Бога? Верујући сам човек, православац и зашто би ми било ко шта говорио и стварао правила и догму говорећи и проповедајући шта је вера.

И друго
Све историјске западноевропске владарске породице и дан данас преузимају и копирају готово све елементе православне монархије, дотле данас не постоји ниједна православна монархија. А управо је православна монархија често омражена од оних који би најпре требали да је бране, а то су национално и историјски свесни људи. Ту се наравно не убраја Православна Црква која остаје привржена монархији и која једино монархију сматра природним следом ствари код државног уређења. Да ли је то тако данас код нас да Православна црква остаје привржена монархији?

Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Одговори

Mи смо ође планирали хрпу књига црквених и православних поклонити Цркви али смо одустали. Нећемо битанге и криминалце финансирати да купују спортске луксузне бембаре гланц нове и мајнабахе док народ нема ни за леба.

Ми ћемо тих 200-300 књига ставити на аукцију и сав приход ће ићи за лечење болесне деце или Србима са Косова и Метохије или за куповину уџбеника некој угроженој породици.

Нама није јасно шта ће Владики од близу 80 година гланц нова спортска бембара која кошта око 200 хиљада евра. Црни Милораде.

Еј бре Иринеј који је једном ногом у гробу возикају га у лукс спортској бембари која кошта 200 хиљада евра.

Друго у оваквом ауту се лако гине, ту ни Бог не помаже. Ако да неком младом момку ову "звер" од аута која за 3 секунде развија брзину до 100 кмх може лако да останемо без Владике.....Кукууу шта ћемо ми без нашег Владике...

Српска Православна Црква је дебело заглавила у криминал, корупцију, бахатост, сировост, арогантност.

Гле јеловник код Владике у Нишу. Ми пола јела нисмо могли прочитати а никада нисмо ни помирисали оваква јела.

[Слика: 9219.jpg]

Није то више скромна Црква Патријарха Павла.

Овом несрећном Патријарху реновирају неку комунистичку вилу нашим новцем од 74 милиона евра. Црни Милораде. 

74 милиона евра, вилетина од 450 квадрата, отворен, затворен  базен, сауна...

Еј, бре, блаженопочивши српски Патријарх а уједно и за нас светац Патријарх Павле, је спавао у једној келији у Патријаршији, сам поправљао обућу, возио се градским превозом, возом, ишао пешке, редовно био на Косову и Метохији.

Гле ови данас шта раде..

Данас... Нити један српски Владика не иде испод три-четири лимузине, немају још увек ротације и блинкере, али имају "гориле" у мантијама око њих као обезбеђење. Не можеш ни да им приђеш одгурнуте, држе правац Владики. Катастрофа.

Са друге стране купују се лукс спортски аутомобили, луксузни џипови. Углавном воле три марке произвођача Бемве, Мерцедес и Ролс Ројс.

Зидају се зграде  по Парохијама са инвеститорима и криминалцима. Купују се њиве, шуме, све живо што има вредност....

Када ми дођемо на влас':

1. УСТОЛИЧИЋЕМО ПАТРИЈАРХА ИЗ ЧЕСТИТОГ СВЕШТЕНСТВА БЛАЖЕНОПОЧИВШЕГ ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА ИЗ РАШКО ПРИЗРЕНЕСКЕ ЕПАРХИЈЕ У ЕГЗИЛУ.

2. ОДУЗЕТИ СВЕ ЛУКСУЗНЕ АУТОМОБИЛЕ КОЈИ СУ СКУПЉИ ОД 5 ХИЉАДА ЕВРА И СТАВИТИ НА ЛИЦИТАЦИЈУ. СВЕ ПАРЕ ОД ПРОДАЈЕ АУТОМОБИЛА ДАТИ ЗА ЛЕЧЕЊЕ ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ, СРПСКОЈ ДЕЦИ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ КАО И СРПСКОЈ ДЕЦИ ИЗ СИРОМАШНИХ ПОРОДИЦА.

3. НАЈЈУРИТИ СВЕ ВЛАДИКЕ И ПРОЧИСТИТИ ПАТРИЈАРШИЈУ ОД КРИМИНАЛА, КОРУПЦИЈЕ, ЕКУМЕНЗИМА, ПАПОЉУБА...

АМИН БОЖЕ ДАЈ.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Проблем је у томе што Ви никада нећете доћи навлас'. Доста је народу комесарске правде.

Међутим,

Нас ође брине каква ће бит' реакција твог владике Никанора када буде прочитао ово твоје баљезгање овуден?

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(02-09-2024, 05:31 PM)Шумадинац Пише:  Проблем је у томе што Ви никада нећете доћи навлас'. Доста је народу комесарске правде.

Међутим,

Нас ође брине каква ће бит' реакција твог владике Никанора када буде прочитао ово твоје баљезгање овуден?

Вид' што се Владике Никанора тиче.

Није ни у Јужнобанатској Епархиј идеална ситуација, ситуација али је ође под контролом.

Никанор је једини од честитих Владика и који није геј. Велика већина Владика су хомосексуалци. Ал отом потом.

Да се свештеници бахате, бахате. Поготово млађи, без Браде, ћосави....

Кукуууу ћосави свештеници немаји браду јер имају женске хормоне.

Него,

Био ође неки свештеник, заборави му име. И почео он да се бахати. Скуп ауто, скупа одела, један стан, други стан, пошто ко добије град Вршац као Парохију може лепо да живи. Има ође милијунаша колко оћеш, није да нема попут Родољуба Драшковића, Милана Поповића и осталих тајкуна до ситних криминалаца. Елем, они када угосте свештеника ту свештеник испод сома еврова не изађе плус једно 5-6 кеса.

Елем, и тако тај свештеник поче да живи луксузно. Видевши то Владика Никанор он тог свештеника узме и најури у неко Задњен зело горе негде код Кикинде. Тако да је тамо.

Нама је ође свештеник, дал има 30 година, из Недељица. Ми смо му одмах рекли кад је био зимус да свети водицу ако је за Рио Тинто  и "копање" да нам не долази више" мораћемо проверити, ако буде давао оне одговоре туц муц "Како Бог каже" Како Буде" Бог ће дати најбољи суд" ми ћемо то најуриити...

Сутра ће да проверимо. Ово ваља одмах проверити нема чекања. Ако ми је попа за Рио Тинто и копања ми туна нема шта Више да причамо.

Добро ме Шумадинац подсети. Има и од њега  неке користи.

Јес' вала Свештеник Веља велио да је из Недељица зимус када је био да свети водицу први пут одуводе. Млад дечко. Али се није изјаснио за рудник када смо га приупатилиии било туц муц.

Ауууу...Мораћемо се озбиљно позабавити и овоме и проверити...

Кукууу и Леелее ако нам је свештеник из Недељица а још за копање ту ни сви свеци не помажу.

Сад нами није добро, ће кап да нас стрефи ако је истина буде да  је наш Свештеник за копање и рудник...

ПРОСВЕТАР.
Одговори

ПРЕГЛАСНА ТИШИНА
Из СПЦ и САНУ не чује се чак ни најтиши шапат у вези са издајом која траје и ових дана ескалира на Косову и Метохији.
Световна власт у Србији, која је сад већ и формално предала нашу заветну земљу албанским терористима, успела је корупцијом, привилегијама и притисцима да ућутка два важна гласа савести овог народа и два кључна чувара Косовског завета. Једног, духовног, који је то већ шест векова и другог, који је његов културни и научни ехо.
Народно предање мудро каже да не треба "због Илије мрзети светог Илију", али ништа не говори о горком укусу разочарања.
То можда и пре свега данас изазива код људи тај тупи звук тишине из правца ове две врле институције.
Са муком се уздржавам од тежих речи, у варљивој нади да за њихову и нашу бољку још има лека...- В.Вукосављевић

Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Одговори

(01-09-2024, 05:24 PM)sagus Пише:  Зашто је мени или било коме потребан посредник у виду цркве и свештеника да бих веровао у Бога? Верујући сам човек, православац и зашто би ми било ко шта говорио и стварао правила и догму говорећи и проповедајући шта је вера.

Па како можеш да будеш православац без Цркве?   Јок

Д М
Одговори

Шумадинац ниси разумео питање..Зашто је потребна црква, храм иили било каква институција да бих веровао у Бога и зашто ако се изјашњавам као православац и морам да припадам тој цркви? То је лична ствар и избор сваког појединца.Али најбитнија ставка је НАСЛЕЂЕ ПРЕДАКА.

Одговори

Д М
Одговори

Д М
Одговори

Кукуу и Лелее...

Ође су Вршцу одржавају усекованије.

Кад у црквеној порти плакат Месаре Бурјан...

Воимја...

[Слика: IMG-20240903-142513066-HDR.jpg]

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Д М
Одговори

https://x.com/a_sharpshooter/status/1833...okVAg&s=09

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним