(03-10-2024, 10:59 AM)Милослав Самарџић Пише: А шта теби конкретно смета у овом чланку:
https://www.pogledi.rs/crveni-radar-28582.html
Где си видео да по овом питању правим разлику између власти о опозиције?
Знате ко је и шта је нискотиражни недељник радар.
Друго Радар, н1, новас, данас нису медији који се баве историјом озбиљно.
Они су грађански прозападно либерално оорјентисани.
Мени није јасно зашто Вам они заокупљају пажњу.
Оно што нас мучи јесте филм је снимљен изузев колико пратимо само курир и још по неки ситни су написали кратко да је филм "ђенерал" завршен.
Ми апсолутно подржавамо филм Ђенерал. Тај филм имаће значајно место у српској кинематографији и први је такав филм који ће разбити митове о комунистима и представити четнике у једном позитивном светлу, што ће бити право освежење...
Елем, нас ође занима зашто патриотски медији, нису ни реч рекли о филму. Нити једну критику нису написали.
Чему тишина?
Зашто на пример нисте гостовали на некој телевизији са националном фреквенцијом да су Вас бар 2 минута пустили?
"Црвени" радар јесте изашао са јако критичким текстом што је добро, ми смо да као неко ко се залаже за "Парламентарну демократиију" а поготову слободу говора и мишљења и апсолутно се залажемо да се укине она глупост ако критикујеш власт можеш да одговараш за "вербални деликт" који се сада зове "Рушење уставног поретка државе"..
Ми очекујемо да други медији и са ове и са оне стране изађу о питањима Споменика и гроба.
Исто тако
Очекујемо да чујемо различита отворена мишљења на националном нивоу о филму "Ђенерал".
Засада је мук у Србији о томе. Maло ко и јако штуро пише о завршетку таквог капиталног националног велкиког пројекта који се две године снимао, који има 50сати снимљеног материјала.
Ево покушавамо да нађемо изјаве глумаца и разне ствари о филму али нам слабо иде, сем вашег текста..
На пример волели би да чујемо шта каже о филму професор Емир Кустурица о филму Ђенерал.
Шта каже Срђан Драгојевић.
Шта каже Неле Карајлић.
Шта каже Милош Ковић.
Шта каже онај Димитријевић.
Шта каже филмска критика
Шта кажу историчари..
Шта кажу четнички покрети и организације.
Шта кажу потомци четника.
Шта каже Карађорђевићи.
Матија Бећковић.
Шта каже Шешељ, Вук, Воја унук, Милош Јовановић и остали политичари.
Шта каже Патријарх Порфирије који је велики филмофил.
итд....
За сада озбиљна критика и озбиљно интересовање или ти јако слабо интересоовање изостаје за филм.
Због јако малог интересовања, финансијска средства ће се теже скупљати да се отплати филм. Да би филм доспео у жижу јавности или ти како млађи кажу у "једвачекање" мора се чути критика различитих познатих и квалитетних људи, да се прича о филму и да се дигне рејтинг или ти како млађарија каже у "трендинг".
Значи, да рекапитулирамо:
О Филму "Ђенерал" да би добио медијску снагу а самим тим и финансијску подршку морају се интервјуисати познате личности који су патриотски настројени и који су пријатељски настројени ка "Четништву" и мученику Ђенералу Михаиловићу.
Шта пише жута штампа, шта пишу прозападни медији те "болести" да сте прележали као новинар и још им реплицирати мислим да је губљење времена.
Радите интервјуе и озбиљну медијску кампању за филм на афирмативан и квалитетан начин са познатим личностима који ће се позитивно изразити и који подржаавју овај ваш пројекат.
Снимите кратке интервјуе познатих личности са темом Шта мислите о филму "Ђенерал" исеците у кратке црте и направите један колаж изјава, то ће подигнути интересовање за филм.
Ја се извињавам, што сам био кратак...Обавезе...
Свакако наставиће се...