Трагедија се десила, људи изгинули, породице остале завијене у црно, све због нечијег немара, незнања или алавости. Ко је крив за пропуст или нестручност требало би у најкраћем року објавити и процесуирати.
Међутим...
Мене мучи једно питање које се намеће само по себи а тиче се дана жалости.
Наиме, како је могуће да се дан жалости у Централној Србији прогласи сам на један дан, док је у северном делу - Војводини три дана?!
Имам утисак да неко подмукло и у овом часу на мала врата подстиче "засебност" Северне Србије.
Све је почелу у Јајцу, наставило се 5 октобра, а ево траје и данас дан...
Поруке: 351
Теме: 2
Придружен: Nov 2022
Углед:
56
Колико сам могао да видим током реконструкције су спојили зграду станице са надстрешницом крутом везом,челичним гредама и то на начин да су зграду "наслонили" на надстрешницу !Шта је разлог томе могу да нагађам . . можда да добију неки пословни простор ?!
Поруке: 5,694
Теме: 64
Придружен: Aug 2013
Углед:
366
Кажу вести "пао је кров".
Греше.
Кров се срушио, а пали смо сви ми.
И то не данас, него одавно.
Пали смо после наплатне рампе у Дољевцу.
Пали смо после Рибникара.
Пали смо после Младеновца.
Пали смо и падамо као народ и друштво.
Падамо а дно се не назире.
И не плаши мене један кров.
И један уговор.
И један извођач са тајним уговором.
Пуна их Србија.
Србија склона паду.
Не плаши ме то...
Плаше ме људи нахрањени са два јајета Томе Моне.
Плаше ме људи који подригују јефтини паризер.
Плаше ме људи који ће и данас правдати оне који су одговорни.
Плаше ме људи који ће данас рећи да нису криви они који су највише криви.
Плаше ме људи који ће просипати крокодилске сузе.
Плашим се и сам себе јер такве више не сматрам људима.
А ви, мученици, који сте остали испод новосадске надстрешнице - ПРАШТАЈТЕ.
Праштајте што ћемо вас само данас спомињати. Што сте вест за један дан.
Попут Бањске. И Рибникара. И Дољевца. И Јовањице. И Рио Тинта. И Младеновца... И ... И... Превише је И.
Кад ли ће се незасити новца људских живота заситити???
Праштајте мученици новосадски, нек вам је лака земља.
И молите Бога за нас...
Јер ми још увек падамо.
???????
Ненад Милкић .
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Поруке: 14,841
Теме: 310
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,491
Идентично или готово исто као у случају масовног убиства у основној школи Владислав Рибникар у Београду, и у случају пада надстрешнице у Новом Саду, присуствовали смо скандалнозној истрази на лицу места.
Одма по извлачењу тела повређених и погинулих, приступиле су масивне грађевинске машине и потпуно уклониле делове пале надстрешнице и одвезле их у непознатом правцу.
Овим чином уклоњена је свака сумња, јер је то сад могуће утврдити само из доказа из друге руке, да се радило о намерно изазваној саботажи или чак терористичком акту. А на то се прво фокусира пажња у свакој земљи ако се догоде овакви случајеви. И што је апсолутно јасно, тиме је власт, и извршна и правосудна, преузела на себе кривицу за овај страшан догађај.
Поруке: 51
Теме: 8
Придружен: Oct 2023
Углед:
17
Председник јавно износи да је прочитао хиљаде папира документације у вези са радовима на згради Железничке станице, како би утврдио шта се заправо догодило. Уставна овлашћења ни близу му не дају за право да тако нешто чини. Заменик Вишег Јавног Тужилаштва у Новом Саду који је тога дана задужио предмет и ради на утврђивању чињеница, он са својим тимом и вештацима једини има право да ради на предмету.