Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 4.67 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нове Маркале - Рат у Сирији

Сиријски председник Башар ел Асад напустио земљу, побуњеници ушли у Дамаск

https://n1info.rs/svet/sirijski-predsedn...-u-damask/
Одговори

(08-12-2024, 11:01 AM)Митић Пише:  Сиријски председник Башар ел Асад напустио земљу, побуњеници ушли у Дамаск

https://n1info.rs/svet/sirijski-predsedn...-u-damask/

To je тако када Вас Руси подржавају...

Рачунам негде да ће оваква вест да осване и 2026 године само са Украјинци вратили Доњецк, Луганск и Маурипољ....

Турци и Израелци славе...

Мени је жао и Асада и Гадафија и Садама и Милошевића и на крају жао ми и Дениса Пушилина и Кадирова на крају ће и њих Русија издати...

Турска се сада прошила цела Сирија је њихова буквално Ердоган прави Отоманску империју....

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Нека је лака земља председнику Сиријске Арапске Републике Башар Ал Асаду, његовој супрузи,  свм члановима породице, владе и целој авионској посади  сиријске арапске Републике која је ноћас изгинула  изнад северног дела Сирије покушавајући да се евакуише-.

Убише га Руски смрадови ко Пригожина. Оборили су му авион ракетом док је био на путу за Москву.

Оном из Кремља желим исту судбину као породици Башар Ал Асада док буде бежао из Кремља.

Еј, целу породицу Башар Ал Асада да побијеш. Срам те било Владимире Владимировичу Путине. Срам. Бруко једна!

Породици Башар желим да им Алах удели рајско небеско јер су то заслужили.

А оном у Кремљу желим да му Зеленски закуца на врата!

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(08-12-2024, 12:55 PM)Mekenzi Пише:  Нека је лака земља председнику Сиријске Арапске Републике Башар Ал Асаду, његовој супрузи,  свм члановима породице, владе и целој авионској посади  сиријске арапске Републике која је ноћас изгинула  изнад северног дела Сирије покушавајући да се евакуише-.

Убише га Руски смрадови ко Пригожина. Оборили су му авион ракетом док је био на путу за Москву.

Оном из Кремља желим исту судбину као породици Башар Ал Асада док буде бежао из Кремља.

Еј, целу породицу Башар Ал Асада да побијеш. Срам те било Владимире Владимировичу Путине. Срам. Бруко једна!

Породици Башар желим да им Алах удели рајско небеско јер су то заслужили.

А оном у Кремљу желим да му Зеленски закуца на врата!

Асадова болесна супруга је у Москви са децом. Тамо је већ неколико дана. За Асада се ништа не зна... Чланови владе су пре два дана слетели у Катар.
Одговори

Асад је одлучио да напусти председничку функцију и напустио земљу, дајући упутства да мирно пренесе власт - Министарство спољних послова Русије

https://x.com/TheInsiderPaper/status/186...1196437525

Извор: Инсајдер Пејпер
Одговори

(08-12-2024, 01:12 AM)Mekenzi Пише:  Ено их у центру Дамаска.  

Паде Асад...

Какви црни ровови...

Погрешио сам дакле у процени. Стварно нисам очекивао да ће главни град предати без борбе, мада су практично сви руски телеграм канали (пратим Рибара) најављивали пад за, у најбољем случају, 48 сати. 

Ако га Руси нису пустили низ воду, треба док још није касно авионима успоставити везу са Курдима и наоружати их до зуба. Једино га они у овом тренутку могу спасити на копну уз руску подршку из ваздуха.
Одговори

(08-12-2024, 01:46 PM)Митић Пише:  Асад је одлучио да напусти председничку функцију и напустио земљу, дајући упутства да мирно пренесе власт - Министарство спољних послова Русије

Претече ме...

Како ти ово коментаришеш Митке?
По мени, срамота и тежак ударац за Русију...
Одговори

(08-12-2024, 01:51 PM)Monarhist Пише:  
(08-12-2024, 01:46 PM)Митић Пише:  Асад је одлучио да напусти председничку функцију и напустио земљу, дајући упутства да мирно пренесе власт - Министарство спољних послова Русије

Претече ме...

Није срамота јер се Русија борила на страни Сирије, али када је видела да сиријски народ седи скрштених руку и нико не жели да се бори они су се повукли. Па не можеш очекивати да ти други помогне ако ти нећеш помоћ.   Војска, официри су једноставно предали базе. Градови су освојени без борбе. А имали су времена да од Дамаска и осталих градова направе неосвојије тврђаве...
Одговори

(08-12-2024, 02:26 PM)Gapon Пише:  
(08-12-2024, 01:51 PM)Monarhist Пише:  Претече ме...

Није срамота јер се Русија борила на страни Сирије, али када је видела да сиријски народ седи скрштених руку и нико не жели да се бори они су се повукли. Па не можеш очекивати да ти други помогне ако ти нећеш помоћ.   Војска, официри су једноставно предали базе. Градови су освојени без борбе. А имали су времена да од Дамаска и осталих градова направе неосвојије тврђаве...

Ову анализу сам и ја негде прочитао. И због тога се Русија повукла из Сирије. Јер више нико није хтео да се бори. Само не знам каква ће бити нова власт. Тачно је и да је отац Башара ал Асада дошао на власт превратом, али сад видим да се неки бивши командант Ал Каиде промовише као вођа Сирије.

Ево те анализе:

"Зашто Русија или Иран нису помогли Асаду?

Асадови савезници нису помогли, јер се војска и народ Сирије нису борили.

У суштини није било ниједне велике битке, али као на снимку сиријски војници су само отишли.

Зато су савезници рекли: „Зашто да се боримо, ако се они не боре?

- Рус је у почетку извео неколико бомбардовања, али је престао када је видео да сиријска влада не пружа отпор
- Иран је разговарао о распоређивању трупа, али је на исти начин одустао од те идеје
- Хезболах није послао војску, све тврдње су биле лажне
- Све милиције које су биле на путу зауставиле су се на граници и вође су најавиле да неће интервенисати

-> Нико не треба да интервенише ако нема рата! У суштини није било борбе, само су се побуњеници возили у Дамаск и војска се предала.

У том смислу, било је исправно не интервенисати у Сирији. Јер народ није хтео да се бори, већ да уклони Асада.

Надам се да је народ Сирије направио прави избор, честитам."

https://x.com/MyLordBebo/status/1865630687757230397

Извор: Лорд Бебо
Одговори

(08-12-2024, 02:46 PM)Митић Пише:  

Ову анализу сам и ја негде прочитао. И због тога се Русија повукла из Сирије. Јер више нико није хтео да се бори. Само не знам каква ће бити нова власт. Тачно је и да је отац Башара ал Асада дошао на власт превратом, али сад видим да се неки бивши командант Ал Каиде промовише као вођа Сирије.

Ево те анализе:

У суштини није било ниједне велике битке, али као на снимку сиријски војници су само отишли.

- Рус је у почетку извео неколико бомбардовања, али је престао када је видео да сиријска влада не пружа отпор
- Иран је разговарао о распоређивању трупа, али је на исти начин одустао од те идеје
- Све милиције које су биле на путу зауставиле су се на граници и вође су најавиле да неће интервенисати

-> Нико не треба да интервенише ако нема рата! У суштини није било борбе, само су се побуњеници возили у Дамаск и војска се предала.

У том смислу, било је исправно не интервенисати у Сирији. Јер народ није хтео да се бори, већ да уклони Асада.

Искрено се надам да неће бити прогона хришћана у Сирији јер већ су доста страдали. Пре почетка рата Сирија је била земља са највећим бројем хришћана на Блиском Истоку. Русија ту може много да учини да до тога не дође.
Одговори

(08-12-2024, 02:46 PM)Митић Пише:  

Ево те анализе:

Народ није хтео да уклони Асада, већ једноставно је Сиријска војска била слаба. Видећемо шта будућност доноси.
Одговори

Ево, са овог истог Твитер налога видим да ће се у Дамаску увести полицијски час од 16 часова до 5 ујутру.

И још ово је прокоментарисао

– Многи званичници сиријске владе нису побегли
– Већина званичника сиријске владе сарађује са побуњеницима
- Многи званичници су позвали државнике да наставе са радом
- Војска се НИЈЕДНОМ није борила
- Војска се само повлачила 10 дана остављајући опрему

Ово је државни удар! Тачка.

Видео: Сиријски премијер на путу да ради на транзицији власти.

https://x.com/MyLordBebo/status/1865740116087452044
Одговори

(08-12-2024, 03:08 PM)Митић Пише:  Ево, са овог истог Твитер налога видим да ће се у Дамаску увести полицијски час од 16 часова до 5 ујутру.

И још ово је прокоментарисао

– Многи званичници сиријске владе нису побегли
– Већина званичника сиријске владе сарађује са побуњеницима
- Многи званичници су позвали државнике да наставе са радом
- Војска се НИЈЕДНОМ није борила
- Војска се само повлачила 10 дана остављајући опрему

Ово је државни удар! Период.

Видео: Сиријски премијер на путу да ради на транзицији власти.

https://x.com/MyLordBebo/status/1865740116087452044

Е биће занимљиво да се види колику подршку има Асад у народу. Сигурно да је изгубио један осетан део, али ова "опозиција" су у ствари највећим делом муџахедини, Ал-Каида и нека лајт верзија ИСИЛ-а. Па ако им је режим авганистанског типа бољи него Асадов, нека им је са срећом. 

Није још касно наоружати Курде.
Одговори

(08-12-2024, 02:54 PM)Gapon Пише:  Искрено се надам да неће бити прогона хришћана у Сирији јер већ су доста страдали. Пре почетка рата Сирија је била земља са највећим бројем хришћана на Блиском Истоку. Русија ту може много да учини да до тога не дође.

Редови сиријских "опозиционара" су препуни Чечена и Шиптара, иначе веома толерантних и демократичних људи. 
Да не говоримо шту су "опозиционари" током ноћи отворили затворе и ослободили на хиљаде бораца ИСИЛ-а заробљених након пада Палмире. Сигурно ће се сада скрасити и посветити пољопривреди, а не, не дај Боже, операцијама по Кавказу.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 5 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним