Државни тужилац Памела Бонди објавила први део декласификованих Епштајнових досијеа
Данас је државни тужилац Памела Бонди, у сарадњи са Федералним истражним бироом (ФБИ), скинула ознаку тајности и јавно објавила досијее у вези са осуђеним сексуалним преступником Џефријем Епштајном и његовом сексуалном експлоатацијом преко 250 малолетних девојчица у његовим домовима у Њујорку и на Флориди, између осталих локација. Први део декласификованих досијеа углавном садржи документе који су претходно процурили, али их Влада САД никада није званично објавила.
„Ово Министарство правде прати председника Трампа и његову посвећеност транспарентности и скидању вела са одвратних поступака Џефрија Епштајна и његових саучесника“, рекла је државна тужитељка Памела Бонди. „Први део досијеа који је данас објављен баца светло на Епштајнову широку мрежу и почиње да показује јавности давно закаснелу одговорност".
„ФБИ улази у нову еру – ону коју ће дефинисати интегритет, одговорност и непоколебљива тежња за правдом“, рекао је директор ФБИ-ја Кеш Пател. „Неће бити заташкавања, несталих докумената, нити камена на камену – и било ко из претходног или садашњег Бироа ко то подрива биће брзо прогоњен. Ако постоје празнине, ми ћемо их пронаћи. Ако су записи сакривени, ми ћемо их открити. И донећемо све што нађемо ДОЈ-у да буде у потпуности оцењено и транспарентно прослеђено америчком народу како треба. Заклетва коју дајемо је заклетва Уставу и под мојим вођством, то обећање ће бити испуњено без компромиса".
Државни тужилац Бонди је затражила пуну и комплетну документацију у вези са Џефријем Епштајном. Као одговор, Одељење је добило око 200 страница докумената, међутим, државни тужилац је касније обавештен о хиљадама страница докумената у вези са истрагом и оптужницом против Епштајна, а који раније нису обелодањени. Државни тужилац је затражио да ФБИ достави преостале документе Одељењу до 8:00 ујутро 28. фебруара и дао је задатак директору ФБИ-а Кешу Пателу да истражи зашто захтев за све документе није попуњен.
Одељење остаје посвећено транспарентности и намерава да објави преостале документе након прегледа и редиговања како би се заштитио идентитет Епштајнових жртава.
https://www.justice.gov/opa/pr/attorney-...tein-files