Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Серија Тврђава

Утисци?
Одговори

Мени се свиђа.
Пре свега, није другосрбијанска ни уопште комуњарска. Већ то је велика ствар, имајући у виду домаћу продукцију..
Глумци одлични. Ефекти одлични. Продукцији свака част.
Музика иде прејако преко гласова, па се не чује увек шта се прича. То се дешава у више домаћих филмова и серија у последње време. То бих једино замерио.
Одговори

Изузетно проблематична серија, због низа разлога.
Одговори

Је ли због приказа "Србијанаца"?
Одговори

(15-12-2025, 01:36 PM)Monarhist Пише:  Је ли због приказа "Србијанаца"?

Наравно. Али не само због тога.
Одговори

Није у Книну убијен ни један српски генерал, ни у Крајини, итд,, али то је мање важно, важно је да серија није комуњарска.
Прочитао сам и критику да се види да је студентски рад.
Али, утолико боље. То значи да ће Срби коначно заменити комуњаре у српској кинематографији.
Одговори

Ма примедба иде у том правцу да су у серији "Србијанци" приказани негативно, скоро као Хрвати.

Већ сам неђе написао да кривицу за пад Крајине носе и Милошевић и Крајишници, а да је ово друго ипак прећутано. Међутим, одговорност Београда тешко да се може пренагласити. Београд је држао конце у својим рукама и могао је, све и да се Крајишници нису хтели борити, да их на то натера.
Неки ситни потези, могли су одржати и РСК и западне општине РС, али никада није било воље да се то уради.
Одговори

(15-12-2025, 05:07 PM)Милослав Самарџић Пише:  Није у Книну убијен ни један српски генерал, ни у Крајини, итд,, али то је мање важно, важно је да серија није комуњарска.
Прочитао сам и критику да се види да је студентски рад.
Али, утолико боље. То значи да ће Срби коначно заменити комуњаре у српској кинематографији.

Помози Боже!
Међутим....
Одговори

(15-12-2025, 07:30 PM)Monarhist Пише:  Ма примедба иде у том правцу да су у серији "Србијанци" приказани негативно, скоро као Хрвати.

Већ сам неђе написао да кривицу за пад Крајине носе и Милошевић и Крајишници, а да је ово друго ипак прећутано. Међутим, одговорност Београда тешко да се може пренагласити. Београд је држао конце у својим рукама и могао је, све и да се Крајишници нису хтели борити, да их на то натера.
Неки ситни потези, могли су одржати и РСК и западне општине РС, али никада није било воље да се то уради.

Не. "Србијанци" су приказани много горе него Хрвати.
Одговори

Болест је много дубља и болнија. Не лечи се ветропирањем. Поготово не са државним парама. Уосталом, и ова ТВ серија показала је колико је тачна стара српска пословица:
Вежи коња где ти газда каже.
Одговори

[Слика: IMG-5892.jpg]
Одговори

Наградно питање:
Шта спаја Милослава Самарџића, Биљану Србљановић, Драгослава Бокана, Срђана Цветковића, Милену Марковић и Немању Девића?
Одговори

Срби прекодринци?  Баја
Одговори

(16-12-2025, 07:27 PM)Monarhist Пише:  Срби прекодринци?  Баја

Ма, јок. 
Одговор је врло једноставан. Размисли мало....
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним