Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Серија Тврђава

Шалио сам се, профо.
Сад озбиљно: свиђа им се серија?
Одговори

(16-12-2025, 07:18 PM)Бенито Пише:  Наградно питање:
Шта спаја Милослава Самарџића, Биљану Србљановић, Драгослава Бокана, Срђана Цветковића, Милену Марковић и Немању Девића?

Сви они, који су по свим другим питањима к'о рогови у врећи, апсолутно су одушевљени ТВ серијом "Тврђава".
Одговори

Владимир Коларић - „Тврђава” или Удба је наша судба

https://standard.rs/2025/12/16/tvrdjava-...asa-sudba/
Одговори

(17-12-2025, 01:02 PM)Митић Пише:  Владимир Коларић - „Тврђава” или Удба је наша судба

https://standard.rs/2025/12/16/tvrdjava-...asa-sudba/

Прочитајте Нимбусов коментар испод овог текста на Стандарду. Иначе, тај Стандард је једно необољшевичко и неоудбашко гласило, па чуди што је уопште и дозволио Ивковићев напис. Неважно је да ли сам сагласан са свим што је Нимбус ту написао. Много је битније да је реаговао на овај покушај Коларићада амнестира удбу од њених несумњивих злочина, а у серији није приказан ни делић онога што су урадили и што још увек раде. Коларићу је најбитније у критици аерије да декриминализује удбу, а не примећује много важније детаље који су у серији пропуштени. Има, наравно, и добрих делова у Коларићевом тексту, али примарно му је било да амнестира учешће удбе у свим тим догађајима. 
Много већи проблем је направила ова серија него што то на први поглед изгледа. Нимбус је то само наслутио.
Одговори

Просветли нас...
Одговори

Обратићу се скупу "писменим" рефератом.
Одговори

Једноставно је, Милославе. Толике историјске књиге си написао. 
Сваки историјски догађај чине: време, место и радња. 
Радњу чине људи. Које групе људи су чинили радњу приликом рата у Крајини 1991-1995?
Да ли су све групе људи, који су утицали на тај рат, поменуте у овој серији? Да ли су све групе људи, који су били важни елементи рата у Крајини, представљене у овој серији на начин који је близак историјској истини?
Одговори на ова питања и решио си сам дилему. 
Бојим се.... У ствари, не бојим се, него сам сигуран да су аутори били оруђе у туђим рукама. Да ли они то схватају, да ли уопште могу да схвате - питање је од секундарног значаја.
Одговори

И даље мислим да претерујеш - прецењујеш Удбу.
За мене је она демистификована, причао сам у оном видеу.
Коларић пише овде о Удби отприлике како и ја мислим, а наравно, супротно од онога што ти мислиш.
Одговори

(17-12-2025, 07:46 PM)Милослав Самарџић Пише:  И даље мислим да претерујеш - прецењујеш Удбу.
За мене је она демистификована, причао сам у оном видеу.
Коларић пише овде о Удби отприлике како и ја мислим, а наравно, супротно од онога што ти мислиш.

Оно што си причао у оном видеу, боље да ниси никад снимио. Да Ти се не смеје народ. 
Уосталом, уопште нисам апострофирао приказ удбе као највећи проблем ТВ серије "Тврђава". Написао сам горе, да се не понављам.
Одговори

Бенито, по Вашем мишљењу, да ли су крајишки Срби своју будућност требали да граде у Туђмановој Хрватској?

Је ли то по Вама порука серије?
Одговори

(17-12-2025, 08:32 PM)Monarhist Пише:  Бенито, по Вашем мишљењу, да ли су крајишки Срби своју будућност требали да граде у Туђмановој Хрватској?

Је ли то по Вама порука серије?

Не. Није то порука серије. Порука серије је дубоко заглављена у самом темељу владајуће идеолошке догме у Србији, и овом удбашком Српству уопште.
Одговори

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Од "Полетарца" до "Тврђаве", или о једној рекапитулацији 2025. која то није
https://rt.rs/opinion/nemanja-devic/1672...va-serija/

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(24-12-2025, 03:28 PM)Шумадинац Пише:  Од "Полетарца" до "Тврђаве", или о једној рекапитулацији 2025. која то није
https://rt.rs/opinion/nemanja-devic/1672...va-serija/

Комуњара дабили комуњара.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним