Поруке: 496
Теме: 40
Придружен: Jul 2013
Углед:
98
Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
(Последња измена: 03-08-2013, 10:48 AM од
Мањача.)
Поруке: 100
Теме: 2
Придружен: Jul 2013
Углед:
2
Стандардна политика Хрвата у комунистима...
Милан Грујић Камењарка
Гост
Из филма о доктору Младену Стојановићу и многих књига које сам прочитао, долазим до закључка да је Младен заправо жртвован зато што се Јосип Мажар Шоша заправо уплашио за своје место команданта. Младен је уживао велики углед у народу Козаре што се није допадало Хрватима у командном кадру партизанских јединица. Као такав је морао бити ликвидиран. Сви подаци указују да је ликвидиран у Јошавци, у делу који се зове Млинска Ријека, где се и данас налази његов споменик. Ја сам чуо од комшинице родом из Јошавке да су га убили Радићеви четници, мада сам чуо верзију да су га убили комунисти преобучени у четнике. Замолио бих Ацу или Милосава да разјасне о чему се овде ради. Не би ме изненадила ни једна верзија. Ако се прихвати верзија из филма, ја постављам једно логично питање. Шта је Младен, као тешки рањеник, тражио у чистом четничком селу као што је Јошавка? Као веома школован човек у оно доба, Младен је морао бити свестан да је територија источно од Врбаса била чисто четничка јер се наслањала на Борја и Мотајицу. Зар није тако?