Њ.К.В. су тамо о свом трошку, а не као у време жутих, Тадићи, Ђидо, Киза наместо Кизе и Монти Пајтић, о државном, са гомилом телохранитеља који примају девизне дневнице. Што се тиче кризе, па њу је пројектовао републикански континуитет титоизма, слобизма, досизма, мутирани комуњарски грабизам и слугерански колонијални систем. Највећи стандард на свету је у Краљевинама и најправеднији социјални систем, а на самом челу по стандарду је Краљевина Норвешка, која није чланица ЕУ...
ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР II УПУТИО РОЂЕНДАНСКУ ЧЕСТИТКУ ПАТРИЈАРХУ ИРИНЕЈУ
Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар II упутио је своје најлепше жеље Његовој Светости Патријарху Српском Г.Г. Иринеју поводом његовог 84. рођендана.
“Ваша Светости, поводом Вашег рођендана, моја породица и ја Вам упућујемо своје искрене честитке. Желимо Вам пре свега добро здравље, а потом и много успеха у Вашем пастирском раду, а на срећу и спасење васцелог српског народа и наше Отаџбине. Молимо Вас, Ваша Светости, да моју породицу и наш дом поменете у Вашим светим молитвама. Надамо се да ћемо имати прилике да Вас ускоро поново видимо. Сваки сусрет са Вама мојој супрузи и мени причињава велико задовољство.” – истако је Престолонаследник у својој честки.
VETAR DUVA GORA SE PROLAMA
(anonymous)
Vetar duva, gora se prolama,
Kraljica se s' decom razgovara.
Deco moja, sirotani mali,
Rano ste mi bez oca ostali.
Kralju Pero, moje milo dete,
Rano su ti prišili palete.
Suze lije na kamen studencu,
Pismo piše Kralju na Oplencu.
Ustaj Kralju iz grobnice svoje,
Da ti vidiš siročiće tvoje.