Оцена Теме:
  • 13 Гласов(а) - 3.46 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Активности српске Династије Карађорђевић

Вратио се јер му је гузица зинула за влашћу!

Видио да Обреновић васпоставља Србију па ко вели могао би да сврати... јес' да може!

Ајд' охани.

Живио.

П.С.
Поздрави Владу када се пробуди!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Гени су чудо....хехехе...
Одговори

Чујеш?

Чујеш, болан?

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

Е брате...Бојим се да си ти,без увреде ,болан...
Одговори

(21-09-2014, 02:27 AM)Срђан Јовановић78 Пише:  Гени су чудо....хехехе...

Исто к'о и западњачко васпитање Blush

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Поздрави Владу када се пробуди!

Живио.

Одговори

Ако ти ниси пио нешто вечерас стварно...Хахахахаха...
Одговори

Лепо сте поздравили нашег брата Срђана из Сокобање, само зато што је монархиста - одмах дрвље и камење, само му је један члан пожелео добродошлицу!? Он је прави Србин, Православац и родољуб, а пре свега господин човек и брат у Христу. Писао је са моје ИП адресе и са мог компјутера, па су они који шурују са админима овог форума или удбаши из Краљице Ане, ко их зна, оптужили њега да сам то ја, Владимир, а он итекако постоји, оставио вам је и број мобилног, прави, за шта мало ко овде има ону ствар!!! Ево вам и обавештења око ИП адресе, до уторка послеподне је код мене, а већ од среде јављаће се редовно са своје ИП адресе и свог компјутера, у свом родном месту...

Večeras u Kraljevskom dvoru otvaranje izložbe povodom 110 godina od Krunisanja Nj.V. Kralja Petra I

Beograd, 21. septembar 2014. – U sklopu obeležavanja sto deset godina od čina krunisanja Nj.V. Kralja Petra I na Kraljevskom Dvoru će večeras, u nedelju, 21. septembra 2014. godine u 18:00 časova Njegova Svetost Patrijarh Srpski g-din Irinej služiti liturgiju u Dvorskoj kapeli Svetog Andreja Prvozvanog, a potom će biti upriličeno svečano otvoranje izložbe na kojoj će biti predstavljen film o krunisanju Kralja Petra I, niz dokumenata i fotografija koje prikazuju ceremoniju krunisanja, kao i kraljevske insignije Kralja Petra I. Autor izložbe je g-din Dušan Babac, član Krunskog veća.
Izložba će biti otvorena za javnost od 21. septembra do 3. oktobra 2014. godine a grupni obilasci izložbe biće realizovani u dva termina od 11:00 i od 14:00 časova, uz prethodnu obaveznu najavukancelariji Fonda Kraljevski Dvor.
Kontakt telefon putem kojeg možete zakazati termin svoje posete je: 011 306 4007 ili putem e-pošte: kancelarija@dvor.rs
Na svečanom otvaranju izložbe „110 godina od Krunisanja Nj.V. Kralja Petra I“ govoriće Njegova Svetost Patrijarh Srpski G. Irinej, Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar II, praunuk Kralja Petra, g-din Dragomir Acović, predsedavajući Krunskog saveta i g-din Dušan Babac, član Krunskog veća i autor izložbe.
Krunisanje Kralja Petra I imalo je veliki značaj za unutrašnju i spoljnu konsolidaciju novog suverena, Kraljevine Srbije. Tim činom, svi evropski dvorovi prihvatili su novog Kralja kao „brata“, a istovremeno je potvrđena narodna volja iskazana odlukom Narodne skupštine iz prethodne (1903.) godine.
Upravo tim činom počinje jedno novo vreme u istoriji Srbije ali i istoriji Balkana. Kralj Petar je od tog trenutka imao pred sobom veoma ozbiljan i težak zadatak, pre svega afirmaciju načela ustavnosti u politici i životu Srbije, koje je smatrao osnovnim uslovom za njen dalji napredak i pristup u krug razvijenih evropskih država.
Izložba se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u organizaciji Fonda Kraljevski dvor.
Одговори

Спој два ника и почни са Срџан Владимирович Петрович,наљути се и одма иди у Донбас!
Одговори

(21-09-2014, 07:26 PM)Владимир Петровић Пише:  Лепо сте поздравили нашег брата Срђана из Сокобање, само зато што је монархиста - одмах дрвље и камење, само му је један члан пожелео добродошлицу!? Он је прави Србин, Православац и родољуб, а пре свега господин човек и брат у Христу. Писао је са моје ИП адресе и са мог компјутера, па су они који шурују са админима овог форума или удбаши из Краљице Ане, ко их зна, оптужили њега да сам то ја, Владимир, а он итекако постоји, оставио вам је и број мобилног, прави, за шта мало ко овде има ону ствар!!! Ево вам и обавештења око ИП адресе, до уторка послеподне је код мене, а већ од среде јављаће се редовно са своје ИП адресе и свог компјутера, у свом родном месту...

Ја стварно не знам коју ИП адресу користиш (на оба налога хихихи ) али ''Срђанови'' постови неодољиво подсећају на твој стил
писања и на твој ментални склоп. Смарање бре
Одговори

Јеси ли ти баба Ванга Бачванине...Ако јесу шатро,ајде прави бизнис...
Одговори

(21-09-2014, 08:07 PM)Bacvanin Пише:  Ја стварно не знам коју ИП адресу користиш (на оба налога хихихи ) али ''Срђанови'' постови неодољиво подсећају на твој стил
писања и на твој ментални склоп. Смарање бре

Па обојица су ројалисти Кез

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Јесмо ројалисти и монархисти и поносимо се тиме!!!Анафалбето у вези монархизма и ројализма....Хахахахахахахаа...
Одговори

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар II и Принцеза Катарина били су вечерас домаћини отварању изложбе „110. годишњица крунисања краља Петра I“ у Краљевском двору. Пре изложбе Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј служио је помен у знак сећања на Његово Величанство Краља Петра I Ослободиоца, у Краљевској капели Светог Андреја Првозваног.

Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј је истакао: „Ми желимо, то је жеља Цркве и српскога народа, онако како је то било вековима да буде опет. Да на челу српске земље поново видимо Краља. Изрека каже – без Краља не ваља, и чекамо да се историјске околности склопе па да на челу имамо српског Краља, а хвала Богу имамо изворну српску династију Карађорђевића, и нашега Престолонаследника Александра и молимо се Богу да му да доброг здравља и снаге да настави борбу за добро српске земље, као што је то и до сада чинио, као достојни наследник Краља Петра I и витешког Краља Александра I Ујединитеља.“
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним