Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Србија између истока и запада

Цитат:Nakon što je doktorirao pravo na Bečkom sveučilištu (1868.) radio je kao odvjetnički pripravnik u jednoj bečkoj kancelariji, zajedno s budućim čelnikom austronjemačkih kršćanskih socijala Karlom Luegerom. Karijeru u Hrvatskoj započinje 1872. kada je imenovan za prislušnika Banske stolice. Tada je prvi put povučeno pitanje njegova židovskog podrijetla. Također je te godine objavljena i brošura prema kojoj je Frank jedan od „tajnih agenata" bana Levina Raucha koji su djelovali u smjeru jačanja unionizma u Hrvatskoj.

U vezi novinstva treba spomenuti da je Frankov brat Jakov bio režimski novinar. U svojoj karijeri izdavao je u Osijeku Die Drau, uređivao zagrebački „umjereno oporbenjački" Agramer Tagblatt, pisao za mađarski Pester Lloyd i bečki Neue Freie Presse itd. Sukladno tome, Jakov Frank je imao veze u dualističkim krugovima Monarhije, što je protivnike Josipa Franka još više „uvjerilo" u izdajničku ulogu potonjeg.

Овако усташе гледају на њега!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Да се вратим на изворну тему топика, ја не могу да разликујем у потпуности Русију од Совјетског Савеза. По мени оно је и даље била Русија иако под другим именом и другим (злочиначким) режимом. Совјетски Савез је имао исте геополитичке интересе као Руска Империја.
Уз то, понављам да Стаљину примери су заправо били не Љенин него Иван Грозни и Петар Велики. Заиста постоје имресивне сличности између владавине тих двојица и Стаљиновог доба, тако да по мени не може се издвојити Стаљинова страховлада од руске историје.
Одговори

(26-11-2014, 12:01 AM)херцеговац Пише:  
Цитат:Nakon što je doktorirao pravo na Bečkom sveučilištu (1868.) radio je kao odvjetnički pripravnik u jednoj bečkoj kancelariji, zajedno s budućim čelnikom austronjemačkih kršćanskih socijala Karlom Luegerom. Karijeru u Hrvatskoj započinje 1872. kada je imenovan za prislušnika Banske stolice. Tada je prvi put povučeno pitanje njegova židovskog podrijetla. Također je te godine objavljena i brošura prema kojoj je Frank jedan od „tajnih agenata" bana Levina Raucha koji su djelovali u smjeru jačanja unionizma u Hrvatskoj.

U vezi novinstva treba spomenuti da je Frankov brat Jakov bio režimski novinar. U svojoj karijeri izdavao je u Osijeku Die Drau, uređivao zagrebački „umjereno oporbenjački" Agramer Tagblatt, pisao za mađarski Pester Lloyd i bečki Neue Freie Presse itd. Sukladno tome, Jakov Frank je imao veze u dualističkim krugovima Monarhije, što je protivnike Josipa Franka još više „uvjerilo" u izdajničku ulogu potonjeg.

Хрватска Википедија се не слаже са тобом:

http://sh.wikipedia.org/wiki/Ivo_Frank
Одговори

(25-11-2014, 11:56 PM)Николај Пише:  Дакле, имамо "Јеврејина" који не зна хебрејски, који се покатоличио и који је себе сматрао Хрватом. Добро ти иде, наставиSmile

На жалост, Србине, овај дилетантски пост више штети теби него што било шта доказује.

Сигурно си му држао свијећу па знаш да ли је говорио хебрејски, а опет...

По теби Србин који пређе у протестантизам више није Србин него је вјеверица!

(26-11-2014, 12:04 AM)Николај Пише:  
(26-11-2014, 12:01 AM)херцеговац Пише:  

Хрватска Википедија се не слаже са тобом:

http://sh.wikipedia.org/wiki/Ivo_Frank

Википедија!? 5+5 Кидање

Ето, ти мени нуди Википедију за извор, ја ћу теби понудити Хрватско праваштво и Срби I и II од професора Душана Берића, а онда ћемо наставити са изворима.

И само још нешто,
навео си Википедију за Иву Франка, то је син Јосипа Франка, који је био у емиграцији са Павелићем.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

(26-11-2014, 12:05 AM)херцеговац Пише:  На жалост, Србине, овај дилетантски пост више штети теби него што било шта доказује.

По теби Србин који пређе у протестантизам више није Србин него је вјеверица

Ау Србине, па ти нам откри стравичну истину сада - Поглавник "НДХ" је био Србин, команданти његове војске су били Срби, заповедник свих његових логора уништења био је Србин, команданти логора Јасеновац бејаху Срби...

Шта направише од нас ови Срби...
Одговори

(26-11-2014, 12:10 AM)Николај Пише:  
(26-11-2014, 12:05 AM)херцеговац Пише:  На жалост, Србине, овај дилетантски пост више штети теби него што било шта доказује.

По теби Србин који пређе у протестантизам више није Србин него је вјеверица

Ау Србине, па ти нам откри стравичну истину сада - Поглавник "НДХ" је био Србин, команданти његове војске су били Срби, заповедник свих његових логора уништења био је Србин, команданти логора Јасеновац бејаху Срби...

Шта направише од нас ови Срби...

Опет спинујеш!

Када сам тврдио да нису Срби сви ти?

И вјеверице знају ко је створио 'хрвате' и како, али то се уклапа у ову причу па ћеш прескочити.

Овдије говоримо о другој теми, на страну што си помијешао оца и сина, зато немој да тролујеш!

Одговори

(26-11-2014, 12:05 AM)херцеговац Пише:  И само још нешто,
навео си Википедију за Иву Франка, то је син Јосипа Франка, који је био у емиграцији са Павелићем.
Да, у брзини сам погрешио, на овог сам мислио. А иначе, нисам поставио Википедију као извор података о било чему него као доказ шта Хрвати данас мисле о њему, апропо твог поста да га сматрају издајником.
Одговори

(26-11-2014, 12:13 AM)херцеговац Пише:  Опет спинујеш!

Овдије говоримо о другој теми, на страну што си помијешао оца и сина, зато немој да тролујеш!
Па што се онда љутимо на Хрвате, какве везе они онда имају са геноцидом над Србима у "НДХ"?
Одговори

(26-11-2014, 12:14 AM)Николај Пише:  
(26-11-2014, 12:05 AM)херцеговац Пише:  И само још нешто,
Да, у брзини сам погрешио, на овог сам мислио. А иначе, нисам поставио Википедију као извор података о било чему него као доказ шта Хрвати данас мисле о њему, апропо твог поста да га сматрају издајником.

Пажљивије читај, данас и јуче није исто.

Ја сам навео примјер усташког текста у коме се износи мишљење о Јосипу Франку које је заступала хрватска страна са друге стране у вријеме када је овај ступио на политичку сцену.

Прво су му замјерали што је Јевреј, друго што је убачени бечки шпијун.

(26-11-2014, 12:15 AM)Николај Пише:  
(26-11-2014, 12:13 AM)херцеговац Пише:  Опет спинујеш!

Па што се онда љутимо на Хрвате, какве везе они онда имају са геноцидом над Србима у "НДХ"?

Тролујеш, није у реду да то радиш.

Хрвати као народ су нестали још у средњем вијеку, а њихово племство је однарођено, тј. мађаризовано већином, малим дијелом пришло Бечу. Они су користили или мађарски или латински.

Можда се може условно рећи да је опстао мали број хрвата у Загорју.

Одговори

А како коментаришеш чињеницу да су Срби извршили геноцид над Србима у "НДХ"? Мени је то поражавајуће сазнање.
Одговори

Ниси озбиљан. Тролујеш.

Одговори

Какво троловање, о чему ти причаш? То што сваки твој "аргумент" окренем против тебе, није никакво троловање већ нормалан сукоб мишљења. Троловање је твоје стално оптуживање да ја тролујем и "спинујем", уз избегавање одговора.
Одговори

Шта си, мајке ти, окренуо против мене?

Па ко нормалан данас може да оповргне да су хрвати настали од покатоличених Срба дјеловањем Беча и Ватикана?

И шта?

То што се они данас зову хрвати значи да нису Срби?

Шта? То што је Јосип Франк прешао на римокатолицизам значи да је престао бити Јевреј и постао вјеверица?

Шта ти доказујеш?

Па код Опузена су прије прошлог рата постојала села која славе славу, а римокатоличка су!

Прођи Републиком Српском Крајином по селима која су била римокатоличка па ћеш видјети да су већином цркве биле Православне, а касније преправљане.

И шта си доказао?

Да данашњи хрвати нису већином покатоличени Срби?

Изгубио си се.

Када будемо сијели на кафи којом приликом поклонићу ти књижицу у којој су наведене херцеговачке породице са подацима када су прешле на римокатолицизам и коју славу су славиле.

Одговори

А којим су се, по твом мишљењу, мотивима и побудама руководили Павелић и остали Срби, да изврше геноцид над Србима у "НДХ"?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним