Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 3.67 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Краљ Александар I Карађорђевић

Ускоро је 80 година од убиства нашег краља Александра Првог. Колико ли знамо о "Ујединитељу" и самом атентату у Марсеју ?
Одговори

(07-10-2014, 08:22 PM)регул Пише:  Со Нишки,Влада Нишки,Срђан Сокобањски...Кент?
Креза

Београдски ? Што ?
Одговори

Ујединитељ?

Оно јест' ујединио крвате, Словенце, наше у ЈУГОСЛАВИЈУ!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(07-10-2014, 09:28 PM)херцеговац Пише:  Ујединитељ?

Истина. Од Светог цара Николаја II такву поруку краљ Александар II није добио. Одакле му уопште идеја о југословенству ?
Одговори

(07-10-2014, 09:32 PM)херцеговац Пише:  Не призивај Владу, готови смо ако провали тему...

Кидање
Одговори

(07-10-2014, 09:31 PM)Кент Пише:  
(07-10-2014, 09:28 PM)херцеговац Пише:  Ујединитељ?

Истина. Од Светог цара Николаја II такву поруку краљ Александар II није добио. Одакле му уопште идеја о југословенству ?

Јесте да се може рећи да сам за Карађорђевиће по фамилијарном убеђењу(не рачунам ово прасе од престолонаследника),али Сава Мрмак је у серији објаснио одакле им такве идеје . . .

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

Никада за ту пашчад авлијанерску што су нас коштала најбоље српске крви, територије и што је најважније, а неповратно је - српског идентитета који се истопио или претопио преко југословенизма у ово садашње српство што ни нашта не личи!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

И проф.др Војислав Шешељ је окривио слободне зидаре за стварање Југославије:

http://www.youtube.com/watch?v=238MlapH0_U
Одговори

"Sećam se ko da je sad bilo - sanjam ja pokojnog našeg kralja Aleksandra, baš onako kako sam ga i vido šesneste u januaru: stoji na obali ostrva Vida, pred njim gomila naših leševa, vezuju i' za kamenje da veselnici ne plivaju po vodi, a on, Lesandra, gleda, naslonio se na sablju i vas crn, gleda prema onom ostrvu što ga zbog naši mrtvaca nazvaše Ostrvo smrti. Ja priđem, pa stanem, vako, i skinem šajkacu, al ne mogu progovoriti od vašiju, puna mi usta vašiju, ko što je stvarno i bilo, te ja čupaj one vaške iz usta, vadi, pljuj, a kralj Aleksandar mi priđe i pita: Vojniče, da l' će meni srpski narod moći da oprosti stradanja volika?
Ne može ti oprostiti nikad niko, ti si, kralju, načisto satro ovaj narod i on ti više nikad neće biti što je bio, ne može i da oće, nema ko, nema ljudi, izginuo narod. Pogledaj, tvoje veličanstvo, ove ljude - pokažem mu na one naše leševe, puna i' obala - oba ti oka, tvoje veličanstvo, zašto vaki narod satre; više vaki Srba neće biti,a mogo si se njima dičiti širom sveta.
Zbog ujedinjenja sam žrtvovao svoj narod - veli mi on. Ja tedo da ga upitam je li vido šta je od toga bilo, jel' vido srpske izbeglice iz Hrvatske i Bosne, sa Kosova i Vojvodine, al se trgo, otkud to kralj može znati kad su njega ubili pre rata."

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Једина српска династија у новијој историји, што масончине воле рећ' модерној, је Обреновића! Ту су и Петровићи, али су они мало на своју руку, па их не могу озбиљно прихватити као центар око којег се могло окупљати поробљено српство!

Одговори

Одувек сам се питао да ли је она мисија на коју је краљ Александар Карађорђевић послао Војводу Мишића на Зашадни Балкан ( што би с данс рекло ). Извештаји Војводе после неколико дана нису били нимало ружичасти за будућу братску државу.Верујем да остатак Мишићевог рапорта знате и сами и као што знате да Краљ није променио своју пројугословенску политику.
Интересује ме да ли је овај чланк у новинама аутентичан ( не може да се нађе датум!) и ко би то могао Србима да подметне ?
Одговори

Преписка краља Николе и принца Александра: Живјело наше мило српство
http://www.in4s.net/index.php/prepiska-k...o-srpstvo/
Одговори

(24-11-2014, 10:22 AM)Владимир Петровић Пише:  Преписка краља Николе и принца Александра: Живјело наше мило српство
http://www.in4s.net/index.php/prepiska-k...o-srpstvo/

И шта је даље било? Никола, ја одох у Ниш где ћемо на седници Народне скупштине представити наше војне циљеве у овом рату. Речи ми које ?
Велика Србија ? Не, Никола. То ће бити Југославија!
Одговори

Да је поживео још мало, Краљ би ту грешку, у којој је учествовала и тадашња влада и скупштина, исправио и по плану Јована Цвијића омеђио Краљевину Србију, али га је мучки атентат у Марсеју спречио.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним