(19-10-2013, 11:44 PM)Felix Пише: По мени две су ствари овде кључне. Прво и кључно - оно што сам већ раније на старом форуму истакао а тиче се тога да процес рехабилитације не би требало да улази у садржинске аспекте већ чисто процедуралне (да ли се током тих суђења поштовала општеприхваћена правна процедура) и друго, да је суштина процеса рехабилитације исправљање историјске неправде. У том смислу потпуно је илузорно очекивати да ће суд позивати историчаре који симпатишу тоталитарни поредак и стаљинистичке процесе који самим процесом рехабилитације и његовим исходом треба да се жигошу. Рехабилитација има симболички и морални значај, она треба да врати ствари (у правном смислу) на стање пре узурпације права.
...
Морам ради Истине (наравно како је ја видим), да приметим следеће:
1) - Процедурално "право" је говњарска демократска небулоза. Тим процедуралним "правом" нико БОГАТ на западу (поготову у САД), НИЈЕ и НЕ МОЖЕ БИТИ ОСУЂЕН!
Суштина процеса је БИТНА (и по Богу и по људима), а то је: Да ли је Дража и ЈВУО био издајнички, или није?
Зато свако "процедурално рехабилитисање" је једно велико СРАЊЕ!
Ако Србија не Прослави Дражу и не ОСУДИ СУШТИНСКИ тита и његове енглезе због ВИДНИХ ЗЛОЧИНА, џабе процедуре и сличне демократске педерске глупости...
Исто и са усташама!
Ако Србија не ОСУДИ јасно и СУШТИНСКИ британију као ствараоца, толерисатора и чуваоца усташа, која је то онда Правда? То није Правда већ титова (британска) уравниловка!
Значи опасно ЂУБРЕ!
Јер прави ЗЛОЧИНЦИ побегоше од Народне Осуде за ЗЛО!
А ко дал: "затворио Правог, или ослободио кривог", је ПСЕТО БЕЗБОЖНО!
2) - Који Стаљинистички процес у вези Дражине осуде?
Где је то Стаљин осуђивао криве?
Именом и презименом, кога је Стаљин од 30.000 процеса, осудио на Правди Бога?
И да јесте, али је то био ИЗУЗЕТАК, тј. ниво статистичке грешке! Дал то ваља - НАРАВНО НЕ. Али поредити то са демократским "судовима", од француске буржоаске револуције, па на даље... Где су РЕДОВНО погубљивани Исправни - је продавање муда за бубреге!
То је био монтирни демократски судски процес, инквизиторског типа, потпуно истоветан данашњим хашким процесима!
Све у свему, ако ће ова ненародна, безбожна демократска ГАМАД, да "рехабилитује" Дражу - хвала им лијепа на понуди! И Дража и Србија, само ће од тога да имају штету. Зато, што се мене лично тиче, титовци могу да жонглирају до сутра са њиховим "рехабилитацијама", били су јесу и остаће штеточинска гамад. А радиће то, све док овом народу једном не падну копрене са ћоравих очију.
Питање ВРЛО једноставно:
Оћете ли са демократијом пред Милоша и остале Српске Витезове, или са нечим Другим?