Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Кратка историја Хрватске

(20-03-2015, 01:23 PM)Павле Пише:  Ова нација је најпаметнија на свету. Ја бољу пропаганду, извртање историје, ткз спиновање и сервирање лажи видео нисам.

Памет и подмуклост нису исто.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Паметан је онај који постиже свој циљ. То што не бира средства је подмуклост.
Одговори

Свакоме је лако да постигне циљ када су иза њега Немачка, Ватикан и Америка. Тако су и државу добили.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Да, али да ли сада стагнирају? Не.
Добили су државу и сада се свим средствим труде да тој држави ударе јаке националне темеље. Бољи од њих у томе су једино Албанци.
А управо сви ти народи оптужују нас да изврћемо историју и намећу нам да имамо стереотипе. "Срби па амебе" и слично.

Њихов циљ није више добијање државе, тај циљ су остварили. Сада грабе ка другом. Националном патриотизму заснованом на лажима и обманама али са далекосежним успехом. Бомбардовање генерација измишљеном историјом довешће до успеха.

"Македонци" носе грчке кациге и умишљају да су потомци Александра Македонског.
Албанци да су Илири.
Итд.

Можемо ми да се љутимо и да тврдимо да су манипулатори и преваранти (што и јесу) али да су глупи, то никако.
Насупрот томе, паметни су.
Погледај само Албанце и колико је јак национални набој код њих?
Мислиш да је то зато што знају шта су били стварно пре 150 год? Или што им је уметнуто нешто у мозак. Нешто, на основу чега они данас кидишу на територије Србије, Црне горе, Грчке...а где смо били у историји ми сви, а где они...
Одговори

Такве националне и шовинистичке саблазни постоје и код нас! Типа- Срби најстарији народ,итд.
Ту спада и Шешељева политика, као и многе друге ултранационалистичке групације.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(20-03-2015, 04:20 PM)Шумадинац Пише:  Такве националне и шовинистичке саблазни постоје и код нас! Типа- Срби најстарији народ,итд.
Ту спада и Шешељева политика, као и многе друге ултранационалистичке групације.

Време је промениш ник у Албанац!Сирома'

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Имаш ли ишта паметно прокоментарисати поводом ове теме? Напиши да видимо!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(20-03-2015, 02:45 PM)Николај Пише:  Свакоме је лако да постигне циљ када су иза њега Немачка, Ватикан и Америка. Тако су и државу добили.

То се онда назива дипломатским успехом.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

"Дипломатски успех" је ако су ти преци пре 1000 година примили католичанство?!

Одговори

(20-03-2015, 04:13 PM)Павле Пише:  Да, али да ли сада стагнирају? Не.
Добили су државу и сада се свим средствим труде да тој држави ударе јаке националне темеље. Бољи од њих у томе су једино Албанци.
А управо сви ти народи оптужују нас да изврћемо историју и намећу нам да имамо стереотипе. "Срби па амебе" и слично.

Њихов циљ није више добијање државе, тај циљ су остварили. Сада грабе ка другом. Националном патриотизму заснованом на лажима и обманама али са далекосежним успехом. Бомбардовање генерација измишљеном историјом довешће до успеха.

"Македонци" носе грчке кациге и умишљају да су потомци Александра Македонског.
Албанци да су Илири.
Итд.

Можемо ми да се љутимо и да тврдимо да су манипулатори и преваранти (што и јесу) али да су глупи, то никако.
Насупрот томе, паметни су.
Погледај само Албанце и колико је јак национални набој код њих?
Мислиш да је то зато што знају шта су били стварно пре 150 год? Или што им је уметнуто нешто у мозак. Нешто, на основу чега они данас кидишу на територије Србије, Црне горе, Грчке...а где смо били у историји ми сви, а где они...

Хоћу да кажем да ове њихове радње нису последица неке памети, већ сазнања да им леђа чувају јаки играчи, и да су на власти у Србији већ дуже време олоши и бескичмењаци, те да им се може да раде то што раде.

Одговори

(20-03-2015, 01:23 PM)Павле Пише:  Душевна болница се наставља.

Ова нација је најпаметнија на свету. Ја бољу пропаганду, извртање историје, ткз спиновање и сервирање лажи видео нисам. Феноменални су Хрвати, сви су на неким печуркама то стоји, али за пример је оно како подижу "националну свест".
Ми имамо чиме да се похвалимо, па не можемо то да искористимо. Не знамо, док они...они су сјајни.

Smile
У првих 15 минута уопште се не види шта је тема филма (ко, шта, где...) тако да је филм неупотребљив пред странцима, али за домаћу употребу је одличан, бољи него документарац РТС-а ''Србија у великом рату'', мада наравно у овом другом ништа није измишљено.
Овде се чак и не види да Хрватска тада није постојала. Smile
Не види се чак ни ко је са ким ратовао, тј. ређају се Хрвати који су учествовали и на једној и на другој страни.
Одговори

А кад помиње "неку" српску мањину у односу на велику хрватску већину 1900тих. Најјачи су.
Одговори

(20-03-2015, 07:24 PM)Николај Пише:  "Дипломатски успех" је ако су ти преци пре 1000 година примили католичанство?!

И босански муслимани и шиптари су добили своје државе уз подршку наведених земаља, иако им преци нису примили католичанство.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

И арапски, исламски свет је много сложнији него православни.

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним