Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Тачијеви "избори" на Космету

Отворено писмо Александру Вулину, Крстимиру Пантићу и Миловану Дрецуну

Mladen Obradović

10. новембар 2013. Српски образ

Помаже Бог!

Светосавско васпитање ми налаже да се чак и вама, који се у властољубивом забораву Бога не бојите а људи не стидите, обратим призивајући најпре Онога без чије воље и допуштења ни ви ни ја не бисмо корачали светом србском земљом. Чиним то у нади да ће, Његовом милошћу, једнога дана стид ипак превладати у вама и привести вас покајању за бранковићевско одрицање од Светолазаревског завета.

Сви врло добро знамо чиме сте се, на жалост и срамоту, бавили и још увек се бавите ових дана: преварама, претњама и уценама безуспешно сте покушавали да натерате Србе са севера Косова и Метохије да гласају на изборима које је расписала некаква Атифете Јахјага, а не законити органи државе Србије; бесомучно сте клеветали сваког ко се усудио да се супротстави вама и вашим евроатлантским господарима; истину сте прогласили за лаж, а лаж за истину, помињући притом и моје име.

Упркос томе што су ми се са некима од вас сусрели погледи 3. новембра у Косовској Митровици, ни тада ни све до сада нисте нашли за сходно да ми у лице кажете оно што са непоновљивом лакоћом рецитујете на конференцијама и у ТВ-емисијама. Можда су вас у томе спречавале гомиле телохранитеља, или пак блиндирана стакла џипова којима се штитите од сопственог народа.

Надајући се да је ваша досадашња (не)спремност за суочавање са „реметилачким чиниоцем“ изборног утапања Срба у Тачијеву лажну државу била условљена само спољашњим околностима, а не и недостатком воље и храбрости, позивам вас на телевизијско сучељавање, јавно и уживо, на некој од станица са националном покривеношћу!

Уверен сам да ће на тај начин добронамерни и истинољубиви део јавности моћи најбоље да процени ко је месецима уназад застрашивао грађане, ко је и зашто организовао и извршио упад на бирачка места, ко заправо ради у корист шиптарских сепаратиста, а коме је на првом месту одбрана Богом даних и Уставом зајемчених права србског народа и државе Србије на Косову и Метохији.

И не заборавите: Част и брука живе довијека!

Младен Обрадовић

Снимак објављен 3.11.2013.

“Помаже Бог, ја сам Младен Обрадовић, председник СРБСКОГ ОБРАЗА.
Обраћам се васколикој србској јавности поводом најновијих лажи и клевета које су упућене на мој рачун и на рачун мојих пријатеља, и сабораца, а у питању су тврдње појединих медија и новинских агенција да сам наводно предводио групу људи која је малтретирала и шиканирала, застрашивала и претила људима у Косовској Митровици који су наводно желели да изађу на Тачијеве лажне изборе. ТО ЈЕ НАРАВНО ГНУСНА ЛАЖ, као што је наравно гнусна лаж да сам наводно носио лап-топ и њиме снимао људе.

Истина је да се налазим у србском граду Косовској Митровици, да се слободно крећем његовим улицама, као што сам то небројено пута до сада чинио и као што ћу, ако Бог да, чинити и убудуће.

Истина је такође да сам дошао да подржим србски народ са Косова и Метохије у јединој исправној, нормалној, и разумној одлуци, а то је да БОЈКОТУЈУ ТАЧИЈЕВЕ ЛАЖНЕ ИЗБОРЕ И ДА ТИМЕ КАЖУ ЈАСНО И ГЛАСНО НЕ -ТАЧИЈЕВОЈ ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ НА СРБСКОМ КОСОВУ И МЕТОХИЈИ.

Истина је да нисам дошао, ни једног тренутка, у сукоб са Уставом и законом Републике Србије.
Истина је да сам дошао овде да подржим Србе и да се прикључим БОРБИ ЗА ОДБРАНУ УСТАВА И ЗАКОНА СРБИЈЕ и свега онога што је СВЕТО И ЧЕСТИТО НА СРБСКОМ КОСОВУ И МЕТОХИЈИ.”

Izvor> www.facebookreporter.org

“Бојкот народа” – документарац о превари на шиптарским изборима (ВИДЕО)

Документарни филм „Бојкот народа“ открива лажи које су пласиране у медијима ових дана. Пре свега дешавања на једном од гласачких места, Техничкој школи Михајло Петровић Алас, за која су присталице шиптарских избора говорили да се и на том месту догодио напад и ломљење гласачких кутија што је био услов да се прекине гласање.

Пише: Иван Максимовић / 09.11.2013.

На том гласачком месту, непосредно после повлачења ОЕБС-а нашле су се две камере и обе забележиле стање. Никаквог напада није било већ је ОЕБС свесно опструирао изборе, изгледа очекујући да ће доћи до напада јер је сво особље у џиповима иза те зграде и чекало…

Филм почиње са одласком Срба, поводом Задушница, на градско гробље смештено у јужном (шиптарском) делу града. Приморани да због безбедности путују организовано, уз пратњу полиције, Срби стижу на гробље које је потпуно оскрнављено. Споменици поломљени, разбијени на комаде, прекопане гробнице и уништена гробна капела призор су који Срби већ годинама срећу без промена. Тим Србима сугерише се, прилично насилно да учествују на шиптарским изборима и постану другоразредни грађани под управом оних који су им светиње оскрнавили.

Након пропалих избора, сасвим очигледно, српска власт се латила лажи и претњи али потпуно неосновано а са јединим циљем – да прекрије пораз који су доживели бојкотом лажних избора.

Снимци као и изјаве учесника читавог догађаја недвосмислено указују на то да је било великих неправилности као и потврду најаве Антиизборног штаба који су рекли да се припрема насиље јер је бојкот успео. Са око два процента изашли бирача ови избори би у потпуности пропали па је и сама Европска организација “за мир и безбедност” – ОЕБС морала да направи опасне незаконите кораке у којима су масовно узели учешће сви укључени у тај процес.

Док је народ бојкотовао изборе, политичари су бојкотовали народ, отуда и овај назив филма рађен у продукцији портала „Новинар.Де“.

Стални дописник портала Новинар.ДЕ

Иван Максимовић, Косовска Митровица
Одговори

СЕВЕРНИ КОСМЕТ И БОРБА ЗА ДРЖАВНИ КОНТИНУИТЕТ

Нема тога што однарођени српски властодршци нису погазили и упрљали радећи на легализацији шиптарске сецесије последњих годину и по дана. Од предизборних обећања, преко сопственог и националног достојанства, па све до Устава и бројних закона сопствене државе, ништа им није било свето, нити ограничавајуће.

Vise na sajtu FBR, na linku>

http://facebookreporter.org/%D0%B4%D1%80...B8-%D0%B1/
Одговори

Тачи спрема “своје” изборе на Северу

Радите шта хоћете, уписујте колико хоћете, не интересује ме колика је излазност и ко ће бити председници општина на северу Косова. Ово је, према информацијама из Приштине, лојалним Србима, а и представницима међународне заједнице пре неколико дана рекао злочинац Хашим Тачи коме је сада најважније да Срби, својим изласком на изборе (проценат није важан) признају независно Косово и заокруже територију самопрокламоване државе.

По истим информацијама, Тачи се спрема да за шест месеци, највероватније истовремено са ткзв. “косовским парламентарним изборима”, распише нове изборе за скупштине општина Лепосавић, Звечан, Зубин Поток и северна Косовска Митровица како би поправио излазност и стекао легитимитет за управљање и овим делом “своје државе”.

Зна Тачи да је 3. новембра до 16 часова на изборе изашло укупно 3,8 Срба на северу (избори су прекинути два сата касније, а излазност је могла да се повећа само за врло мали проценат) и да, упркос безобзирним тврдњама Оебса да су и такви избори демократија и да имају легитимитет, то “нису избори”.

Зато се Тачи спрема за нове изборе на којима ће, сада без мешања Србије, покушати да на гласање изведе бар половину Срба. Тек тада моћи ће да каже да је и север гласао за такозвану “независну државу Косово” и тек тада ће моћи да на зградама општина у Лепосавићу, Звечану, Зубином Потоку и северној Косовској Митровици “истакне табле са грбом и заставом Косова на албанском и на српском језику, а у канцеларијама слике председника Косова“. Док се то не догоди Срби ће, заједно са Албанцима и Бошњацима који су гласали на северу, формирати скупштине општина у којима ће највише одборника имати Грађанска иницијатива “Српска”.

Неће бити много проблема да се формира српска већина и у Косовској Митровици, јер је организаторима избора из Приштине, Београда и међународне заједнице “све дозвољено”. Изашли на изборе или не, Срби у Митровици ће за градоначелника имати Крстимира Пантића, у Лепосавићу ће то бити Драган Јаблановић, у Звечану Вучина Јанковић и у Зубином Потоку Стеван Вуловић који су прошли у првом кругу.

Како ће управљати својим општинама са 5-10 одсто гласова знају само они сами. Први пут у Лепосавићу тројицу одборника имаће Бошњаци који живе у селима према Новом Пазару, а у Зубином Потоку у скупштинске клупе стижу Албанци из села Чабра. И у скупштинским клупама општине северна Косовска Митровица седеће велики део одборника-Албанаца.

Лажна држава, лажни и избори – каже један Србин из Косовске Митровице који још не може да схвати зашто Србија све то подржава.

http://facebookreporter.org/%D1%82%D0%B0...%80%D1%83/
Одговори

(11-11-2013, 06:27 PM)Владимир Петровић Пише:  Лажна држава, лажни и избори – каже један Србин из Косовске Митровице који још не може да схвати зашто Србија све то подржава.

Sve vise se cini da je i Srbija lazna drzava. Nazalost.
Одговори

(11-11-2013, 06:35 PM)Bacvanin Пише:  
(11-11-2013, 06:27 PM)Владимир Петровић Пише:  Лажна држава, лажни и избори – каже један Србин из Косовске Митровице који још не може да схвати зашто Србија све то подржава.

Sve vise se cini da je i Srbija lazna drzava. Nazalost.

...али је итекако ефикасна кад се треба обрачунати са неистомишљеницима, по оној по злу чувеној комуњарској:

КО ДРУКЧИЈЕ КАЖЕ,
ТАЈ КЛЕВЕЋЕ И ЛАЖЕ!Шок
Одговори

Зека Поповић: АВЕ, ЦЕЗАРЕ, ПОЛУПАСМО КУТИЈЕ!!!

[Слика: ImageProxy.mvc?bicild=&canary=bt2qbtmbVD...-vucic.jpg]

-Аве Цезаре, поздрављају те они који разлупаше гласачке кутије..!!
-Добро , бре мамлази једни, зар вам Дикисус није пренео моја наређења јасно и разумљиво. Кутије није требало ломити него их мазнути да тачно знамо колико је гласало на Тачијусовим изборима за нашу листу.
- Али, Цезаре, Дикисус, рече да лупамо а ми рокај све у шеснаест, баш нам се нешто омилило, појма немаш!
-Добро, Вулисијусе шта сада да радимо?
-Мој Цезаре, појма немам, пресушиле ми идеје начисто!
-Пресушиле ти идеје, то је најлакше рећи. А ја позвах Расмунсијуса да нам дозволи да пошаљем своје легије у Митровицијус да похапсим све оне који не хтедоше да гласају и то само на 45 минута а ви место да те испендречите и да их натерате на гласачка места ви лупате гласачке кутије!
-Мили Цезаре, где да их пендречимо када су се и они организовали, само мотре и ћуте а било их је и више!
-Цезаре, Цезаре, сетих се, опет ми навиру идеје…преплављују ме као пролећна бујица.
-Реци Вулисијусе…да и од тебе чујемо нешто конструктивно и паметно.
-Цезаре над Цезарима, има да оптужимо Маркуса Јаксиуса за лупање кутија и бојкот избора. Да кренемо на њега и његове фалангисте, да их разбијемо до коске, да их све похапсимо да ни један не остане, све до једнога.
-Није ти лоша идеја Вулисијусе само како то мислиш да изведемо када је народ на његовој страни?
-То јесте проблем, препаметни мој Цезаре, али да ми то изведемо у пола ноћи или да наговоримо да Тачијуса да пусти своје легије да га гањају, зар нисмо браћа по сарадњи и договорима по питању ових избора?
-Море, Вулисусе, све ми се чини да имамо кртицу у нашим редовима или су ови наши глупи к’о тоцила. Ја наредим једно они раде друго, одлепићу од тих идиота начисто.
-Цезаре, да ми ово пребацимо на Дачисијуса па не ка се он млати и договара са Тачијусом у Бриселсусу шта ће и како ће. Уосталом, тај народ из Митровицијуса је и тако сада Тачијусова брига. Ми смо све покушали али видиш да не иде.
-Да знаш да си у праву мој Вулисијусе, не видех од кад се родих таквог наопаког народа. Све баксуз до баксуза, никога не слушају, само Маркуса Јакисуса. Хоће да остану у Србисијусу и сматрају да је Косметијус још увек Србисијус територија мада је ми лепо предадосмо Тачијусу како се договорисмо у Бриселсусу. Само ми стварају главобољу да не могу да се посветим паметнијим и хитнијим стварима.
-Аве Цезаре, поздрављам те ја Дикисус, ено стигле покрљане кутије, шта да радимо са њима?
-Слушај ти….боље ми се макни са очију да те сада не би ставио на крст на сред Теразија, глупсону један. Вулисијусе, пошаљи наређење директору Легије да овога деградира на ниво уличног легионара, нека шета улицом и лови џепароше ако тако неспособан може и једнога да савата.

-Нећу више да вас ни једнога видим бар месец дана. Одох сада на ЕР Србијус до Арапских Емиратијус да видим свога брата Ибн Сабахудина, калифа над калифима, да договоримо фабрику чипова за ситну стоку и велику марву. Може да се деси да и Клеопатра наврати па ето мени релаксације и одмора …једва чекам. Остављам вам Србијус на стaрање и до мога тријумфалног повратка из Емиратијуса и проласка кроз Тријумфалну капију коју ћете у међувремену саградити…… а сада свако на свој задатак…мрш….

Зекаоница

Зека Поповић: АВЕ, ЦЕЗАРЕ, ПОЛУПАСМО КУТИЈЕ!!! је чланак са портала Српског културног клуба
Одговори

ХАПСЕ МАРКА ЈАКШИЋА: Посланик ДСС ускоро иза решетака?!

http://facebookreportermonitor.wordpress...%BA%D0%BE/

Gestapo pocinje svoja (ne)dela...
Одговори

Kakvo razocarenje...

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?..._id=776724

Rusija za Zajednicu srpskih opština
Izvor: Tanjug

Beograd -- Predstavnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova Pjotr Ivancov podržao je danas formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji.

On je izrazio nadu da će Srbi u što većem broju izaći na ponovljene izbore u severnoj Kosovskoj Mitrovici i na drugi krug izbora širom KiM.

Ivancov je na sastanku sa ministrom bez portfelja Aleksandrom Vulinom rekao da Srbi treba da izađu na izbore kako bi Zajednica srpskih opština bila jak i efikasan mehanizam garancije njhovih prava i organizacije života na teritoriji pokrajine, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Vulin je, kako se navodi, izrazio duboku zahvalnost Ruskoj Federaciji na snažnoj i doslednoj podršci Srbiji i njenom stavu prema pitanju Kosova i Metohije.

On je obavestio Ivancova, koji je zamenik direktora Četvrtog evropskog departmana Ministarstva spoljnih poslova Rusije zaduženog za pitanja Kosova i Metohije i implementaciju Dejtonskog sporazuma, o svim detaljima u vezi sa lokalnim izborima održanim 3. novembra, kao i o drugim aspektima sprovođenja Briselskog sporazuma.
Одговори

(12-11-2013, 09:52 PM)Bacvanin Пише:  ...
Rusija za Zajednicu srpskih opština
...

На жалост, није разочарење, већ очекивано.

Јутрос чујем ову вест на ТВ, упоредо са вести да пољска од Русије тражи надокнаду за неке нереде.

А погледајте и овде на форуму шта се ради:

- наша омладина пише о врлим пољацима и злим Русима (катин), оде по википедијама, а не сећа се да пише о пољским вековним зулумима.

- Пишемо овде глупости, како је Стаљин побио 100.000.000 Руса, а човек изградио и одбранио СССР...

- Трпамо тита међ Стаљинисте, а енглезима СВЕ опраштамо
...
итд.

Да не говорим шта раде ове фуњаре у политици, па само на овој теми 100 милиона тона гадости је набројано...

- И сад ваљда неко очекује да Руси терају оно за шта ИЗГЛАСАНИ представници Народа овде не хају?!

- Или да они треба да нас уче ко је био Слоба, а ко је ДОС?!

- Или ће да причају народу који је изгласао очигледне Издајнике Војислава Шешеља, да је то БЛАМЕТИНА!

Тако да је овај потез Руса чиста политичка хебачина, нема то везе са ониме што Руси мисле о свему томе. То шта мисле, већ су развалили уста говорећи, али НЕМА КОМЕ, нити се то овде пушта на ТВ...
Одговори

Људи, па овде се ради о директном кршењу Устава и Кривичног Законика, чланови 305 до 307, Министри и Премијер директно крше Заклетву коју су дали...
Одговори

(13-11-2013, 09:41 AM)Владимир Петровић Пише:  Људи, па овде се ради о директном кршењу Устава и Кривичног Законика, чланови 305 до 307, Министри и Премијер директно крше Заклетву коју су дали...

И ко ће те тужбе да покрене?

Да неће Двери?
Или ти и ја?

Знаш шта би нам рекли на шалтеру:
"Ало бре будале, па ви ли ће да ми тужите команданта дачка - Чибу..."

Ми живимо у "држави" где је закон, оно што каже "енглески" амбасадор. А нема он времена да пуно размишља шта треба писати по безвредним папирчинама у некој скупштини. Шта му падне напамет, то има да пише у закону, ако се неки посланик зајабунио, па просто - пиши закон поново...

Демократија подразумева "промену свести".

Какав закон и трице, то је свест средњег века. Паре то је закон!

Не узбуђуј се, поздрав!
Одговори

Лепи Боро, владавина права је ствар још од Душановог Законика, па сада другови, пардон господа, који су писали и потписивали Законе и Устав, као и свечане Заклетве, требало би бар елементарно да их поштују, иначе ће сигурно једног дана одговарати...

На крају крајева, сложили смо се, од Суда Истине Исуса Христа, нико не може побећи!!!
Одговори

Iako ne podržavam ovu vlast, ali kada se pogleda dubinski Zajednica Srpšskih opština je najjbolje resenje među najjgorima za Srbe na Kosovu u ovom trenutku. Setite se Z4 plana, Rambuje-a i mnogih drugih iz 90-ih gde smo glatko odbijali sporaruzme, gde su posle Srbi nestajali sa tih područja a vlast potpisivala kapitulacije redom. Gde je Srbija bivala pod Zlobom sve manja i manja zato što ništa nije razmišljao. Realnost je trenutno da Srbi mogu formirati vlast u 10-ak opština dok ostale čine šiptari. I zasto nebi napravili azjednicu srpskih opština koja bi posle možda izrasla u nešto više ili čak pripojila matici Srbiji za koju godinu.

Srbi treba da formiraju svoje insttiucije da se ojačaju kao Republika Srpska i da kroz takav nastup prežive na Kosovu i za koju godinu ujedine se sa maticom. Celo Kosovo danas nije Srbija niti ima traga ustavnosti Srbije na toj teritoriji.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

ZSO je samo mrtvo slovo na papiru a najbolji dokaz je podatak da je već trebalo da je urađen statut zajednice ali od toga nema ništa takođe vlasti iz Bg forsiraju priču da samo njihova lista može formirati ZSO i da ukoliko u drugom krugu pobedi neki drugi Srbin sem njihovih poltrona ta opština neće ući u ZSO a to nije izjavio niko od kandidata iz tih opština ima čak izjava Albanaca iz opštine Novo brdo koji vodi u prvom krugu da ako mu Tači i Vlada KOsova kažu da uđe u ZSO on nema ništa protiv jer je to interes celog KOsova a naši samo pričaju svoju priču što i ne čudi kad su na vlasti Drecun,Vulin,dačić,vučić koji su već jednom prodali Srbe na Kosovu 1999
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним