Оцена Теме:
  • 14 Гласов(а) - 4.14 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нова ТВ серија - Равна Гора

(11-11-2013, 09:52 PM)Вања Пише:  Мислим да претерујеш мало Самарџићу, каква комунистичка пропаганда, није то Ужичка република. У сваком случају мислим да пренагљујете са коментарима, тек је изашла једна епизода. И у суштини буни се и Субнор а буне се и присталице Драже. Занимљиво.
Како није ''Ужичка република'', па ево дао је Динчић слике. Smile
Сем тога, друга серија се зове ''Ужичка република'', а трећа ''Далибор на Равној Гори''. Smile
Ево како ће бити до краја:
http://www.pogledi.rs/category/istorija-...i-filmovi/

Јел ме поредиш са Субнором?
Одговори

(12-11-2013, 12:02 AM)Петар Пише:  За мене су официри краљевске војске наши,наравно српски официри. Нећу да се расправљам са тобом.Могао је да прескочи детаљ са кафаном,расула је било довољно. Има и примера ваљаног отпора.Али оно што се годинама пребацивало,масне браде,пијанства,курвање оно опет на самом почетку.Ок,не четницима,али официрима.Маса то одмах прими.Можда рано судимо,ил смо очекивали превише....
Кад се говори о расулу, треба нагласити да је било због издаје Хрвата и још неких мањина, а иначе не.
Док се у серији сугериша расуло из других разлога.
Одговори

(11-11-2013, 12:00 PM)Громовник Пише:  
(11-11-2013, 01:09 AM)Вања Пише:  Па и ти официри су људи. Smile

Што ће рећи да је сасвим у реду да се опијају по кафанама уместо да врше припреме за одбрану своје земље?

Није у реду али то нам је у менталитету. Шта сте се уватили пог пијанчења кад су скоро сви пијанчили где су стигли. Очигледно је Бајић попустио под притисцима Дачића и његових носиоца партизанске споменице.

Smile
Одговори

Не разумем вашу огорченост на серију, ја сам гледао прву епизоду, тек треба да видимо до краје серије шта ће бити, по мом мишљењу су мало пропустили битне ствари о 27. марту а више се бавили мање битним стварима. А што се тиче приказа официра мислим да су у праву, комунисти су за разлику од официра ЈВ били одлучни и убеђени у своју блесаву идеологију

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори

(12-11-2013, 01:01 AM)ултра-националиста Пише:  
(11-11-2013, 12:00 PM)Громовник Пише:  
(11-11-2013, 01:09 AM)Вања Пише:  Па и ти официри су људи. Smile

Што ће рећи да је сасвим у реду да се опијају по кафанама уместо да врше припреме за одбрану своје земље?

Није у реду али то нам је у менталитету. Шта сте се уватили пог пијанчења кад су скоро сви пијанчили где су стигли.

Сви пијанче, сем комунисте. Он спашава птичицу.

Хајде да се кладимо да ће у некој од следећих епизода да видимо комунисте како позивају на отпор Немцима пре 22. јуна Кез

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Громовниче, па тога има у трејлеру серије (учитељ комуниста држи говор у селу и просипа пароле о великој Русији и Стаљину), није непознаница.
Одговори

Најпоштеније и историјски најтачније би било да прикаже и сцене расула војске (али са реалним узроцима тог расула) и сцене херојске одбране, јер је у Априлском рату било и једног и другог. Према томе, ако је снимио заузимање Сипског канала, онда је морао и рецимо ваздушну битку над Београдом или другим местима, где су обарани немачки авиони, итд., у шта сумњам.

Иначе, не знам за вас али мени је прва епизода била углавном досадна.
Одговори

Управо тако Николај. Општи утисак - досадно!
Одговори

(12-11-2013, 11:18 AM)Вукашин Петковић Пише:  Громовниче, па тога има у трејлеру серије (учитељ комуниста држи говор у селу и просипа пароле о великој Русији и Стаљину), није непознаница.

Видим да доста њих коментарише у стилу "тек смо видели прву епизоду", па рекох да их потсетим шта могу очекивати од следећих епизода...

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Николај,слажем се са тобом у вези расула у војсци (наравно због издаје хрватског дела и других ствари) али било је и солидне одбране.Нисам огорчен на серију после прве епизоде,опет је боље од оних старих филмова. Бајић рече да је неутралан,а одмах мало нагиње у лево.Видећемо.
Одговори

Naredna epizoda govori o odbrani, nemci tuku artiljerijom položaje, akko se kaže 41. pešadijskog puka
Inače, tu će vojnici biti po rovovima, a onda će neki od vojnika iskočiti iz rova i potrčati da se predaju neprijatelju, a vojska, sa likom koga glumi Nenad Jezdić će pucati u izdajnike. Dakel naredna epizoda pokazuje i borbu sa nemcima.

(12-11-2013, 12:32 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(12-11-2013, 12:02 AM)Петар Пише:  За мене су официри краљевске војске наши,наравно српски официри. Нећу да се расправљам са тобом.Могао је да прескочи детаљ са кафаном,расула је било довољно. Има и примера ваљаног отпора.Али оно што се годинама пребацивало,масне браде,пијанства,курвање оно опет на самом почетку.Ок,не четницима,али официрима.Маса то одмах прими.Можда рано судимо,ил смо очекивали превише....
Кад се говори о расулу, треба нагласити да је било због издаје Хрвата и још неких мањина, а иначе не.
Док се у серији сугериша расуло из других разлога.

Ne baš, Hrvati jesu doprineli rasulu, ali isto toliko i srpski oviciri koji su se odrodili od ideje srpstva, oni koji su počeli da grade karijere zarad karijera i slično.
Nije fer optužiti samo Hrvate za to.
Recimo general Nedić je optužen od Simovića da je sabotirao odbranu Makedonije, da je naredio da se vojska povuče iz Albanije - iako je potukla Italijane...
Одговори

Да похвалим Самарџићев текст поводом прве епизоде, свака част, баш тако! Мада треба сачекати и остале епизоде, верујем да ће се утисак поправити, колико, толико...

И једно питање само...који je тачно извор за оне директиве Тита, априла 41?

Ја сам то давно поставио на Крстарицу, из књиге Жан Кристофа Буисона, Херој кога су издали савезници - Генерал Михаиловић, с тим што у наставку 3. тачке има и

...Posebno treba da podrze crnogorske separatiste ako prihvate antimonarhisticki stav.

а постоји и 4. тачка:

4. Nemacka ce vrlo brzo da slomi jugoslovenski otpor i uz pomoc Italije u Hrvatskoj ce da uspostavi ustaski rezim i slicne separatisticke rezime u drugim delovima zemlje. Komunisti treba da se infiltriraju u sve te nove drzavne organe i obavestajne sluzbe.''

http://forum.krstarica.com/showthread.ph...st13175184

Али нисам запамтио који извор он користи
Одговори

(12-11-2013, 11:27 AM)Николај Пише:  Најпоштеније и историјски најтачније би било да прикаже и сцене расула војске (али са реалним узроцима тог расула) и сцене херојске одбране, јер је у Априлском рату било и једног и другог. Према томе, ако је снимио заузимање Сипског канала, онда је морао и рецимо ваздушну битку над Београдом или другим местима, где су обарани немачки авиони, итд., у шта сумњам.
Не мора битку над БГ, то је скупо, али рецимо погибију потпоручника Тодоровића на Сипском каналу...
Одговори

(12-11-2013, 01:10 PM)Alex Пише:  Ne baš, Hrvati jesu doprineli rasulu, ali isto toliko i srpski oviciri koji su se odrodili od ideje srpstva, oni koji su počeli da grade karijere zarad karijera i slično.
Nije fer optužiti samo Hrvate za to.
Recimo general Nedić je optužen od Simovića da je sabotirao odbranu Makedonije, da je naredio da se vojska povuče iz Albanije - iako je potukla Italijane...
ОК, 1% Срба је био под утицајем немачке пропаганде, а 1% Хрвата није издао.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним